Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kasna avı için sahte önerisi alabilir miyim.

enese02

Üye
Adı
enes
Arkadaşlar bayramda köyümüze gideceğim ,orada kasna bolca bulunmakta..Yemli avdan sıkıldığım için at çek yapmayı düşünüyorum .Bu işte acemiyim acaba kasna( talı su kefali) için kullanabileceğim verimi yüksek sahte yemler yada ismi neyse önermeniz mümkün mü :)

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
duo shinmushi çok duyuyorum tetra works da olur ayrıca 4.5 cm ve altı her sahte olabilir . strikepro ve usaminin güzel ürünleri var.. masraf yapmıcam diyorsan en garantisi al meps çeşitli renklerde

enese02

Üye
Adı
enes
duo shinmushi çok duyuyorum tetra works da olur ayrıca 4.5 cm ve altı her sahte olabilir . strikepro ve usaminin güzel ürünleri var.. masraf yapmıcam diyorsan en garantisi al meps çeşitli renklerde
Bazı ürünler 20+ TL bu da tabi ki ekonomik sıkıntı..:( Acaba deneyimi olan arkadaşlar fiyat /performans ürünü sahteleri yazarlarsa çok sevinirim :)

GOKHAN AKSOY

Daimi Üye
Adı
GOKHAN AKSOY
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba kardeş kasna için en güzeli küçük rapala lar özellikle megabass kurbaga tachle hourse elfin bunlar biraz pahalı benim kullandığım strike pro lar var gerçekten çok
gerçekten bunlar iş yapan fiyatı da uygun

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GOKHAN AKSOY

Daimi Üye
Adı
GOKHAN AKSOY
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Mepps marka 1 veya 2 numara bakır benekli veya gümüş kırmızı benekli mepps ler çok iyi genelde mepps rapala nin iş yapmadığı akintili sularda çok iyi

enese02

Üye
Adı
enes
Merhaba kardeş kasna için en güzeli küçük rapala lar özellikle megabass kurbaga tachle hourse elfin bunlar biraz pahalı benim kullandığım strike pro lar var gerçekten çok
gerçekten bunlar iş yapan fiyatı da uygun

Burdaki av marketlerde sadece A06E vardı onu aldım. Bakalım :)

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
En ucuz yollusundan bunu önerebilirim. Tatlı suda levrek de aldım kasna da. Aksiyon konusuna gelirsek; üç tur düz sarım, iki-üç kere kamışı yavaşça vurdurma şeklinde en iyi verimi aldım. Effe Beber 4 cm Çekirge 4 gr - Av marketi, Av malzemeleri, Balık malzemeleri, Balık marketi, Olta kamışları, Olta makinaları
Ekli dosyayı görüntüle 40834
Emrecan, 4gr diyor buna. Spin setle mi atıyorsun bunu? Araya kıstırma falan mı uyguluyorusun? Ben de sinoptayım şimdi hatta bir konu açtım ama pek detay bilgi alamadım. Ama sanırım genel kanı küçük boy sahte ve meps alternatiflerinin sonuç verdiği. Bir de ek parantez açıp şunu sorayım. Tatlı suda atçek ile kaşık ve sahte kullanarak hedef balıklar şunlar mı? Alabalık, levrek, tatlı su kefali, turna. Liste daha uzuyor mu?

26onur26

Üye
Adı
H. Onur
Kan Grubu
A Rh Negatif
En iyisi ve ucuzu nence meps bunlar geçen haftadan. Eskişehir Porsuk çayı. 2 adet kasnam. Gümüş renk kırmızı benekli 2 nolu meps

Emrecan Kaya

Daimi Üye
Adı
Emrecan Kaya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Emrecan, 4gr diyor buna. Spin setle mi atıyorsun bunu? Araya kıstırma falan mı uyguluyorusun? Ben de sinoptayım şimdi hatta bir konu açtım ama pek detay bilgi alamadım. Ama sanırım genel kanı küçük boy sahte ve meps alternatiflerinin sonuç verdiği. Bir de ek parantez açıp şunu sorayım. Tatlı suda atçek ile kaşık ve sahte kullanarak hedef balıklar şunlar mı? Alabalık, levrek, tatlı su kefali, turna. Liste daha uzuyor mu?
Evet Alper abi spin setle atıyorum. 5-25 atarlı kamışla gayet iyi gidiyor. Ama geçen hafta LRF kamışı edindim, onunla denemek istiyorum bu tarz sahteleri. Kıstırma kullanmıyorum.

Mepps gerçekten verimli bir sahte, perch turna kasna affetmiyor. Listede dediğin balıkların dışında türler var tabi ama genelde endemik olarak belirli yerlerde yaşayan türler. Fırat turnası-şabut gibi mesela.

Bir de Sinop'ta verimli tatlısu avlakları var, Kastamonu'ya memlekete gittiğimde Sinop'a giderdim. Boyabat tarafında bir gölete gittiğimi hatırlıyorum, tavuk ciğeriyle at çek yapıyorduk resmen. Ama iki senedir uğramadım oraya şu anda nasıldır bilemiyorum. Ayancık'ta da bir derede avlanmıştım. Ama o taraflarda yani Kastamonu-Sinop çevresinde turna ve perch çıkan bir avlağa rastlamadım. Genelde Kasna, Sazan ve çay balığı dediğimiz türler bulunuyor.