Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kızına bak anasını al

• Konbuyu başlatan BS Okuru
  • Başlangıç tarihi

Kubix

Daimi Üye
Adı
Kubilay Yalçın
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Metro marketi bende tebrik ederim ama hepimiz biliyoruz ki bu iş metroyla veya bizim yakalamadığımız (yakalayıp geri saldığımız) 1 2 ton yavru balık ile olacak iş değil.

Ciddi işler yapılmadıktan sonra, biz burada kendi kendimize protesto edip duralım, hiçbir şey değişmiyor bu yüzden maalesef.

Bazen de şunu düşünüyorum. Biz bu forum ve dışarıdakiler olarak sayılı kişiler bilinçli avcılık yapıyor. Mesele şu ki acaba biz mi bilinçsiziz ? Evham falan mı yapıyoruz kendi kendimize balık nesli tükenecek diye ? Acaba gerçekten o gırgırlar ile tonlarca yavru balığı katledenler bizim bilmediğimiz şeyleri bilip de mi yavru balıkları katlediyorlar ??? ya da kilolarca yavru balık katleden bir oltacı ? Gerçekten biteceğine inanmıyorlar mı ? Yarın aç kaldıklarında o teknelerini ne yapacaklarını, ne sanıyorlar ki ?

Geçmişte örnekleri bin bir çeşit. Haliçte yakalanan dev gibi balıklar. Büyüklerimiz anlatıyor hamal tuttuk da taşıttık balığı bilmem ne vs.

Acaba gözünü para hırsı bürümüş, sadece bugününü düşünen insanlar, biz bir grup insandan daha mı bilinçli ?
Hep sorup duruyorum işte kendi kendime...

i.aslan

Yeni Üye
Adı
İbrahim
Abilerim, kardeşlerim, 33 yaşındayım, hesap yapmayı sevmeyenler için 1984 doğumluyum :) Bunu niye söyledim, ben ilk ve orta okula giderken babam torik alırdı. Mutfak tezgahının üstünde kuzu gibi yatardı. Ben oha balığa bak ne kadar büyük derdim hala dün gibi aklımda. Çok değil 20 sene öncesi aslında. Şimdi ufacık balıkları tezgahlarda görünce hüzünleniyorum.

Ülkede sadece bu konuda değil, hemen hemen her konuda geriye gidiyor, ümidimi de kaybettim açıkçası. Kimse alınmasın, bizim kovaya atmadığımız balıklarla da çözüleceğini düşünmüyorum. Bizim milletimiz kendisine emredilmesini sever, anca sıkı tedbirlerle adam oluruz biz. Yukarıdan düzenleme ve denetleme gelmezse bu günleri de ararız ki geleceğine de inanmıyorum.

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
Ben neden daha geçen hafta izmir gaziemirdeki metro marketin balik reyonunda 20cmlik levrekleri gördüm acaba? Slogan tamam da uygulama ? !!

B

BS Okuru

Misafir
Abilerim, kardeşlerim, 33 yaşındayım, hesap yapmayı sevmeyenler için 1984 doğumluyum :) Bunu niye söyledim, ben ilk ve orta okula giderken babam torik alırdı. Mutfak tezgahının üstünde kuzu gibi yatardı. Ben oha balığa bak ne kadar büyük derdim hala dün gibi aklımda. Çok değil 20 sene öncesi aslında. Şimdi ufacık balıkları tezgahlarda görünce hüzünleniyorum.

Ülkede sadece bu konuda değil, hemen hemen her konuda geriye gidiyor, ümidimi de kaybettim açıkçası. Kimse alınmasın, bizim kovaya atmadığımız balıklarla da çözüleceğini düşünmüyorum. Bizim milletimiz kendisine emredilmesini sever, anca sıkı tedbirlerle adam oluruz biz. Yukarıdan düzenleme ve denetleme gelmezse bu günleri de ararız ki geleceğine de inanmıyorum.
Merhaba dediklerinizde haklı olabilirsiniz lakin siz yine de kovaniza o küçük balıkları atmayin :)
Bir kişiyle ne olur demeyin burada binlerce kişi var herkes 1 balık bile almasa bu binlerce balık demek oluyor biz vicdanen kendi üzerimize düşeni yapalım ilerleyen zamanlarda insallah devlet ve devletin bağlı olduğu kurumlar da üzerine düşeni yaparlar,
Ben de metronun bu kampanyasını takdir ediyorum ve insallah örnek teşkil etmesini temenni ediyorum

Bahtsız Balıkçı

Aktif Üye
Adı
Berke Çınar
Kan Grubu
O Rh Negatif
yazlıkta adamlar zevkine dişinin kavuğuna yetmeyecek balıkları yakalıyorlar bundan ne zevk alıyorlar bilmem

Paşşa

Aktif Üye
Adı
Remzi Öztürk
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Link e tıkladığında boyla ilgili bir bilgi göremedim, acaba merak ediyorum bu metro market lüfer diye 18 cm balıklarımı yoksa 30,35 cm balıklarımı satıyor? Hani yasal boy 18 cm ya bunu birde yüzde 5 düş oldumu sana 17 cm, ondan sonra kampanya yap göğsünü gere gere bildiğin cinekopları lüfer diye ittir millete yersen. Bu kampanyanın adı yaprağı bırak cinekopu al olması lazım, ama en azından yaprak satmıyorlar buda birşey .

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
@Paşşa Tam üstüne bastiniz. Yine de güzel bir tarafı var ama algilarla oynama da yapılmıyor değil.
Screenshot_20171104-141338.png

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
3 tarafımız denizlerle çevrili olmasına rağmen kıyılrda yaşayanlar da dahil olmak üzere denizlerimizdeki balıkların en yaygın tüketilenlerini bile tanımıyoruz.
Çipurayı ispari ile, karagözü melanurla, hamsi ile sardalyayı, sardalya ile tirsiyi, palamut ile tombiki, iri tirsi ile lüferi ve daha saymaya gerek duymadığım nicelerini birbirinden ayırt etmekte zorlanıyoruz bile diyemeyeceğim. Satıcı ne derse ya da ne etiket koymuşsa inanan insanlar toplululuğunun içindeyiz.

Bu kadar insanı eğitmek mümkün olamayacağına göre avlayanı ve satanı kontrol etmekle çözülür bizim denizler.