GURKANKALKAVAN
Aktif Üye
- Adı
- GÜRKAN
- Kan Grubu
- B Rh Pozitif
KOLEKSİYONA EKLENEN 12 ADET LRF MAKİNESİ VOL5.
https://www.baliksevdam.com/konu/26-adet-lrf-makinesi-denemesi-sonuclari.43577/ https://www.baliksevdam.com/konu/koleksiyona-yeni-eklenen-lrf-makineleri-26-5.43787/ https://www.baliksevdam.com/konu/koleksiyona-yeni-eklenen-14-makine-deneme-vol-4.43959/...
www.baliksevdam.com
Kıymetli Hobidaşlar Merhabalar.
Uzun bir aradan sonra 7 makine deneme fırsatım oldu . İşteki görev değişikliğinden dolayı mecburen biraz ara vermek zorunda kaldım. bir kaç günlük izin arasında makineleri deneyebildim. her zamanki gibi birbirlerine yakın ve denk makineler tabi.
Toplamda 100 makineye ulaşmaya 5 10 makine kaldı. 1.5 - 2 saatlik çok uzun bir youtube videosu da hazırlamanın peşine düştük.
gelelim fasulyenin faydalarına..
1. Makine TEBEN POLAR NİGHT 500
Bu iş nereye doğru gidiyor dediğim bir makine yapmışlar, 117 gramlık ağırlığı ile koleksiyondaki en hafif makine (şimdilik tabi 106 gram olanı kargoda) HAUT TON firması Çinde üretiyor bu makineyi ve farklı isimlerde karşınıza çıkabilir. Temuda 889 TL + 575 TL vergi ile getirebiliyorsunuz gümrüğe falan takılmadan. Gelelim makinenin kendisine ; kalama sesi senfoni orkestrası gibi insanı daha da gaza getiriyor. Sırf bu makine için gamagatsunun kamışını koleksiyondan çıkartıp kombin yaptım 39 gram kamış + 117 gram makine pek bi şahane oldu. 55 60 gramlık kamışlarla da çok iyi iş yapar. Kalamayı tam kapattığınızda makine karakter değiştiriyor, 500 lüğü de 1000 liği de 800 lüğü de bir anda 2000 lik bir light spin makinesine dönüşüyor. 1 kg üzeri Levreklerde ya da diğer balıklarda çok eğlence yaşatacağı aşikardır. DEUKİO 1000 AMBİDEXTREUS ile birlikte çok iyi bir rakip olurlar birbirlerine.
2. Makine TEBEN POLAR NİGHT 1000
Kafa çaplarındaki fark hariç 500 lük için söylediğim her şey bu model içinde bire bir geçerlidir.
Kısa ve öz oldu .
3. Makine CHİLCAST 1500 LA
Yapı olarak DEUKİO AMBİDEXTREUS a benzetilmiş bir makine , 164 gramlık ağırlığıyla (1500 lük bir makine kafasına göre) gayet başarılı bir iş çıkarmış üretici. Alüminyum malzemenin yerinde kullanımı güzel olmuş. Kol -sap kısmının tasarımı çok iyi olmuş. Belki sapın şeklini beğenmeyenler olabilir onun dışında akıcılığı ve pürüzsüzlüğü çok iyiydi stabil bir çalışma şekli var. Yedek pul vs gibi şeyler yok kutusunun içinde ipi sararken biraz dengesiz sardı, 1 pul ekleyince son derece düzgün sardı. Kalama kısmının hafif sert oluşunu dert etmezseniz 450 tl + bir o kadar vergiye alınabilir. Ürünün malzeme kalitesi gerçekten çok iyi yapılmış. (daha sonra bulamam diye 1 adet daha sipariş geçtim)
4. Makine FİSHİNGREEL BİLLİNGS EK 1000
Makine inceleme serisinin başında aldığım FİSHİNGREEL markasının 800 lük 1000 lik makinelerinin aslında yapı ve şekil olarak bire bir aynısı fakat kullanılan malzeme kalitesi EVA saptaki malzemenin kalitesi Alüminyumların kalitesi işi ARÇELİKTEN BEKOYA yükseltmiş gibi düşünebilirsiniz. 189 gram gerçek ağırlığıyla yeni başlayanlar için, ayda bir gidenler için yada çocukların alışması pratik yapması için gayet uyumlu bir makine olmuş. 380 TL + 297 Vergi ile alınabilir . Sarım Telinin kuvvetli ve kalın oluşu , makinenin kolunun gövdeye göre uzun oluşu kafa kısmındaki hafifletici dizayn makineyi daha da kullanılır hale getirmiş.
5. Makine EFFE CARBOTEX XT 1000
Yine adı sanı duyulmamış ama bu sefer hakkı büyük yenmiş bir makine, ağırlığı 133 gram, grafit, alüminyum ve karbon parçalardan oluşan çok hafif ve bir okadar sağlam makine yapmışlar. 1.5 gün kullandım hem jigle hem jighedle hem de 3 lü minik çapari ile , ele oturumu son derece iyi. Pürüzsüz dönüşü – akarı 6-7 binliralık makineler kadar iyi (bir çok makineden de iyi) metal kafa oluşu kol boyunun rakiplerine göre daha açılı oluşu balık bindiğinde sarım işlemini dahada kolaylaştırıyor özellikle büyük elli kullanıcılar için. 1600 TL gibi bir fiyatı var fakat parasını sonuna kadar hak edeceğe benziyor. Yedek makineden daha çok başlangıcın biraz daha üstü bir makine olarak alınabilir. Kullanım sıklığına bağlı olarak bir tek bu makineyi kullanabilirsiniz. (ayda 3-5 ava gidiyorsanız)
6. Makine DFT RİGEL 800 MİNİ
Ne zamandır peşinde olduğum ama her yerde tükenen bir makineydi, sağolsun bir firma tedarik etti. 800 ve gerçekten çok küçük bir yapıya sahip. Tam bir aji makinesi. Lrf için bile büyük kalabilir belki. Ama benim kullandığım gibi 1.60- 2.00 boyunda 0.5 – 6 gramlık kamışlarla çok güzel uyum sağlar. Kompozit malzeme yapısı sayesinde makine hafifletilmiş. Kullanımı ergonomik olarak çok iyi (tabi elleri büyük kişiler zorlanabilir) ama çok keyif alarak kullandım 2-3 saat boyunca, kalaması gerçekten kuvvetli azman 2-3 istavriti alırken hiç banamısın bile demedi. Yedek kafa çıkmıyor kutusundan standart metal kafa ile geliyor. 850-900 tl lik fiyatıyla parasını nispeten hakediyor. Ajiye başlayacak arkadaşlarımız için hem ucuz hemde orta karar kaliteli bir makine olur. Herzaman dediğim gibi Aji den LRF den hoşlanmazsanız az paranız gitmiş olur. Yok devam etmek isterseniz de ilerisi için orta karar bir yedek makineniz olmuş olur.
7. Makine RİYUJİ AJİGO 500
Sanırım Türkiye deki son 2 makineyi aldım. Malzeme kalitesi Riyuji nin çok çok üzerinde, yapı olarak çok küçük bir makine tıpkı anchor borac 800, ceymar cxt 10 gibi çok küçük bir formda , buna mukabil sapın kalitesi kol boyu çok ideal , kalama gücü gayet iyi , 158 gramlık ağırlığı ile aji ve lrf için ideal seviyede, metal kafa olarak geliyor yedek kafa yok , 2 gün boyunca kullandım, sebebi de metal oranı fazla biraz acaba tuzlu suda gıcırdama ses vs olacak mı diye biraz zorladım ama şimdilik hiçbir sorun çıkarmadı. Dezavantaj yönü 1.600 tl olan fiyatıdır. Bu paraya hem Türkiye’de hem de yurtdışında (vergiler dahil) çok daha iyi rakipleri var.
NOT: 106 GRAMLIK VE 112 GRAMLIK KARBON/GRAFİT 2 MAKİNE BEKLİYORUM. GELDİĞİNDE GAMAGATSU 39 GRAM KAMIŞ İLE KOMBİN YAPIP AYRICA DENEYECEĞİM.
Görüşmek üzere esen kalın. rastgelsin.