Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Konik sarım

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
Kimse kimseye hakaret etmediği doğru üslup ile devam ettiği sürece tartışmakta hiç bir sorun görmüyorum. Aksine bu bizleri ileri taşır. Söylediklerinizin içinde doğru şeyler olabilir fakat belki de doğru cümleler ile ifade etmiyorsunuz. Bakın öncelikle mevzu bilgi ise sizin verdiğiniz bilgilerin içinde de ''bana göre'' doğru olmayan ve sizin deyiminiz ile bilgi kirliliği olan durumlar var. Belki de yanlış bilinenleri düzeltmek isterken sizin verdiğiniz bilgi pek doğru değildir, yani en azından bana göre öyle.

LRF makinesi: Direkt LRF makinesi dendiği zaman benim dağarcığımda Shimano da soare bb ve soare xr var ( tatlı su versiyonu da cardiff yanlış hatırlamıyorsam ) bunun haricinde Daiwada da gekkabijin serisi var. Bunlar dışındaki makinelerin hiç birine lrf makinesi denemez o zaman. Diğer bir detay da sanki 500 lük makineler lrf 1000 likler değil gibi belirtmişsiniz. Allah'a şükür hem kendimiz hem arkadaşlarımız sayesinde elimizden yüksek sayılarda lrf özelinde kamış ve makine geçti. Bu malzemelerden bazılarının Türkiye'de satışı bile yoktu yeni yeni gelmekte. Dolayısı ile neyin ne olduğunu bildiğimi düşünüyorum teorik olarak lrf konusunda. Sizin bakış açınıza göre kullanım amacımıza uymayan makineleri yüksek bütçe harcamamak adına daha düşük bütçe ile lrf ye uyduruyoruz. Bu durumda ben lrf için üretilmiş makineleri kolaylıkla alabilecekken bütçe olarak çok çok daha üstüne çıkıp LRF ye uygun olmayan 1000 lik makine kullanan birisi oluyorum. Şunu da eklemek isterim ki ben Daiwa'da 500 lük makine görmedim rs500 hariç. Bu durumda Daiwa lrf makinesi üretmiyor sanırım.

Aşağıdaki Video benim kullandığım LRF kamışının tanıtım videosu. Videoda kamışı kullanan arkadaş ise yamaga staff. Markanın kendi kanalının paylaşımıdır. Videonun başında kullanılan ekipmanlar kısmında kamışı shimano Stella 2000 ile kullandığını göreceksiniz. Yok siz hala iddaa ediyorsanız ben Japonlardan bile iyi bilirim diye ona bir şey diyemeyeceğim.

Maalesef bu konuyla alakalı bir çok noktada size katılmıyorum. Seviyeli tartışmanız için teşekkür ederim, bu konu özelinde daha uzun konuşmanın faydası olmayacağı kanaatindeyim.
Size bir ekleme yapıyım, Mera'da Vanquish 1000sspg ile kendi C2000s serilerini karşılaştırdım neredeyse kafa çaplarında hiç bir farkı yok. Majorcraft 5g 0,2-3gr 203cm kamış ile kullanıyorum çok şükür bir sıkıntı da yaşamadım. Hatta tercih meselesidir tabiki ama silikonlarda sarım hızının avantaj olduğu kanaatindeyim, o yüzden c2000s'i tercih etmiştim. Kamış ile yaptığımız aksiyonlardan sonra ipin boşluğunu çok daha iyi topluyo.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Size bir ekleme yapıyım, Mera'da Vanquish 1000sspg ile kendi C2000s serilerini karşılaştırdım neredeyse kafa çaplarında hiç bir farkı yok. Majorcraft 5g 0,2-3gr 203cm kamış ile kullanıyorum çok şükür bir sıkıntı da yaşamadım. Hatta tercih meselesidir tabiki ama silikonlarda sarım hızının avantaj olduğu kanaatindeyim, o yüzden c2000s'i tercih etmiştim. Kamış ile yaptığımız aksiyonlardan sonra ipin boşluğunu çok daha iyi topluyo.
Arada 11 cm ip toplama farkı var tur başına tabi ki onla rahat ediliyorsa tercih edilir zira ağırlık farkı sadece 5 gram.