Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karada Yaşayan Levrek

nigus

Yeni Üye
Adı
Mert Coşkun
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar. Bu sabah haberlerde dikkatimi çekti. Konu yanlış yere açıldıysa ve daha önce verildiyse kusura bakmayın.. Balık levrek cinsiymiş. Ağaca tırmanıyormuş :)
"Tırmanan levrek" paniği | Galeri Mynet

Önder Kanığ

Moderatör
Yönetici
Adı
Önder
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Evet gerçekten enteresan bir şekilde karada hareket edebiliyor,ama ağırlığını taşıyıp ağaca çıkabilirmi ?
Gerçi bizim milli balığımız hamsi kavağa çıkabiliyor mesela.:D

Konu ile ilgili bilgileri buraya ilave edeyim.

Avustralya
'da rastlanan "tırmanan levrek" cinsi balık bölge halkının kabusu oldu. Ağaca tırmanabilen, karada nefes alabilen ve diğer canlıları öldüren balık, bölgedeki doğal yaşamı tehdit ediyor.

AĞAÇLARA TIRMANIYOR

İsminden de anlaşılabileceği gibi bu tür, solungaçlarının etrafındaki yüzgeçlerini kullanarak ağaçlara tırmanabiliyor, karada ilerleyebiliyor ve kendisini öldürmek isteyen düşmanlarının boğazını sıkarak onları öldürebiliyor.

Karada da nefes almak için bir organa sahip olan bu tür, bir çamur birikintisi içinde bile günlerce hayatta kalabiliyor. Bölgedeki diğer balıkları ve kuşları tehdit eden "tırmanan levrek" için bölge yetkilileri de uyarılarda bulunuyor.

"KIYIYA GETİRMEYİN!" UYARISI

"Tırmanan levrek" popülasyonunun artmasından korkan yetkililer, balıkçıların ve gezginlerin bu balığı görmeleri halinde kesinlikle kıyıya getirmemeleri yönünde uyarılarda bulundu. Yetkililer ayrıca bu türün kolaylıkla bir tekneye tırmanabileceğini, bu yüzden dikkatli olunması gerektiğini de belirtti.

25 CM'E KADAR BÜYÜYEBİLİYORLAR

Avustralya Tarım ve Balıkçılık Bakanlığı, Papua Yeni Gine'den bölgeye geldiği düşünülen "tırmanan levrek" türünün, yapılan araştırmalara göre şimdilik sadece Boigu ve Saibai adalarında görüldüğünü açıkladı. Bakanlık, bu türün bölge sularındaki doğal yaşam popülasyonununda azalma, dağılma gibi olumsuz etkilerini olabileceğini de ifade ediyor.Genellikle 10-23 santimetre aralığında ebatlara sahip olan "tırmanan levrekler"in, 25 santimetreye kadar büyüdükleri de görülebiliyor.

Son düzenleme:

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Ağaca tırmanması neden panik yaratıyor ki? Kafamıza mı pislermiş. :D

Xoner

Aktif Üye
Adı
Gökhan
Öyle balık mı olurmuş? :komik:
Şahsen balık olsam üşenirdim ağaca tırmanmaya... :koptum:

Mesut1903

Daimi Üye
Adı
Mesut orak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Benim anlamadığım bu balık neden sudan çıkıyor. Videodan göründüğü kadarıyla bölge değiştirmek için galiba yoksa başka sebebimi var.

sessizdenizci

Daimi Üye
Yahu ben levreği karaya çıkarmak için o kadar uğraşıyorum, o kalkıyor kendi başına hem de ağaca çıkmaya kalkıyor. Uğraşmasına gerek yok, benim sahtenin tadına bi baksın ben onu çıkarırım ağacın tepesine :D

nigus

Yeni Üye
Adı
Mert Coşkun
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İlginç olan su dışarısında nasıl solunum yapıyor? Birde kafasında küçük delikler var..

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
mert sen oltaları ikinci el bölümünde sat sonra o parayla bir sapanta al bu balıkları avla ağaçtayken taş atar vurursun :D