Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyı ve Dip Avcılığı için Kamış ve Makine Tavsiyesi

Hectoor

Yeni Üye
Saygıdeğer ustalar ve forum sakinleri,
Bir suredir bu forumu takip etmekteyim, çok dolu insanların nasıl balık avladığını görünce gerçekten daha önceki günlerim için üzüldüm. Biz balık tutmuyormuşuz, balık zorla oltamıza yakalanıyormuş hissettim açıkçası..
Sizlerden bir yardım talebim olacak:
Öncelikle iki çeşit tarzda balık avlamaktayım. Bunlar için aşağıdaki koşullarda avlanıyorum. Bu iki çeşit için de ayrı ayrı ortalama 100tl civarı bütçem bulunuyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
1. Kıyı avcılığı: Akyaka ve Marmaris bölgelerinde kıyıdan atmaktayım. Şimdiye kadar hep canlı yem (teke veya mamun) kullandım. Ancak sahte balık da kullanmayı planlıyorum. Bunun için uygun kamış ve makine tavsiyelerinizi bekliyorum.
2. Dip avcılığı: 7.5m bir teknemiz var. Sadece muhabbet olsun ve zevk alalım diye Marmaris civarı çıkıyoruz. Burada yaklaşık 70-80m derinlikte, çipura, mercan veya karagöz avlıyoruz. Burada kullanmak üzere uygun kamış ve makine tavsiyeleriniz ne olabilir?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla..

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Sahte ile kıyı işine hiç girme. Fakat kışın İztuzu, Akyaka vs giderim diyorsan ayırdığın bütçeyi birkaç katına çıkar.

Bu seyahatler için de güvenilir bir meteoroloji sitesini takip edip birkaç gün önceden plan yap. Ve hangi ortamda gideceğini öğren.

Olta takımı, biraz doğru bilgiden sonra ikinci planda kalır.

Ben önce olta almakla başladım, ne bulursam kimden ne duysam aldım. Sonra konkordato ilan edecekken tekrar çalışmaya başlayıp yırttım.:D

Sahil33

Daimi Üye
yardım herkezden olacaktır degişik öneriler sende kendine göre seçersin ...
benim önerim kıyı için spin avı olarak kamış okuma v sistem 270 10 40 atarlı yeterlidir hatta yeterde artar ...makina konusuna gelince daiwa sımanov bu markalarda 3000 lik bi makına seç kendi buççe ne göre hahıf olsun tekne işi içinse iki parçalı kamışlar var içi dolu olanlar boyu kısadır 2 metreden yukarısı gerekmez 2 mt aşalarına bak makına da daiwa sımanov 5000 6000 likler işine yarar ...

budak1903

Aktif Üye
Adı
Alptürk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba
Kıyıdan sahte balık ile avlanmak için:
Awa-shima n-gage dogfight 2.40mt kamış
Shimano catana 3000fb makine

Tekneden avlanmak için:

Linaeffe xr- boat 100-200gr 165cm