Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan Kefal Avı

löngöz

Daimi Üye
Adı
BÜLENT GÜNER
Kan Grubu
O Rh Pozitif
arkadaşlar kefalciler için,basit ama etkili bir olta takımı da ben anlatmak isterim....
çizebilme yeteneğim olsa yaparım ama malesef...bu takımın etkili olması için rüzgarı arkamıza almamız gerekir...40cm lik 4 parça 0,25 misina parçası alalım,bunlara 6-7 lik kefal iğnesi bağlayalım,,iğneli takımın birini 30cm,diğerini 25 cm,diğer ikisini20cm durucak şekilde 0.35 lik ana misinaya hepsi ni bir arada bağlıyalım,,baş aşağı tuttuğumuzda iğneler biri uzun ,biri kısa ve lklsi daha kısa olarak duracaktır....
yemleme işine gelince;10cmlik kare şeklinde kabuklu ve içi dolgun ekmek parçası keselim,(ekmeğin arkasından kesersek içi iç ekmek dolu olma şansı daha fazla olur,,10 cmden daha küçük parçalarda olabilir)
iğneleri kabuğun üstünden ekmeğin içine ampul gibi sarkıtalım,tabii üsten bir düğüm atarak daha etkili olur kabuğun farklı köşelerinden sarkıtırsak daha iyi olur,,farklı boylarda sarkan iğneleri ekmek içi ile mamalıyalım,
rüzgar arkamızda olması şartıyle kurşunsuz şekilde oltayı atabildiğimiz kadar uzağa atalım,,ve oltayı yavaş yavaş açalım ,suya baktığımızda suyun üstünde ekmek kabuğu gibi görülecektir,,istediğimiz mesafeye kadar açabiliriz ,,zaten önceden o bölgeyi iç ekmekle yemlediysek fazla açmaya gerek kalmadan balığı yakalamış olursunuz,,,daha uzağa atmak için aynı takıma iğnelerden 50-60 cm mesafeye dolgulu yuvarlak top takabiliriz ve 50-60 mt atabiliriz....
anladıysanız rasgele olsun....

says

Aktif Üye
Adı
Erdoğan SAY
Az buçuk anladım gibi şekil olsaydı çok daha güzel olurdu bence bir şekil çizebilirsiniz çok bir kabiliyet gerektirmez :)

orhanyurt

Aktif Üye
Adı
orhanYurt
Sevgili Çağrı kardeşim, adına dip kıbrıs denilen takım bu...Bu takımı ekmeğe sarıp kullanabileceğin gibi bütün sardalya yada takım kullanabilirsin...

Bu takım ile Levrek olsun...Kefal olsun hemen hemem her tür balık da alabilrsin...

Yeterki o merada bu takıma basacak balık olsun...:)

İshak bey
gezer kurşunlu takım için için teşekkürler..
fakat anlamadıgım, levrek de alabilirsiniz diyorsunuz,yem olarak sardalyamı yoksa ekmek de olurmu,teşekkürler.

Kaan_t.dag

Yeni Üye
Adı
KAAN TÜRKMENDAĞ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
herşey iyi güzelde ben kefalleri ( kıyıya yakın olanları) sıyırtma ( çarpma ) ile yakalıyorum . Yoksa yanlış mı yapıyorum ?

Ekli dosyalar

says

Aktif Üye
Adı
Erdoğan SAY
Kefal için bu yöntemde vardır ama bu pek de önerdiğimiz bir yöntem değildir bu yöntemle balığı alamazsanız balığı parçalayıp suda bırakırsınız buda hayvanın acı çekmesine sebebiyet verir biz balıkçılığı sportif oalrak yapıyoruz .

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
herşey iyi güzelde ben kefalleri ( kıyıya yakın olanları) sıyırtma ( çarpma ) ile yakalıyorum . Yoksa yanlış mı yapıyorum ?
Selam Kaan, Erdoğan'da bahsetmiş. Amatör ruha ve Sportif balıkçılığa uygun bir av yöntemi değil. Onun için bu yöntemi tavsiye etmiyor ve etik bulmuyoruz.

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
yemleme yaptığın yerde 0.25 misine ucuna 7-8 numara tek beyaz çapraz iğne bağlayıp ucuna ekmek iliştirip o balıkları tutsan çok daha zevkli ve sportif olur. yayınladığım bu rapordaki balıklar bahsettiğim sistemle yakalandı, tavsiye ederim :)

says

Aktif Üye
Adı
Erdoğan SAY
Hüseyin abi rapordaki ilk resimde balığı vücüdundan yakalamışsınız acaba hepsinimi öyle yakaladınız yoksa öylemi denk geldi ?