Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan yemli takım ile Levrek avlama...

Fenerindibi

Yeni Üye
Adı
Ergin
s.a
forumu uzun süredir takip ediyorum. hepinize paylaşımlardan ve raporlardan dolayı şükranlar sunarım. çok şey öğrenmek mümkün.
1 yararımda benim olsun izin verirseniz.
levrekçiler için sölüyorum.

şileye giderken sahil kesiminde kurna plajı vardır.
sağ tarafı sahilköy daha ilerisi sofular.
çok iyi levrek yapar. sahilköy ve sofularda yapar ama en iyi kurna plajı yapar.

buraya büyük kaşıklar ile gidin. öle spin mipin işlemez. rüzgardan sahteniz anında geri gelir.
büyük kamış ile kaşık atın. 10-20 gram filan degil. 50 gr. 60 gr. atın.
dalgaylan çekin.
havayı takip edin.
poyraz ve sonrası havalarda gidin.
kışın dikkat edin tenha olur. kalabalık gidin. denize girmeyin. bir anda boyunuz geçer. ben düştüm 1-2 kere ..
kayalar vardır. sakın çıkmayın. kayar.

sabah ve akşam gün batarken gidin.
bol kaşık alın. sahil orada kayalıktır dibi. takılıyor kaşık vb.
2 kilo 3 kilo 5 kiloya kadar levrek alırsınız.

benden bu kadar.
rastgele.

inşallah yakalarsınız.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar çupra dönemi bitti artık levrek başlar, at çek yapmanın dışında yemli takım ile levrek aramaya karar verdim.merak ettiğim takımı çok uzağa atmaya gerek var mı birkaç yer var levrek gezdiğini düşündüğüm kumluk bölge plaj ama kıyıdan ne kadar uzağa atmalıyım bilemedim sonuçta levrek kıyıda geziyor genelde ama size danışmak istedim.atabildiğim kadar uzağa atmalı mıyım yoksa yakın bölgeleri mi taramalıyım sizce?

balikciali

Aktif Üye
Adı
Ali V.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar çupra dönemi bitti artık levrek başlar, at çek yapmanın dışında yemli takım ile levrek aramaya karar verdim.merak ettiğim takımı çok uzağa atmaya gerek var mı birkaç yer var levrek gezdiğini düşündüğüm kumluk bölge plaj ama kıyıdan ne kadar uzağa atmalıyım bilemedim sonuçta levrek kıyıda geziyor genelde ama size danışmak istedim.atabildiğim kadar uzağa atmalı mıyım yoksa yakın bölgeleri mi taramalıyım sizce?
Ben bu sene sonbaharda hep kıyıya yakın yerlerden (5-15 m) aldım levrekleri. Ava gece yarısı gittim, bölge kumluk plaj, yem mamun. Ama bölgeye ve mevsime göre ileriyi de denemek gerekebilir.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben bu sene sonbaharda hep kıyıya yakın yerlerden (5-15 m) aldım levrekleri. Ava gece yarısı gittim, bölge kumluk plaj, yem mamun. Ama bölgeye ve mevsime göre ileriyi de denemek gerekebilir.
Bende kıyıya yakın atma taraftarıyım aslında, tecrübeli arkadaşlardan yorum almak istedim.zaten 2 kamışla avlanıyorum birini yakına diğerini uzağa atıp şansımı deneyeyim en iyisi.