Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan spin için yardım

Serocan

Yeni Üye
Adı
عمر
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba ustalarım başlama diyeceksiniz ama malesef başlayacağım :)

Bu konuda bilgim sıfır. Kıyıdan at çek hedef balık levrek, lüfer, kofana ve tabiri caizse sürpriz ne çıkarsa .

Sağdan soldan topladığım bilgilerle 3 makine belirdi kafamda.

Daiwa Black Gold 2500 Olta Makinesi Daiwa olta makineleri Daiwa en iyi fiyat 9 taksitle

Daiwa Exceler X 3000 Olta Makinesi Daiwa olta makineleri Daiwa en iyi fiyat 9 taksitle

Shimano Nasci 3000HG FB Spin Makinası Shimano Spinning Makinalar | Hedef Balıkta

Fiyatlar değişkenlik gösterebiliyor yukarıdaki linklerde fiyatlara takılmadan ( şu sitede daha ucuz gibi)

uzun ömürlü kullanabileceğim makine hangisidir sizce. bunlara uygun kamış hakkında ki önerilerinizde alabilirim.

Murat42

Üye
Adı
Murat Önder
Kan Grubu
A Rh Negatif
Makınalar 3 de güzel ben 3000 altına düşme derim tabı drag da önemli.kamış hususunda spın için parcalı kamış derim taşıma puroblemin yoksa tabi

fishbone_team

Aktif Üye
Adı
Engin
selam, olta makinesi olarak okuma ceymar-40 eger tasıma problemin yoksa kamış olarak iki parcalı okuma v system 2.40 yada 2.70 eger teleskopik dersen shimano catana 2.70 tavsiye edebilirim.

Serocan

Yeni Üye
Adı
عمر
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kamış olarak okuma aklımdan geçiyor fakat ceymara bakınca yukardakileri makinelerin yanında sönük kalıyor gibi kağıt üzerinde. Cahilliğime bağışlayın tavsiyeniz için teşekkür ederim.

fishbone_team

Aktif Üye
Adı
Engin
ne demek rica ederim ben yeni başlayacagım dediğiniz için fiyat/performans önerisi yaptım. yazdıgınız makinalara yine onların skalasında bir kamış almanız daha keyifli olur. major craftlara bakabilirsiniz?

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Mersin'de avlanacaksın, orada oltaya neyin takılacağı belli olmaz.
Ege, Marmara ve Karadeniz avcılarına göre daha kalın bir misina kullanmanız gerekecek.
Misina (ip de misina tanımına dahil burada) kalınlaştıkça makaraya daha az sarabileceksin.
En azından bu nedenle BG 2500 ü saf dışı bırakmanı önerebilirim

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kardeşim makina ve kamışta çok ucuz bişey alma ama çok pahalıyada kaçma şuanki diyatlarla misina hariç 300 tl uygundur başlangıç için bence bende daha balık yakalamadom ama kaçırdım ben ceymar makina kullanıyorum ama 2500 lük ama bencede 3000 altına düşme şuan fark ediyorum bunu kamışı çok yumuşak seçme birde aldığun kamış parçası temin edile bileceğin bişey olsun ben port fish ridaniye diye bir kamış kullanıyorum memlunum tavsiye ederim misina ip kullanmalısın bence ama ya pahalı bir ip al yada ucuz alırsanda leader kullan illaki ben şuan kendo nun beyaz bir ipini kullanıyorum oda iyi ve ucuz ama illaki leader kullan ucuz ipte pahalı ip tecrubem yok malum öğrenciyiz :) ben bunlaro söyleye bilirim nacizane birde malzeme alırken git dükkana al eline bi güven versin ürün saygılar kardşim

Serocan

Yeni Üye
Adı
عمر
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sizler daha iyi bilirsiniz fakat bg 3000 de olabilir yeni bi seri diye odaklandım. 2500 de 240 yards dio ölüsü 3000 de de aynısı dio oraya takıldım alanilceği misina metresi demek herhalde. Sarım olayı farklımı oluyor. Ayrıca daiwalarda kafa daha büyük dedikleri için 2500 kurtatır sie düşündüm

Serocan

Yeni Üye
Adı
عمر
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kusura bakmayın nevşehir çok soğuk ellerim titriyordu yukarıda ki metini yazarken

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben, bu makinalardan hangisini alırdım ? Kayıtsız şartsız elbette Shimano Nasci. Ama 3000 liği değil, 2500 lüğü tercihim olurdu. 3000 liğinin devri bayağı fazla.