Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Komple takım

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Şimdi çok net anladım? Bu arada fotodakileri aliexpreşten aldım.normalde herşeyi oradan almam.mesela olta kamış asla almam.ama sahtelerin iş yapmaz olma ihtimali yoktur değilmi?
Jigler, tai rubberler iş yaparda. Rapalalar tekne avı için uygun değil. Rapalayı ileri atıp çekmek gerektiğinden teknede işini hem zorlaştırır hem de kamış rapala için uygun değil kısa kalır.

Kontel35

Yeni Üye
Adı
Harun timur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Jigler, tai rubberler iş yaparda. Rapalalar tekne avı için uygun değil. Rapalayı ileri atıp çekmek gerektiğinden teknede işini hem zorlaştırır hem de kamış rapala için uygun değil kısa kalır.
Yoo zaten hepsi değil zaten.sırtı için olan var,kıyı atçek için var.anlıcağın karışık yaptım birşeyler:))ama tai ruberler orada çok ucuz Türkiye ye göre.iş görür diyorsan ben biraz daha çeşit alayım ozaman.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Yoo zaten hepsi değil zaten.sırtı için olan var,kıyı atçek için var.anlıcağın karışık yaptım birşeyler:))ama tai ruberler orada çok ucuz Türkiye ye göre.iş görür diyorsan ben biraz daha çeşit alayım ozaman.
Turuncu, pembe, glow beyaz. Başka almana gerek yok.

Kontel35

Yeni Üye
Adı
Harun timur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Turuncu, pembe, glow beyaz. Başka almana gerek yok.
👍👍 bu arada videolar izlerken çıkrık makina dikkatimi fazlasıyla çekti.bu takımı aldıktan sonra ilk işim çıkrıklı bir takım kurmak.ogün geldiğinde tekrar fikirlerini almayı çok isterim erdem🤚

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Harun kardeşim. PM attım saygılar.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Teknede dikey avcılıkta tecrübem malesef yok yanlış yönlendirmek istemem ama 10000 lik makine ile köpekbalığı çekiyor çılgın Amerikalılar :)
0.35 mm den 300 metre alıyor makine teknik verisine göre 1.5 pe de ortalama 0.20 mm civarı olması lazım hem atış yapmayacak olmanız hemde süpriz balıklar açısından ipi kalınlaştırmak mantıklı olabilir 3.5 pe ipi o makine 300 metre rahat alır yada daha ince bir ipten 400 500 metre de sarabilirsiniz ama nedense bana hala çıkrık makine size daha büyük konfor sağlar gibi geliyor 10.000 lik makine ye takacağınız kamış ne olacak o kamış ile rahat aksiyon verebilecek misiniz tecrübeli birilerinden bunların cevabını duymak çok güzel olurdu @reelmaster Akif abi özlettin kendini aydınlat bizi :)
Ömer kulaklarımı çınlattın sağ ol. Bir süredir rahatsızım konulara müdahil olamıyorum. Harun arkadaşımızı doğru yönlendirebilecek birikime sahip olduğunu ve yanılgısının kaynağını çok iyi bildiğini düşünüyorum. Çıkrık konusunda güzel bir yönlendirme yapmışsın ama PG ve HG iki ayrı makina konusunda yapılan yorumlara müdahil olmanı beklerdim. Elmayla Armut baya karışmış..

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Ömer kulaklarımı çınlattın sağ ol. Bir süredir rahatsızım konulara müdahil olamıyorum. Harun arkadaşımızı doğru yönlendirebilecek birikime sahip olduğunu ve yanılgısının kaynağını çok iyi bildiğini düşünüyorum. Çıkrık konusunda güzel bir yönlendirme yapmışsın ama PG ve HG iki ayrı makina konusunda yapılan yorumlara müdahil olmanı beklerdim. Elmayla Armut baya karışmış..
Geçmiş olsun abi , çok keskin yorumlar yapmaktan kaçınıyorum çünkü bende bazen doğru bildiğimden emin olamıyorum beyin fırtınası yaparcasına önermede bulunuyorum bu işin araştırma kısmının keyfini de tadarlar belki soran arkadaşlar diye :)
Ben gelende teknede canlı bırakma yaptığım için kamış ile çok işim olmuyor ama arkadaşın nasıl av yapacağını bilmediğimden kamışa bakmasının ve kamışa uyumlu makine bakmasının doğru olacağını düşündüm gelen tavsiyelerden sonra da birşeyler diyesim kalmadı :)
PG makineyi her ne kadar çok sevsek de hırçın boğaz sularında , Çanakkale boğazını geçip Saroz , Ege , Akdeniz e indiğimizde HG aşkı başlar :)

Çok özletme abi kendini :)

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Şimdi Penn markasının mühendisliği ile Shimano markasının mühendisliği arasında fark var. Rulman kaliteleri bile farklı birbirinden. Penn kötü bir makinamı asla değil. Ama ben Penn makinelerini tatlı su avcılığı için daha elverişli görüyorum. Shimano Socorro nun 8000 lik modelide mevcut. 6000 lik modeli 440 gram 8000 lik modeli 640 gram. Gövde aynı gövde sadece kafa çapı farklı. vertikal avcılık yapacağınız için meranızın deinliğide sığ olduğundan 5000-6000 lik makine size ziyadesiyle yetecektir. İllaki benim için rahat etmez diyorsanız 8000 lik kafa alın ama boşa 200 gram daha ağırlığa sahip olursunuz. Zaten gidin bir av bayine makineyi test edin 1-2 tur çevirince bile anlarsınız Penn ile aradaki farkı. Shimano' nun konforu başka makinelere benzemez :)

Size önereceğim kamışlar
Sadece tekneden av yapacaksanız: Major Craft Crostage CRXJ-B702MHTR/DTR 213cm Max200gr Tai Rubber Kamışı
Hem tekneden arasıra kıyıdan av yaparım derseniz: Shimano Salty Advance Shore Jigging 290cm Max 80gr Shore Jig Kamışı, Daiwa New Legalis 2.90m 28-84gr 2P Shore Jig Olta Kamışı
Erdem Penn Slammer ile Shimano Socorro serilerini kıyaslamana çok sevindim. Teşekkür ederim. Zira dünya genelinde bu iki seriyi kıyaslayan başka bir yoruma rastlamadım ? Socorro ile ancak Spinfisher kıyaslaması veya Saragosa ile Slammer kıyaslaması yapan değerli üstatlar gördüm. Bu arada 6 yılı bitirmiş 7 . yılına basan tekneden kullanıldığı halde hala rulman değişimi yapılmamış birçok Slammer da gördüm. Mühendislik konusunda da , Malzeme kalitesi konusunda da Slammer Socorro yu çiğneyip ,tükürür. Deniz kullanımına gelince dünya genelinde Slammer özellikle tekne ve kıyıdan Tuzlu su dayanımı en iyi makinalardan biri olarak kabul görür ??? 2500 serisi İrlanda, İskoçya ve İngiltere de özellikle tuzlu su dayanımı ve yüksek ağırlığından dolayı spincilerin 1 numaralı tercihidir. Harunun yaşadığı problem Slammerdan kaynaklı değil tekne kullanımı için 6.2/1 XH serilerin uygun torku üretememesinden kaynaklı. Bırakın Socorroyu, Saragosada hatta Twinpower da bile 6.2 oranına çıkarsanız makina kasar. Onun için Shimanoda PG diye 4.9/1 bir katagori var . Bunun karşılığı Slammer da ağır hizmet sınıfı 4.7/1 7500 ve 8500 modelleridir. Extra ağır hizmet sınıfı 4.2/1 10500 modelinin muadili zaten Shimano veya Daiwa da yoktur. 2500-3500 ve 4500 modelleri derin su ve dikey kullanıma uygun değildir. Sağlık durumum izin verirse önümüzdeki hafta Slammer 2500 ün spin kulanımı ve Apia Z serisi 5. jenerasyon kamışlar konusunda bir inceleme yazısı hazırlamayı düşünüyorum. Sağlıcakla.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Erdem Penn Slammer ile Shimano Socorro serilerini kıyaslamana çok sevindim. Teşekkür ederim. Zira dünya genelinde bu iki seriyi kıyaslayan başka bir yoruma rastlamadım ? Socorro ile ancak Spinfisher kıyaslaması veya Saragosa ile Slammer kıyaslaması yapan değerli üstatlar gördüm. Bu arada 6 yılı bitirmiş 7 . yılına basan tekneden kullanıldığı halde hala rulman değişimi yapılmamış birçok Slammer da gördüm. Mühendislik konusunda da , Malzeme kalitesi konusunda da Slammer Socorro yu çiğneyip ,tükürür. Deniz kullanımına gelince dünya genelinde Slammer özellikle tekne ve kıyıdan Tuzlu su dayanımı en iyi makinalardan biri olarak kabul görür ??? 2500 serisi İrlanda, İskoçya ve İngiltere de özellikle tuzlu su dayanımı ve yüksek ağırlığından dolayı spincilerin 1 numaralı tercihidir. Harunun yaşadığı problem Slammerdan kaynaklı değil tekne kullanımı için 6.2/1 XH serilerin uygun torku üretememesinden kaynaklı. Bırakın Socorroyu, Saragosada hatta Twinpower da bile 6.2 oranına çıkarsanız makina kasar. Onun için Shimanoda PG diye 4.9/1 bir katagori var . Bunun karşılığı Slammer da ağır hizmet sınıfı 4.7/1 7500 ve 8500 modelleridir. Extra ağır hizmet sınıfı 4.2/1 10500 modelinin muadili zaten Shimano veya Daiwa da yoktur. 2500-3500 ve 4500 modelleri derin su ve dikey kullanıma uygun değildir. Sağlık durumum izin verirse önümüzdeki hafta Slammer 2500 ün spin kulanımı ve Apia Z serisi 5. jenerasyon kamışlar konusunda bir inceleme yazısı hazırlamayı düşünüyorum. Sağlıcakla.
Yorumumu dikkatli okumamışsın. Ben efektif olarak kullanılabilirlik konusunda genel marka bazlı kıyaslama yaptım. Ürünlerin bana verdiği hissiyat konfor açısından kıyaslama yapıyorum. Ülkemiz iç sularında bu kadar ekstra ağır işlerde kullanılan makinelere bence gerek yok. Zaten Socorro üst sınıf bir makine iddam da yok ama ülkemiz şartlarında alınabilecek parasının hakkını veren en iyi fiyat performans ürünü makine. Zaten arkadaş Penn markasını tecrübe etmiş ve memnun kalmamış. Bende Penn ürünlerini konforsuz hantal olarak görüyorum. Zaten yorumumda da belirttim Penn makineleri kötü makine asla değil diye. Tatlı su büyük turna, yayın, dev sazan gibi avlarda çok daha kullanışlı makineler. Socorro ile Slammerı hiç bir yorumumda sidik yarışına sokmadım. Malum ülkemiz kur fiyatlarında alınabilecek makul iş gören makineleri önermeye çalışırım. Değerli yorumun için teşekkürler.