OmerAydın
Daimi Üye
- Adı
- Ömer Aydın
Hocam dolgu yapmayın demişsin de İstanbul boğazında twinpower 8000 p kullanıyorum neden bunu örnek verdim aynı makineyi sizin sularda da kullanıyorum İstanbul da kullanırken kurşun arkasında görece kalın olan 0.16 mm ipten 300 metre ve altında 500 metreden fazla dolgu misina oluyor Akdeniz'e geldiğimde ise 280 metre civarında dolgusuz 5pe ip sarıyorum imzada gördüğünüz tüm makinelerin altında dolgu var yine başla bir örnek stradic 1000 lrf makinesini İstanbul da 0.2 pe ip ve altında dolgu ile kullanırken Akdeniz'de 0.6 pe ip ve yine az da olsa bir dolgu ile kullanmam gerekiyor..Öncelikle 100-150 metre ipler satılıyor aynı ipin 200-250 metreside satılıyor. Üretici firma size hangi kalınlıktan ne kadar uzunluk diyorsa onu kullanmalısınız.
Gelelim shimano markasının tavsiyesine uymayıp kafana göre ip sarma işine. Dolgu olmazsa ip taşmazsa erim azalır fikri varsa. O halde neden shimano alıyorsun? Burada shimano alırken kaliteye, teknolojiye ve argeye para ödüyorsun. Yine ezberden bildiğini yapacaksan eğer, gidip daha ucuz bir makine alarak ipi taşacak şekilde sarıp atış erimini yakalabilirsin. Arkadaşlar piyasada 2 kirli bilgi var. 1. kirli bilgi eski balıkçıların eski teknoloji için ortalıkta gezen dilden dile efsane olan bilgiler. 2. kirli bilgi ise malzeme satan arkadaşların malı satmak için uydurduğu şeyler. bu konulara dikkat edelim ve iyi araştıralım.
Önemli uyarı : Kullanmayacağınız teknolojiye gereksiz para harcamayın.
Konu sahibinin sorusuna gelince ip sararken ve dolgu yaparken mutlaka kamışın alt parçasını ve 1 halkasını kullanıyorum dengeli sarması için elimde ip sarma aparatı yokken çok fazla nu tarz sorunlar ile karşılaştım makarnayı imkan varsa birine tutturup kamışın alt parçası ile sarmayı deneyin derim..