Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan Avlanma İçin Takım Tavsiye

Musty61

Yeni Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba. Soruma uygun bir bölüm bulamadığım için buraya yazıyorum. Genel olarak Pendik Kartal sahilinde çapari ile istavrite atıyorum. Farklı amaçlar içinde kullanabileceğim genel kullanımlık bir makina kamış tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Kamış olarak daha önceden bana uygun diye Okuma Safina-X 42779 Tele Spin Kamış 300 cm 30-60 Gr kamışı not etmiştim. Buna uygun hangi makinayı tavsiye edersiniz? Veya sizlerin kamış-makina kombinasyon tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim.

Ayrıca şuan Çin'de bulunduğum için eğer makine tavsiyeniz burada daha uygunsa buradan almak istiyorum.

Hedo

Aktif Üye
Adı
Bahadır
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Mustafa, öncelikle aramıza hoş geldin. Kendini de tanıtman dileği ile. Çok geniş bir yelpaze olduğu için biraz zorluk çekmiş olabilirsin soruna karşılık. Ancak sitede cevabının olduğuna eminim :)

Spin kamışa nasıl çapari takıp atabiliyorsun hayret ettim doğrusu. ben 4.20 m kamış aldım 3.90 m kısa geliyor diye :)

Boyuna göre 3.90m - 4.20m arası kamışlara yönelmeni tavsiye ederim. Biraz ağır gelecektir ama erimi daha iyidir ve akşam avları yapacaksan da aynı şey geçerlidir.

Makine ise 6000 lik bir kafa olan okuma, ryobi, shimano ve daha nicesi, bütçene göre bu makinelere yönelebilirsin.

Genel amaç için demişsin yazında henüz okudum. Surf, spin, lrf hepsi için kamış makine yem, takım vb. farklıdır.

Tek makine ve kamış ile hepsini yapamazsın maalesef. Yaparım dersen de verim alamazsın canın sıkılır, kolun ağırır..

Önce hangi disiplinde avlanacağını bul derim ben ;)

SEMSS

Aktif Üye
Adı
Bülent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Okuma Ceymar FD CY-40 (5.0:1) 7+1bb Olta Makinası Okuma Genel Kullanım Makinalar | Hedef Balıkta
veya bu makinanın
Okuma Ceymar FD CY-55 (4.5:1) 7+1bb Olta Makinası Okuma Genel Kullanım Makinalar | Hedef Balıkta

40 lık olanı genelde at-çek avları için tavsiye edilen modelidir.Devri yüksektir. İhtiyacınız olan av şekilleridne kullanılabilir özelliği vardır. 55 lik olan modelinin devri düşüktür gerek çaparide gerekse yemli çenekop lüfer avlarınızda işinizi fazlası ile görür. Ömür boyu garantisi olan bir makinadır.istavrit ağız yapısı yumuşak olduğundan kolay yırtıldığından düşük devir tercih edilir genelde.
Bu iki modeli önermemde ki sebep ağırlık faktörleridir.Her iki makinada işinizi fazlası ile görür.
Çinden özellikle istiyacınız olan fırdöndü klips iğne sahte maket balık alet çantası bel çantası sırt çantası gibi diğer yan ürünleri almanızı öneririm.Zira Türkiye piyasasına göre oldukça makul rakamlar mevcut. Bereketli avlar dilerim

Musty61

Yeni Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam yorum için teşekkürler :)) Dediğiniz gibi foruma baktım ama inanılmaz bir bilgi var. Nereden ihtiyacıma uygun bilgiyi alacağımı bilemedim, o yüzden buradan yardım istedim.

Spin kamışa nasıl çapari takıp atabiliyorsun hayret ettim doğrusu.
Neden atılamaz? Ucuza alıp kullandığımız teleskobik kamışlardan farklı mıdır?

Surf, spin, lrf hepsi için kamış makine yem, takım vb. farklıdır.
Dediğiniz gibi bu kadar teknik var ama aralarındaki farkı bilemiyorum, o yüzden meramımı kıyıdan çapariyi bağlayacam istavrit avlayacam şeklinde belirttim, hangi tenkniktir bilemiyorum. Birde 6000'lik kafa dediniz, ne olduğunu bilmiyorum. Makinanın kafa çapına bağlı bir değer midir?

Eğer bilgi amaçlı bu detayları anlatan bir link varsa da öğrenmek isterim.

Bu arada Kartalda oturuyorum, Makine Mühendisiyim, 30 yaşındayım, Trabzonluyum :)

Musty61

Yeni Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Okuma Ceymar FD CY-40 (5.0:1) 7+1bb Olta Makinası Okuma Genel Kullanım Makinalar | Hedef Balıkta
veya bu makinanın
Okuma Ceymar FD CY-55 (4.5:1) 7+1bb Olta Makinası Okuma Genel Kullanım Makinalar | Hedef Balıkta

40 lık olanı genelde at-çek avları için tavsiye edilen modelidir.Devri yüksektir. İhtiyacınız olan av şekilleridne kullanılabilir özelliği vardır. 55 lik olan modelinin devri düşüktür gerek çaparide gerekse yemli çenekop lüfer avlarınızda işinizi fazlası ile görür. Ömür boyu garantisi olan bir makinadır.istavrit ağız yapısı yumuşak olduğundan kolay yırtıldığından düşük devir tercih edilir genelde.
Bu iki modeli önermemde ki sebep ağırlık faktörleridir.Her iki makinada işinizi fazlası ile görür.
Çinden özellikle istiyacınız olan fırdöndü klips iğne sahte maket balık alet çantası bel çantası sırt çantası gibi diğer yan ürünleri almanızı öneririm.Zira Türkiye piyasasına göre oldukça makul rakamlar mevcut. Bereketli avlar dilerim
Hocam yorum için teşekkürler. Bu makinaya uygun kamış tavsiyeniz var mıdır?

SEMSS

Aktif Üye
Adı
Bülent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Rica ederim estağfurullah

Musty61

Yeni Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif

SEMSS

Aktif Üye
Adı
Bülent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
açıkçası hem spin hem yemli hem çapari için ortak özellikli bir kamış bilgim yok :) velakin 20-60 gr atarlı 3 m lik bir spin kamışı hem çaparide hemde spinde kullanabilirsiniz. yemli çinekop lüfer avı için ayrı bir kamış edinmeniz gerekir. Bölgeniz için 50 - 150 atarlı 3,90m lik yada 4,20 lik bir kamış ideal olur. önemriş olduğum makinalar hepsine uygundur saygılarımla

Hedo

Aktif Üye
Adı
Bahadır
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Mustafa Abi Merhaba :)

Bülent Bey Çok güzel açıklamış ve linkleri paylaşmış. Bana diyecek bir şey kalmamış :)

50-60 lık makine deyince kafa çapından bahsetmiş oluyoruz. sizin için de linklerde paylaşılan makineler veya benzerleri idealdir diye düşünüyorum.

Kamış işi biraz daha farklı. Kalitesi arttıkça fiyatı da aynı oranda artıyor.