Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Komple takım

Kontel35

Yeni Üye
Adı
Harun timur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Erdem Penn Slammer ile Shimano Socorro serilerini kıyaslamana çok sevindim. Teşekkür ederim. Zira dünya genelinde bu iki seriyi kıyaslayan başka bir yoruma rastlamadım ? Socorro ile ancak Spinfisher kıyaslaması veya Saragosa ile Slammer kıyaslaması yapan değerli üstatlar gördüm. Bu arada 6 yılı bitirmiş 7 . yılına basan tekneden kullanıldığı halde hala rulman değişimi yapılmamış birçok Slammer da gördüm. Mühendislik konusunda da , Malzeme kalitesi konusunda da Slammer Socorro yu çiğneyip ,tükürür. Deniz kullanımına gelince dünya genelinde Slammer özellikle tekne ve kıyıdan Tuzlu su dayanımı en iyi makinalardan biri olarak kabul görür ??? 2500 serisi İrlanda, İskoçya ve İngiltere de özellikle tuzlu su dayanımı ve yüksek ağırlığından dolayı spincilerin 1 numaralı tercihidir. Harunun yaşadığı problem Slammerdan kaynaklı değil tekne kullanımı için 6.2/1 XH serilerin uygun torku üretememesinden kaynaklı. Bırakın Socorroyu, Saragosada hatta Twinpower da bile 6.2 oranına çıkarsanız makina kasar. Onun için Shimanoda PG diye 4.9/1 bir katagori var . Bunun karşılığı Slammer da ağır hizmet sınıfı 4.7/1 7500 ve 8500 modelleridir. Extra ağır hizmet sınıfı 4.2/1 10500 modelinin muadili zaten Shimano veya Daiwa da yoktur. 2500-3500 ve 4500 modelleri derin su ve dikey kullanıma uygun değildir. Sağlık durumum izin verirse önümüzdeki hafta Slammer 2500 ün spin kulanımı ve Apia Z serisi 5. jenerasyon kamışlar konusunda bir inceleme yazısı hazırlamayı düşünüyorum. Sağlıcakla.
Kıymetli mesajınız için çok teşekkür ederim.
Fakat tam olarak anlamadım sanırım ama saragosa 6000 mi yoksa 8000 mi benim için uygundur üstadım

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kıymetli mesajınız için çok teşekkür ederim.
Fakat tam olarak anlamadım sanırım ama saragosa 6000 mi yoksa 8000 mi benim için uygundur üstadım
Model konusunda bir alternatif sunmadığım için böyle bir soru sorman normal . Sen gayet iyi anlamışsın özür dlerim ben ANLATMADIM . Bence O fiyatlara çıkmana hiç gerek yok. Bahse konu derinlikler ve takım için çok daha ucuza temin edebileceğin Daiwa-23-bg-sw-6000d-p aynı performansa sahiptir. Yine de hiç bir konvansiyonel makinadan derin su koşullarında Çıkrık performansı bekleme. 180-200 mt derinliklerde bindirdiğim 4 kilo üstü balıklarda bile Shimano çıkrığın yetersiz kaldığı ve sadece kamışımın pop up gücüne güvenerek makinayla yalnız boşluk almak suretiyle avlandığım durumlar oldu. Doğru kamış seçimi en az Makina seçimi kadar önemli. İleriye dönük bir yatırım olarak slow jig konusunda hem hafif, hem compact, hem de yeterli torq gücüne sahip 300 dolar seviyesinde Ocea Jigger 1501 serilerine bakabilirsin. Kamış konusunda ister klasik, ister tetikli olsun benim Tavsiyem 150 gramı geçmeyen ( belirttiğin derinlik ve hedef balıklar için )Abu Garcia slow jig modellerine bakman. Sitedeki aradaşlardan Ben, Hakan ve Mevlüt uzun süredir kullanıyoruz. Daiwa-23-bg-sw modelini de Ben, Şükrü ve İlhan kullanmaktayız. Hatta şükrü 8000 P modeliyle işi abartıp Beykozda 300 gr a kadar kurşun arkası çalıştırmaya devam ediyor. Bu disiplinde yaptığımız denemelerde Saragosa aynı performansa erişemedi.! Yurt dışında uygun fiyatla bulursan üst segmentte Catalina ya da bakabilirsin. Hatta iki tane al , biri de benim emektar 16-5000 e de yedek olsun . Seninle benzer bir konuda Kayhan @Apathetic problem yaşamıştı. Onun sorununu çok ama çok komik bir maliyetle 60-70 DOLARA çözdük. Sen sadece günü geçirmek le geniş düşünmek arasında seçim yap. Gerisi kolay. Bahse konu derinlikler için eğer uzun mesafe kalama alacak ve uzun süre mücadele edecek bir trofe beklentin yoksa 6000 P yeterli. Daha kalın bir takım ve farklı bir kamışla daha ciddi avlara da yönelebilirim dersen 8000 P olabilir. Sağlıcakla.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Model konusunda bir alternatif sunmadığım için böyle bir soru sorman normal . Sen gayet iyi anlamışsın özür dlerim ben ANLATMADIM . Bence O fiyatlara çıkmana hiç gerek yok. Bahse konu derinlikler ve takım için çok daha ucuza temin edebileceğin Daiwa-23-bg-sw-6000d-p aynı performansa sahiptir. Yine de hiç bir konvansiyonel makinadan derin su koşullarında Çıkrık performansı bekleme. 180-200 mt derinliklerde bindirdiğim 4 kilo üstü balıklarda bile Shimano çıkrığın yetersiz kaldığı ve sadece kamışımın pop up gücüne güvenerek makinayla yalnız boşluk almak suretiyle avlandığım durumlar oldu. Doğru kamış seçimi en az Makina seçimi kadar önemli. İleriye dönük bir yatırım olarak slow jig konusunda hem hafif, hem compact, hem de yeterli torq gücüne sahip 300 dolar seviyesinde Ocea Jigger 1501 serilerine bakabilirsin. Kamış konusunda ister klasik, ister tetikli olsun benim Tavsiyem 150 gramı geçmeyen ( belirttiğin derinlik ve hedef balıklar için )Abu Garcia slow jig modellerine bakman. Sitedeki aradaşlardan Ben, Hakan ve Mevlüt uzun süredir kullanıyoruz. Daiwa-23-bg-sw modelini de Ben, Şükrü ve İlhan kullanmaktayız. Hatta şükrü 8000 P modeliyle işi abartıp Beykozda 300 gr a kadar kurşun arkası çalıştırmaya devam ediyor. Bu disiplinde yaptığımız denemelerde Saragosa aynı performansa erişemedi.! Yurt dışında uygun fiyatla bulursan üst segmentte Catalina ya da bakabilirsin. Hatta iki tane al , biri de benim emektar 16-5000 e de yedek olsun . Seninle benzer bir konuda Kayhan @Apathetic problem yaşamıştı. Onun sorununu çok ama çok komik bir maliyetle 60-70 DOLARA çözdük. Sen sadece günü geçirmek le geniş düşünmek arasında seçim yap. Gerisi kolay. Bahse konu derinlikler için eğer uzun mesafe kalama alacak ve uzun süre mücadele edecek bir trofe beklentin yoksa 6000 P yeterli. Daha kalın bir takım ve farklı bir kamışla daha ciddi avlara da yönelebilirim dersen 8000 P olabilir. Sağlıcakla.
Valla ben cok memnunum abi, 180-190 metreden 200 gram kursunu 4-5 tane 500-600 gramlik mezgitle yag gibi sararak cekiyorum.. masallah diyelim :)