Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Dedikleriniz de cok haklisiniz lakin 0.12 ipe 0.35-37-40 mono misina soku saglikli obenimde sepetimde olan bir ip daha siparişini vermedim acelem olduğu için geçen hafta cengizden kendo 8 sarım multi renk 0.12 ip aldım tabi bu ipten biraz pahalıya geldi o başka
0.12 - 0.14 ipten kalın ip boğazda kullanmak sağlam olabilir ancak dezavantajı çok uzak erim sağlamıyor kursun suya düştükten sonra batma esnasında ip kalın olduğundan,ince iplere göre daha çok akıntıya kapılıyor bol bol yürüyüş yaparsınız![]()
şok konusuna gelecek olursak ben ipin önüne her zaman fazla esnemeyen mono misina bağlanmasından tarafım çünkü atış yaparken bazen kamışın ucuna dolanmıs oluyor makınayı açmayı unutuyoruz insanlık hali,merada yogunluk olduğundan insanlar peşpeşe atış sırası beklerken aceleyle yapılan atışlarda bu sorunlarla karışılaşabiliyoruz, eğer bağladığınız şok kalın bir ipse ve kamışın ucuna dolandıysa yada makınayı acmayı unuttuysanız ip kopmuyor ve atışta kamış kırılıyor yada kurşun tam önüünüze sertçe düşeceğinden kamışı sahilin köşesine vurup kırıyorsunuz... mono şokta bu durum daha az zahiyatla atlatılıyor, her halıkarda şok patlıyor kursun ve takım denızın dibini boyluyor ancak kamışınız sağlam kalıyor yeni takımı bağlayıp ava devam ama kamış kırılırsa ve yedek kamışınız yanınızda yoksa balık tutanları izlersiniz yada malzemecinin yolunu tutarsınız yeni bi kamış için![]()
korkulacak hiç birşey yok inananın uzun zamandır mono şok kullanıyorum hiç başıma ip kesmesi gibi bir durum gelmedi, dipten kaçkere takım çıkardım ne düğüm ne misina kopmadı fg knot atıyorum misinada düğüm olmadığı için kesmiyor taş gibi hiç bir problem olmuyor, ancak arada bir şokun kamışın dışında kalan kısmını elinizle kontrol etmelisiniz herhangi bir sert yüzeye sürtünme olduysa o bölgeyi kesip yeniden fırdöndüye bağlamak gerekiyor aksi takdirde sürtünen yer atış esnasında yükün bindiği yerdir kısa bir zaman sonra oradan patlayabilir. av yoğunlugunuza göre 5 -10 avdan sonra şoku yenilemek sağlıklı olacaktır monoda yorgunluk olur zamanla yani 1 kere bağladım hiç kopmadı 1 sezon aynı şokla kullanayım demek doğru değil. cengizde satılan powertline ultra misinalar hem sağlam hemde esneme yapmıyor tavsiye ederım fiyatıda uygunDedikleriniz de cok haklisiniz lakin 0.12 ipe 0.35-37-40 mono misina soku saglikli o
oluyor mu?
Bir de hangi dugumu kullaniyorsunuz mantigim o kadar ince bir ipin misinayi dugumde kesecegi yonunde onun psikolojisi beni ip mono soktan uzak tutuyor