Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan istavrit avı acil yardım!

baphomet

Yeni Üye
Kumsaldan, plajdan istavrit tutulur mu? Aylardır kimse cevap veremedi buna

Can_Ordu

Daimi Üye
Adı
Can ÖNEL
Tutulmasına tutulur da kayalık yerlerin yakınlarında daha güzel olur. Yemlenirler oralarda. Yem olarak kendi eti veya boru kurdu kullanabilirsiniz. Şamandıralı takım veya şeytan oltasıyla tutabilirsiniz.

Coşkun meray

Daimi Üye
Adı
Coşkun Meray
Kumsaldan ziyade iskele mendirek yada kayalık kısımlardan dene derim.Bulunduğun bölge neresi?

baphomet

Yeni Üye
İstanbuldayım ben ama bi 10 gün sonra orduya kamp yapmaya gidicem, geçen sene denedim ama fazla uzağa gitmediği için hiçbir şey alamadım. 100'lük kurşun kullanmama rağmen malesef fazla uzağa gitmiyor kumsaldan onunda bir etkisi olabilir mi?

baphomet

Yeni Üye
Ya gideceğim yerlerde kayalık var ama çok az yani bel seviyesine gelince bitiyor kayalıklar, kayalık dediğim de 15 20 tane kayalık gerisi hep kumsal yani başka bişey yok

Can_Ordu

Daimi Üye
Adı
Can ÖNEL
İstanbuldayım ben ama bi 10 gün sonra orduya kamp yapmaya gidicem, geçen sene denedim ama fazla uzağa gitmediği için hiçbir şey alamadım. 100'lük kurşun kullanmama rağmen malesef fazla uzağa gitmiyor kumsaldan onunda bir etkisi olabilir mi?
Ordu'da bu aylarda çapari attıysanız kıyıdan gelmez pek. Açıkta beyaz tüyle kayıktan salıcaksınız o şekilde olur. Kıyıdan yemliyle tutulur, keyifli de olur. Eğer balık varsa bir-iki kilo tutarsınız her akşam. Biz bu aylarda (ağu-eyl) iskeleye müdavim oluyoruz. Bayramdan sonra iskemlemi alıp başlayacağım sezona.

baphomet

Yeni Üye
Ordu'da bu aylarda çapari attıysanız kıyıdan gelmez pek. Açıkta beyaz tüyle kayıktan salıcaksınız o şekilde olur. Kıyıdan yemliyle tutulur, keyifli de olur. Eğer balık varsa bir-iki kilo tutarsınız her akşam. Biz bu aylarda (ağu-eyl) iskeleye müdavim oluyoruz. Bayramdan sonra iskemlemi alıp başlayacağım sezona.
Yem olarak ne kullanıyosunuz peki?

Can_Ordu

Daimi Üye
Adı
Can ÖNEL
2. mesajda yazmıştım. Kendi eti veya boru/yaprak kurdu. Balığın olup olmadığı gözle görülür zaten. Işıklı mendirekler / iskeleler daha iyi olur. Özellikle Coşkun Bey'in dediği gibi iskeleler.