Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kendo Surfcasting X8 İp Misina

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar, boğazda avlanıyorum sadece.

Bu sene malum sadece istavrit var ama kurşun arkası da attığım oluyor.

Şu an kullandığım dynamic x4 0.20 misina, eriminden memnun olmamam bir yana ipi kese kese epey bir azaldı, yeniden ip sardırcam makinama.

aslında para biriktirip shimano almaktı niyetim ama fiyatları her gün artıyor. şu an bütçem bu ipe yetiyor.

almak istediğim kalınlık ise 0.15

erimini ve sağlamlığını kullanan arkadaşlar değerlendirebilir mi rica etsem

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ryobi ecusima 8000 vi makinamın üstüne sardırmak istiyorum bir de onu yazmayı unuttum

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Profesyonel bir surf setim yok arada sırada kullandığım için idare edecek kadar bir setim var. Üzerinde Kendo 0,15 surf casting ip takılı herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Biraz fazla su tutuyor sararken ıslanabiliyorsun ama :).

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
teşekkürler

benim de setim öyle iyi değil sadece biraz daha uzağa atabilir miyim derdindeyim :)

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Misina inceldikçe erim farkı oluyor evet ama surf gibi ağır kurşunlar ile çalışılan bir disiplinde çok fark eder mi kişisel olarak sanmıyorum ama konu ile ilgili tecrübem de yok. Bunun kendimize göre testlerini özellikle spinde yaptık kesinlikle fark ediyor.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
anladım o zaman cok bir beklenti içine girmeden shimano yerine kendo almak daha mantıklı demek ki. erim mesafesini surfde kamış çok etkliyor, makina kafası da ama belki ipte de vardır keramet diye düşünüyordum.

sarayburnunda cumartesi günü balık cok acıktaydı, yanımdaki 2 kişi güzel mesafeler attı kalan bizler ise bakındık sadece. ipi 0.08 olunca bende inceltsem diye düşündüm ama belki de keramet gücünde veya makinasındaydı. aynı kamışı kullandık çünkü arkadaşla.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Hocam selamlar ipi 0,08 0,10 a kadar incelten surf avcıları var önüne yapılan şok ile rahatlıkla kurşun atabiliyorlar ben şahsi olarak 0,16 - 0,15 dan aşağısına sıcak bakmadım uzak atışta bana kalırsa en temel etken surf kafa makine sonrasında attığınız ağırlık ile rahat kurulan bir kamışta ve sonrasında ipte..

Bahsettiğiniz ipi 2 sezondur yada 3. sezon da olabilir tam emin değilim spin setimde kullanıyorum bu ip seçmemdeki temel sebep malum fiyatlardan kaynaklı kopma takılma vs. durumlarda giden ipe üzülmemdi yine kendi öz eleştirim yanlış karar vermişim ki bu süreçte çevremdeki birkaç kişinin de yanlış karar vermesine sebep olmuşum..

İpin çok fazla su tutması makinede ciddi ıslanmalara sebep oluyor rulmanlara ciddi su giriyor ayrıca birkaç atıştan sonrada ip olduğundan fazla ağırlaştığı için erimde de ciddi düşüşler başlıyor..

Benim tavsiyem su tutmayan görece biraz pahalı olsa da performans da sizi üzmeyecek iplere yönelmeniz..

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Çok teşekkür ederım cevabınız ıcın hocam, net bır tavsıye verır mısınız pekı daha yüksek bütçe ıcın. Kulllandıgım kursun ağırlığı bu donem 125 ila 175 arası genelde. 200-225 Nadıren.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Yaklaşık bir senedir Shimano kairiki kullanıyorum 0.16 yada 0.15 olması lazım önüne de 0.20 ve üzeri eski shorejig iplerimden lider yapıyorum herhangi bir sorun yaşamadım hocam

Msj yazdıktan sonra güncelleme bu işin çivisi çıkmış 1500 TL ip mi olur arkadaş 😮

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yaklaşık bir senedir Shimano kairiki kullanıyorum 0.16 yada 0.15 olması lazım önüne de 0.20 ve üzeri eski shorejig iplerimden lider yapıyorum herhangi bir sorun yaşamadım hocam

Msj yazdıktan sonra güncelleme bu işin çivisi çıkmış 1500 TL ip mi olur arkadaş 😮
Cimrilik yapma ip önemli gerekirse 3 bin veririz😀