Kontel35
Yeni Üye
- Adı
- Harun timur
- Kan Grubu
- O Rh Pozitif
Kıymetli mesajınız için çok teşekkür ederim.Erdem Penn Slammer ile Shimano Socorro serilerini kıyaslamana çok sevindim. Teşekkür ederim. Zira dünya genelinde bu iki seriyi kıyaslayan başka bir yoruma rastlamadım ? Socorro ile ancak Spinfisher kıyaslaması veya Saragosa ile Slammer kıyaslaması yapan değerli üstatlar gördüm. Bu arada 6 yılı bitirmiş 7 . yılına basan tekneden kullanıldığı halde hala rulman değişimi yapılmamış birçok Slammer da gördüm. Mühendislik konusunda da , Malzeme kalitesi konusunda da Slammer Socorro yu çiğneyip ,tükürür. Deniz kullanımına gelince dünya genelinde Slammer özellikle tekne ve kıyıdan Tuzlu su dayanımı en iyi makinalardan biri olarak kabul görür ??? 2500 serisi İrlanda, İskoçya ve İngiltere de özellikle tuzlu su dayanımı ve yüksek ağırlığından dolayı spincilerin 1 numaralı tercihidir. Harunun yaşadığı problem Slammerdan kaynaklı değil tekne kullanımı için 6.2/1 XH serilerin uygun torku üretememesinden kaynaklı. Bırakın Socorroyu, Saragosada hatta Twinpower da bile 6.2 oranına çıkarsanız makina kasar. Onun için Shimanoda PG diye 4.9/1 bir katagori var . Bunun karşılığı Slammer da ağır hizmet sınıfı 4.7/1 7500 ve 8500 modelleridir. Extra ağır hizmet sınıfı 4.2/1 10500 modelinin muadili zaten Shimano veya Daiwa da yoktur. 2500-3500 ve 4500 modelleri derin su ve dikey kullanıma uygun değildir. Sağlık durumum izin verirse önümüzdeki hafta Slammer 2500 ün spin kulanımı ve Apia Z serisi 5. jenerasyon kamışlar konusunda bir inceleme yazısı hazırlamayı düşünüyorum. Sağlıcakla.
Fakat tam olarak anlamadım sanırım ama saragosa 6000 mi yoksa 8000 mi benim için uygundur üstadım