Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

kıyıdan karagöz ve çupra için gezerli takım denemesi

BORABAY

Yeni Üye
Adı
BORA DERİCİ
hasan kardeşim karagözle,eşkina çok farklı balıklardır.eşkinanın diger ismi kaya levregidir ve genelde daha derin sularda ve büyük kayalık yarıklarında bulunurlar.o yüzden bu tarz oltalarla avı biraz zordur.ilk çizdigin olta düzenegi klasik gezer kurşunlu olta düzeneginin bir çok versiyonundan biri.2. çizdigin düzenek ise biraz degiştirilerek zargana ,kefal,gopez ve benzeri kücük balıklarda kullanılabilir.sen nerede ve neyle ,hangi balıgı yakalamak istedigini yaz ona göre bakalım..

Adı
hasan arpak
ben çupra karagöz ve levrek için bir av planlıyorum.kısmetse 15 güne kadar taile çıkacam da.

whitefoxss

Aktif Üye
Adı
T.KIRTMAN
Aynı tip takımı yani gezer kurşunlu olanı ben işkinede kullanıyorum.Dalgalı havalarda şamandıra verim vermiyor açıkcası.

MehmetAliYILDIZ

Aktif Üye
Adı
Mehmet Ali YILDIZ
40gr. gezer, 2 numara sarı fırdöndü, 1 kulaç 0,22 misine ve 3 numara uzun pala çapraz iğneyle denedim Karagöz geldi... Yem olarak da canlı mamun ve tuzladığım karidesi kullandım. Karidese de mamuna da geldi.

Bora

Üye
Adı
BORA BAHADIR ABANOZ
Bu takım ile kıyıdan kırmalık ve taşlık alanlarda çok muazzam iri çupra ve sargoz yakalanır zira muhtelif zamanlarda yakalamışlığım vardır.Ancak stoperden sonra fırdöndü takımın kolay takılmasına ve yemin iğnenin ucunda serbest hareket etmesine engel olacaktır.Ben genelde gezer kurşun önüne çift stoper koyar ve iki stoper arasına kalın bir düğüm atarım.Bu da takımı salladığınız zaman kurşunun iğnenin dibine kadar gelmesine engel olur.Babamlar eskiden stoper yerine sigara izmariti kullanırlardı :D.Bu takımı dediğim alanlarda kullanmanın en püf noktası ise oltayı attığınız anda hiç hareket ettirmemelisiniz,yani boşluğunu felan almanıza gerek yok.Bu takıma yem olark sadece ve sadece madya kullanmanızı özellikle ifade etmek istiyorum.Madyayı küçük balıklar didkleyemez ve hatta sevmezler.Rastgele.