Ben klips de bu dugumu kullaniyorum oldukca saglamdir defalarca test yaptim simdiye kadar hic dugumden patlamadi. oncelikle misinayi 4 kat yapiyoruz yaklasik 25 cm uzunluk olacak. 4 kat yaptigimiz misinayi klips den gecirip islatarak palomar dugumu atiyoruz. klips i bir yere takiyoruz ag chain knots u ormek daha kolay oluyor. sonra bosta kalan ucu guzelce ayristirip islatarak iyice oturta oturta kalan 3 adet bedenin bir altindan bir ustunden olacak sekilde ag chain knots dugumunu atiyoruz. son kati guzelce oturttuktan sonra kalan kismi kesip dikkatlice yakabilirsin. Diger kalan 2 li bedenide dibinden kesebilirsin. Eger kullandigin lider pahali ise daha az misina gitmesi icin bu dugumu bir parca ayni kalinlikta baska misina ile birlestirip de atabilirsin. Yani diger parcayi ana beden ile yanyana koyup 4 kat yap ve dugume devam et.
Bir de dugumu her av yeniliyor musun? Klips dugumunu her av yenilemeniz gerekir, su gormus muhtelif mono misina klips dugumleri bir daha ki ava kadar ceker degerinden yaklasik %20-30 arasi dusus yapiyor. Liderin de her av yenilenmesi gerekir. Bu dugumde ise 2-3 av sonra dugumun dibindeki ana beden baslangic yeri %25 civari zayifliyor ve oradan kopuyor. Dugumde bir acilma yada bozulma olmuyor. Saglikli bir takim icin klips dugumu ve liderin her av yenilenmesi gerekir.