Karadeniz bölgesi genel balık durumu, avlak yerleri ve av raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hasandh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de sezonu kapadım gibi. Epeydir levrek denemedim bundan sonra deneyebilir miyim bilemiyorum 😀
Malzemelerin büyük bölümünü bir koliye doldurdum. Yer sıkıntısı olduğundan hepsini balkona falan koymuştum hanım çok söyleniyor 🙂

Açıkta sadece bir iki sahte ve bir kaç eşkina takımı bıraktım. Bakarsın arada yoklama çekeriz kara kışa inat 😀 Sonra Nisan-Mayısa kadar sen sağ ben selamet 🙂

Arkadaşlar batı karadeniz kurumuş durumda öyle böyle değil.

Çatalca'nın Yalıköy, ormanlı civarındaki evcik plajından cumartesi itibari ile bildiriyorum: Gidince daha önceleri oldukça dolu olan merada 2-3 kalkancı dışında hiç kimse yoktu bomboştu. Civardaki barınaktaki arkadaşlara sorduk sabahtan beri kaç kişi geldi bomboş gitti dediler. Bizde şansımızı 2 saat civarı at çek ile denedik ama vuruş dahi alamadık. Güzel havanın keyfini çıkardık sadece.

Hatta zıpkınla ava çıkan 3-4 arkadaş vardı epey bir açıldılar 100 metreyi geçmişlerdir diyebilirim onlara sorduğumda değil balık bir canlı dahi yok boşuna uğraşmayın dediler. Denize isyan ediyorlardı.

Ben batı karadenizden ümidimi kestim artık yavru kalkanları toplaya toplaya kalkanı ile meşhur merada kalkan dahi bırakmamışlar. Geçmiş olsun artık şansımı marmara da deneyeceğim sanırım.

Son düzenleme:
Dün sabah Filyos çayının ağzındaydık. Kalkan için yemli oltalarımızı bıraktıktan sonra levrek için de at çek yaptık. Sonuç kocaman bir sıfır.
Av esnasında oranın müdavimi olan hobidaşlarla da konuşma imkanımız oldu. Tüm karadenizde olduğu gibi bu senenin her balık açısından çok verimsiz geçtiğini ifade ettiler.
Kastamonu ve Sinop tarafındaki arkadaşlarımla yaptığım telefon konuşmalarında ise '' bu aralar atçek ile çiftlik kaçkını somon alındığını, somonların levrekten daha mücadeleci olması sebebi ile olta bile patlattığı'' haberini aldım. Bu arada bu somonlar dere içlerine de giriyormuş. Özellikle derelerin denizle birleştiği meralara gidenlerin arada bir dereyi de yoklamalarında fayda var.
Rastgele...

Ben ormanlı yalıköy civarında şansımı hep öğlen saatlerinde denedim acaba güneş batmaya yakın saat 15.30 16'dan sonra şansımı denesem öğlen bereketsizliğin dibine vurmuş bu sahillerde spin ile balık alma şansım olabilir mi ?

Back