Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karadenizde LRF

lrfmeraklısı

Yeni Üye
Adı
lrfmeraklısı
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle merhaba ben zonguldakta yaşıyorum youtubeden izliyorum marmarada egede ve akdenizde küçük jig ve silikon yemlerle istavrit avlıyorlar zonguldakta da bu imkan var mı sahillerden jig veya silikon yemlerle istavrit gibi balıklar tutabilirmiyiz ? şimdiden teşekkürler.

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hoş geldiniz , tabi ki tutabilirsiniz Sinop tarafında lrf ile güzel avlar yapıyorlar

lrfmeraklısı

Yeni Üye
Adı
lrfmeraklısı
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ben sahilden çinekop sarıkanat vs avlamayı düşünüyorum ip misina almak yerine mono misina almak istiyorum 0,20 mm kalınlık uygun mudur ? şimdiden teşekkürler :)

Poseidon Mehmet

Aktif Üye
Adı
Mehmet Can
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ben sahilden çinekop sarıkanat vs avlamayı düşünüyorum ip misina almak yerine mono misina almak istiyorum 0,20 mm kalınlık uygun mudur ? şimdiden teşekkürler :)
Lrf ve spinde tavsiye etmiyorum . Ben denedim avim burnumdan geldi. Mono misina makinenin arasina girdi . Dolandi . Avi biraktim makinenin icinden cikarmakla ugrastim . Bence en ucuz ip misina bile kat kat iyidir.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben ilk başta mono 0,16 storft abr misina kullandım çok kaliteli bir mono misina hiçbir dolanma vs sorunu yaşamazsınız. Fakat ipe geçtiğiniz zaman muazzam bir hissiyat ve erim artışı oluyor. İpte ucuza kaçarsanız ya da makineniz çok kalitesizse kuş gözü dolanma vs sorunları kesin yaşanıyormuş. Ayrıca ümit dülger hocam(kendisi oldukça bilgili ve tecrübelidir) hafif gramajlarda 4 kat iplerin daha uygun olduğunu söylüyor. Yani 8 kat ipler daha iyi daha pahalı ama 4 kat daha uygunmuş özellikle 1-2 gram ağirliklarda. Fazla tecrübem yok ama 0,07 daiwa jbraid 4x ip kullandım hiç sorun yaşamadım tabiki çok daha iyileri vardır ama bu ipin fiyatı uygun. Lider olarakta 0,16 0,18 fc misina kullanabilirsiniz ben savage gear 0,17 fc kullanıyorum.

lrfmeraklısı

Yeni Üye
Adı
lrfmeraklısı
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben ilk başta mono 0,16 storft abr misina kullandım çok kaliteli bir mono misina hiçbir dolanma vs sorunu yaşamazsınız. Fakat ipe geçtiğiniz zaman muazzam bir hissiyat ve erim artışı oluyor. İpte ucuza kaçarsanız ya da makineniz çok kalitesizse kuş gözü dolanma vs sorunları kesin yaşanıyormuş. Ayrıca ümit dülger hocam(kendisi oldukça bilgili ve tecrübelidir) hafif gramajlarda 4 kat iplerin daha uygun olduğunu söylüyor. Yani 8 kat ipler daha iyi daha pahalı ama 4 kat daha uygunmuş özellikle 1-2 gram ağirliklarda. Fazla tecrübem yok ama 0,07 daiwa jbraid 4x ip kullandım hiç sorun yaşamadım tabiki çok daha iyileri vardır ama bu ipin fiyatı uygun. Lider olarakta 0,16 0,18 fc misina kullanabilirsiniz ben savage gear 0,17 fc kullanıyorum.
teşekkürler bilgilendirmeniz için