Karadeniz bölgesi genel balık durumu, avlak yerleri ve av raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hasandh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@marooned usta çapariye kıraça geliyor bu boyda istavrit tek tük o da tat vermiyor.

@Zafer92 Az mantık yürütünce durum gerçekten öyle... Ayrıca başka tehlikeler de mevcut. Dişlinin yok olması demek istavritin coşması demek. İstavrit balık yumurtalarına fazlasıyla meraklı bir balık. Ne hamsi bırakır ne diğer türleri... Gider o kalan dişlinin de yumurtalarını halleder. İşte dengeyi bir bozdun mu düzelmesi çok çok zor...

@marooned Aynen öyle usta. Balık zaten kendi arkadaşına saldırıyor onuda yapmayacak değil. Geçenlerde sosyal medyada gördüm yalan olmasın 30 yada 40 cm'lik istavrit yakalamışlar ben bu kadarını görmemiştim gerçekten. Ama gerçekten denge bozuldu bence.

(link)

Habere bak-Balığa bak...
Hafta sonu hamsinin kökünü kazırken iyiydi. Şimdi istavritin kökünü'de kazımaya devam hadi bakalım..
Rastgelmesin. Boş dönün emi...

Merhabalar güzel bir av olmuş. Bende Zonguldak Ereğli de av için debelenip duruyorum. Son 2 gecedir çinekop Azda olsa kendini göstermeye başladı. Zoka ya istavrit ile birlikte vuruyor. Ama şunu söylemek istiyorum tabi bu benim düşüncem çinekop daha öncelerde ki gibi vuruşları yapmıyor aynı istavrit gibi vuruyor sanki evrim geçirmişler. Çok nazlı vuruyor zokaya tabi bunda etrafta çok fazla yemin olmasida etkin. Bu arada Zafer Zonguldak in neresinden avlaniyorsun

Herkese selamlar
samsun yakakent ten kemik rengi rover 98 le alımıştır. malesef bu yıl dişliler kıyılara pek uğramadı. açıktan 100 balık alınıyorsa kıyılarımızda (kendi bölgem için söylüyorum samsun ve ilçeleri) 1-2 balık ancak alınabiliyor. ben yaşım itibariyle 10 yıllık zaman dilimini net olarak hatırlayabiliyorum. Buna rağmen bile durumun vahimliği gözler önünde. oltası suda olan herkese daha irileri rast gelmesi dileğiyle saygılar.

Dosyalar

• 23675060_10155751679504277_6331405286548870380_o.jpg
    23675060_10155751679504277_6331405286548870380_o.jpg
    72.6 KB · Okunma: 653
Back