Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Klipsli Fırdöndülü Tel Ne Işe Yarar

egemenozbeyli

Aktif Üye
Adı
Egemen
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba
Elimde görseldeki gibi bir malzeme var fakat nerede nasıl kullanılacağıyla ilgili bir fikrim yok (spin uca takıp rapala atmaktan başka)
Yardımcı olurmusunuz
B5DC1595-51C4-4A71-B847-45AC260A7A38.jpeg

hasanduman

Aktif Üye
Adı
HAsan
Kan Grubu
A Rh Negatif
1 ucuna kamıştan gelen misinayı, diğer ucuna kurşun, ortadaki fırdöndüye ister beden yapıp rapala bağlanır,ister yemli aparatı bağlanarak av yapılır.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yirtici bir balik avlarken (misal tatli su turnasi) bunu kullanirsaniz baligin ipi ya da misinayi disleriyle keserek koparma olasiligi azalir.. aksiyonu biraz bozar ama turna icin aksiyon pekte onemli bir unsur degildir..

Mustafa BİLGE

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
:)
Üstadım elinizdeki ürün dişli balıklarda kullanılır. dediğiniz gibi rapala larda kullanılır. ancak rapala kullanan pek çok arkadaş aksıyonu bozuyor gerekçesiyle kullanmaz. onun dışında yemli avda da kullanılır. ama dediğim gibi dişli balık için. oda bizim buralarda turna balığıdır. dışleri misina yı hemen kestığı için ne ile avlanacaksak iğne ve ya sahte önüne çelik tel takılır.

rastgele

egemenozbeyli

Aktif Üye
Adı
Egemen
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bende dişliyi düşünerek aldım ama deniz sişlilerini yemlide kullanırım amacıyla fakat bunun kullanım alanı tamamen farklı anladığım kadarıyla.
Benim istediğim çinekop sarıkanat lüfer gibi dişliler için çelik telle yemli takım hazırlamaktı

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Ben onu 3 lu firdondulu takimda kullaniyorum. Asaya yemli cinekop takimi, ortaya bu aparatla kursunu, ustede oltadan gelen misinayi

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
turna avında kullanıyorduk tel değil mi bu.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
bende bunlardan 10 15 tane kadar vardı o dönem turna avına çok giderdik. balık kesmesin diye telli kullanıyorduk.

egemenozbeyli

Aktif Üye
Adı
Egemen
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
o zaman yanlış malzeme almış oluyorum :) neyse elimde dursun tatlı suya gidersem kullanırım o zaman. Şimdi doğruya yönelip dişliler için çelikle yemli mantarlı takım hazırlamasını öğrenmem gerekiyor :)
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
o zaman yanlış malzeme almış oluyorum :) neyse elimde dursun tatlı suya gidersem kullanırım o zaman. Şimdi doğruya yönelip dişliler için çelikle yemli mantarlı takım hazırlamasını öğrenmem gerekiyor :)
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar
Disli icin celik telli mantarli takim sart degil, sahsen tercih etmem yemin salinimini engelledigi icin. Onun yerine hirsiz igneyi aski ignesine minik firdondu ile kombin edenler var. Daha dogal ve saglam oluyor ama ben yine de klasikciyim.