Barbunla tekir karışık sanırım ben çok ayırt edemiyorum? Barbun en sevdiğim balıktır, sizin solucan taktiğini önceki mesajlardan okumuştum memlekete gidince mutlak deneyeceğim 🙂 Barbun için sabah suyu, akşam suyu ya da gece fark ediyor mu?rastgeldi
Barbunla tekir karışık sanırım ben çok ayırt edemiyorum? Barbun en sevdiğim balıktır, sizin solucan taktiğini önceki mesajlardan okumuştum memlekete gidince mutlak deneyeceğim 🙂 Barbun için sabah suyu, akşam suyu ya da gece fark ediyor mu?rastgeldi
süper av olmuş tebrikler ve afiyetler olsuntekir avı videomuz yayında
akçakoca'da mı tuttunuz?tekir avı videomuz yayında
Barbunla tekir karışık sanırım ben çok ayırt edemiyorum? Barbun en sevdiğim balıktır, sizin solucan taktiğini önceki mesajlardan okumuştum memlekete gidince mutlak deneyeceğim 🙂 Barbun için sabah suyu, akşam suyu ya da gece fark ediyor mu?
Hemşerim Giresun dan mı bunlar...Sabahki solucan ve 9-11 jig çalışması.
5-20 silstar
Lieyuwang hc1000
0.18mm beden misina
7gr jig
3lü solucan takımı no7 kısa pala iğne
Aynen hava iyi hamsi giriş yaptı balıklar kıyılamaya başladı. Taş atsan zarganaya çarpacak.Hemşerim Giresun dan mı bunlar...
* Kısa Pala İğne ve Uzun Pala İğne seçimi hakkında ne biliyoruz.Nerelerde kullanılır , üretim amacı nedir , hangi balıkları hedefler? vs...Şimdi bunları inceleyelim.Olta iğnelerinin uzun veya kısa saplı olması önemli bir konu.Mesela uzun saplı iğne kullanılması gereken yerde kısa saplı iğne kullanmak mutlaka olumlu sonuçlar vermez.Çünkü balıkların avlanma davranışları türlerine göre değişiklik gösterir.Bazıları besinlerini kopartarak yerken , bazıları öğüterek , bazıları ise direkt yutarak yerler.Koparıp parçalayanlara bilindiği gibi canavar balıklar diyoruz.İşte bu canavar balıkların korkunç diş yapıları vardır ki , bunlara Uzun Pala iğneler kullanmak gerekiyor.Besinlerini öğüterek yiyen bazı balık türlerinde ise uzun pala iğneye gerek görmeyiz.Kısa saplı iğneler kullanırız fakat bu balıkların bazıları iğneleride bir ısırışda öğütebilirler.Bu nedenle bu türler içinde dirsekleri geniş kalın yapılı kısa pala iğne tercih edilir.Tabi imkansızlıklar dahilinde her türlü iğneleri kullanabilirsiniz ama çok iyi sonuçlar almazsınız.Bu biraz şans birazda tecrübe işidir.maşallah maşallah resmen kıskandım yav 😀 gideceğim bende yakında bir kumsala deneyeceğim bakalım 3lü takım derken tam olarak ne demek istediniz takımda sadece 3 kanca mı var? abi kısa pala iğne de ne demek?
herşeyi soruyorum kusura bakmayın merak ediyorum öğrenmek istiyorumda. 😀