Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kıyıdan Zargana Avı ve Teknikleri

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Haftasonu Küçükyalı Bostancı arasından 3 tane aldım. 25-30 cm arası olan 2 taneyi (şaşkın bakışlar arasında) geri saldım. Balık henüz kıyıda ve çok ince.

Ufak bir ikitüyo da benden gelsin.

Gerçi ben de internetten görmüştüm :) . Şimdi şamandıralı takım kullanırken sık sık misinanın şamandıraya dolandığı olur, can sıkar. Bunu, ne kadar şamandıra suya değmeden misinayı frenleyip engellemeye çalışsak da o bir şekilde dolanır. Dolanmayı en aza indirmenin ve misina dolansa bile kolay bir şekilde açmanın yolu, şamandıradan sonra 20-30 cm kadar kalın ve sert misina bağlamak (.35 .40 uygundur) ve bulabildiğimiz en küçük ve sağlam fırdöndüyü ile kullanacağımız esas bedeni bu misinaya eklemektir.

Bedende florokarbon misina kullanmak da fark yaratacaktır.

Bir de şamandıranız kıyıya yaklaştı diye hemen toplamayın bazen vuruşlar kıyıya 2-3 metre kala olabiliyor.

Yabancı kardeşlerimiz bu balığı yakalamadan önce mazmuz yaptıklarından ve çok verim aldıklarından bahsetmişler. İlk fırsatta deneyip neticeyi buraya yazarım. Ayrıca kendileri bizim gibi tek iğneli takım yerine genelde uçtaki iğneden 20 cm kadar geride 10 cm kadar bir köstekle ikinci iğneyi devreye sokuyorlar. Bunu biraz değiştirip ikinci kösteği biraz daha uzun tutarak ve minik bir kıstırma kursun ekleyerek, şamandırayı yavaştan yüzdürürken o kösteğin esas kösteğimizin biraz daha altından gelmesi sağlanabilir (bunu da deneyeceğim :) ) Rastgelsin.

Biraz da gözümüz gönlümüz açılsın ;)

bedri

Aktif Üye
Adı
Bedri Haymana
Kansu kardeşim,ZARGANA hakkında verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Benimde en çok sevdiğim balık avlarından biridir,Ben ZARGANA için 3 metre kamış,beyaz top,top ile iğne arasına 015mm 2.5mt.misina ve 11no.iğne kullanıyorum.Yem olarakta izmarit-hamsi-zargananında kuyruk kısmından kesiyorum,genellikle eylül,ekim aylarında beyaz ipek kullanıyorum vede çok verim alıyorum,ipeği at çek yapıyorum.Bence ZARGANA avcılığı bir ayrıcalıktır.Selamlar.Bedri.

özcan bolat

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN BOLAT
Kan Grubu
O Rh Pozitif
demek zarğana bu boyada geliyormuş şhane resimler e tabi hep 25/30cm avları görünce bu arada paylaşımda güzeldi sağolasın

amatör01

Yeni Üye
Adı
barış erbil
Bende 3 hafta önce Basladım Balıkcılığa Zargana Cok İstiyorm Ama Gırgırlar Su Kenarında Balık Bırakmamıslar Tekne İle Acıldığımızda Çapari İle Sadece Gelen Balık İstavrit Sardalya Vs.Hani Bu Zargananın yakalama mevsimi varmıdır. Gecen Gittiğim Bir Avda Yemli Takım İle 3 Kamıs Salladım yem olarakta Canlı Karides Kullandım 3 Saat Bekledim Balıkta vurmadı Baska Birseyde Tek Cektiğim Şey Yosundu :) Tabiki Bu Üzücü Bir Olay Birde Zargananın Yasal Boyutu Kac cm dir Üzülerek Görüyormki Balıkcılar O Kadar Kücük Kırlangıc Balıklarını Alıyorlarki Yani Yavru Gümüs Yem Yapılmaz Cünki Büyüyünce Yine Biz Tutuyoruz Ama Usta Balıkcıların Bildiği Vardır Derim Zargana Avında Kücük İğne Kullanıyorum Yem Olarak Kücük Karidesleri Tercih Ediyorum olta Kamısım 3.5 metre Kullandığım misina 35 lik --İğne kücük siyah iğneler Zargana Topu Zargana topu ile İğne Arasındaki Mesafe 3 m. Felan Ama Birsey Alamıyorm Zaten Amatör Olduğum icin topuda 10 metre Felan İleri Atabiliyorm Sizce Bu mesafe Felan Bir Yardımcı Olursanız Mutlu OLurum Zargana Gercekten
Tutmak İstediğim Bir Balık.. Simdiden Tesekkürler

amatör01

Yeni Üye
Adı
barış erbil
Birde Zargana Avında Tekne İle Av yapmak mümkünmüdür

balıklarrr

Yeni Üye
Adı
mehmet ümit alpargu
canım kardeşim öyle güzel anlatmışsınki tribündeki futbol hastası gibi neredeyse bizde oturduğumuz yerden atçek yapıcaz bu arada bide hangi aylar uygundur zargana için onuda yazıvereydin kaymaklı ekmek tatlısı gibi olurdu genede paylaşımların için çok teşekkürler allaha emanet olunuz
m.ümit alpargu
eskişehir 1950