Emir Şengezer
Daimi Üye
- Adı
- emir şengezer
Haftasonu Küçükyalı Bostancı arasından 3 tane aldım. 25-30 cm arası olan 2 taneyi (şaşkın bakışlar arasında) geri saldım. Balık henüz kıyıda ve çok ince.
Ufak bir ikitüyo da benden gelsin.
Gerçi ben de internetten görmüştüm
. Şimdi şamandıralı takım kullanırken sık sık misinanın şamandıraya dolandığı olur, can sıkar. Bunu, ne kadar şamandıra suya değmeden misinayı frenleyip engellemeye çalışsak da o bir şekilde dolanır. Dolanmayı en aza indirmenin ve misina dolansa bile kolay bir şekilde açmanın yolu, şamandıradan sonra 20-30 cm kadar kalın ve sert misina bağlamak (.35 .40 uygundur) ve bulabildiğimiz en küçük ve sağlam fırdöndüyü ile kullanacağımız esas bedeni bu misinaya eklemektir.
Bedende florokarbon misina kullanmak da fark yaratacaktır.
Bir de şamandıranız kıyıya yaklaştı diye hemen toplamayın bazen vuruşlar kıyıya 2-3 metre kala olabiliyor.
Yabancı kardeşlerimiz bu balığı yakalamadan önce mazmuz yaptıklarından ve çok verim aldıklarından bahsetmişler. İlk fırsatta deneyip neticeyi buraya yazarım. Ayrıca kendileri bizim gibi tek iğneli takım yerine genelde uçtaki iğneden 20 cm kadar geride 10 cm kadar bir köstekle ikinci iğneyi devreye sokuyorlar. Bunu biraz değiştirip ikinci kösteği biraz daha uzun tutarak ve minik bir kıstırma kursun ekleyerek, şamandırayı yavaştan yüzdürürken o kösteğin esas kösteğimizin biraz daha altından gelmesi sağlanabilir (bunu da deneyeceğim
) Rastgelsin.
Biraz da gözümüz gönlümüz açılsın
Ufak bir ikitüyo da benden gelsin.
Gerçi ben de internetten görmüştüm
Bedende florokarbon misina kullanmak da fark yaratacaktır.
Bir de şamandıranız kıyıya yaklaştı diye hemen toplamayın bazen vuruşlar kıyıya 2-3 metre kala olabiliyor.
Yabancı kardeşlerimiz bu balığı yakalamadan önce mazmuz yaptıklarından ve çok verim aldıklarından bahsetmişler. İlk fırsatta deneyip neticeyi buraya yazarım. Ayrıca kendileri bizim gibi tek iğneli takım yerine genelde uçtaki iğneden 20 cm kadar geride 10 cm kadar bir köstekle ikinci iğneyi devreye sokuyorlar. Bunu biraz değiştirip ikinci kösteği biraz daha uzun tutarak ve minik bir kıstırma kursun ekleyerek, şamandırayı yavaştan yüzdürürken o kösteğin esas kösteğimizin biraz daha altından gelmesi sağlanabilir (bunu da deneyeceğim
Biraz da gözümüz gönlümüz açılsın