Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan at-çek yöntemi ile balık avı

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Gold Üye
Adı
Akın Kaptan
Çok temiz bir anlatım ile yılların tecrübesi hap olarak verilmiş. Ellerine sağlık Cahit Abi.

sadi

Aktif Üye
Adı
Sadi ASLAN
Gayet açık dille kaleme aldığın bu temel bilgiler için teşekkürler !
Ellerine sağlık abi ;)

acemiAvcı

Yeni Üye
Adı
Asi Mutlu
Abi teşekkürler. Bugünlerde at-çek için makina ve kamış almayı planlıyordum. Verdiğin bilgiler çok faydalı oldu. eline koluna sağlık.

MERCURY90

Aktif Üye
Adı
HASAN
rapala atarken mesina kırılıyor yaw! ayrı bir konumu açayım yoksa buradamı sorayım bilemiyorum. mesinalar at-çek e nekadar dayanır? at-çek te mesina kullanım özellikleri nelerdir? Yani demek istediğim 2 kiloluk balığı çekerken kopmuyorda neden rapalayı atarken kopuyor anlamıyorum

Aslıhan TURAN

Aktif Üye
Adı
Aslıhan TURAN
Günlerdir bu bölümü sular seller gibi çalıştım bu sezon levrekte şeytanın bacağını kırmaya niyetim var.Lüfer ve palamuta kaşık çekerken yanıbaşımda bir kaç kez levrek aldılar.Sanırım tesadüftü, yani amaç levrek değil lüfer ve palamut idi.Zaten çok uzn zamandır da bölgede kıyıdan levrek alınmamıştı.Gerekli malzeme ve teknikle bu işi yapabilirim diye düşünüyorum.Bu nedenle bu bölüm ve konu gerçekten çok faydalı emeği geçenlerin ellerine sağlık.

yktug

Aktif Üye
Adı
İbrahim Yüksel
Emek ve bilgilerine teşekkür eder,sağlıklar dilerim.
Sevgiyle...:)

tayyiphan

Yeni Üye
Öncelikle iyi geceler abilerim kardeşlerim siteye bugün üye oldum ve resmen aile ortamından çok etkilendim. Sizlere sorum şu olacak malum yaz geldi ve at çek hastası olmama rağmen biraz amatör olduğumu söyleyebilirim. Bütçemi de ayırdığım için harcama fırsatım da var. Levrek için at çek yapmak için yani 4000 FC 4+1 BB Shimano makina almaya karar verdim. Kamış içinse Okuma V-System 270 cm 10-40gr Spin Olta Kamışına karar verdim. Ne dersiniz? Uygun mudur? Bir de sahilden at çek yapacağım uygun rapala olarak hangi renk önerirsiniz? Yo Zuri Hydro Tiger isminde rapalam var Floating yani yüzen cinsten sahil için uygun mudur sizce? Son olarak da rüzgarlı olmasından dolayı bu makina ve kamışta uzağa atamama gibi problem yaşar mıyım? Çünkü avlandığım yerlerde rüzgar olabiliyor ve rapalayı ağırlık yapması amacıyla şamandırayla bağlayabilir miyim arada mesafe bırakarak? Önerileriniz neler? İyi geceler ve şimdiden teşekkürler