Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

KÖSTEK BAĞLAMA YÖNTEMLERİ

Hyacinth

Üye
Adı
Ozan Hamsioğlu
Köstek bağlama probleminide böylelikle çözümlemiş olduk ellerine sağlık eksik olma.

C.POLAT

Daimi Üye
Adı
Cem POLAT
Köstek bağlama probleminide böylelikle çözümlemiş olduk ellerine sağlık eksik olma.
Bizde böylelikle birilerine faydalı olarak amacımıza ulaşmış olduk,ilginiz için ben teşekkür ederim.:)

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
Hayatım boyunca en fazla kullandığım düğüm dür gerçekten de çok pratiktir nevarki 50 gr la bile çok patladı elimde bir daha da kullanmadım..

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
s.a. 1 deki video yu kast etmiştim fırdöndüye en yakın düğümden patlıyordu genelde, çok ça yeni takım gitti bu yüzden bende her defasında inadına aynı düğümü kullanıp hatayı hep kendimde arardım, sonraları akıl edipte düğümü evde ağırlıkla sınamak geldi aklıma sonuç malum, hedef balığa göre elbette değişkendir sonuçlar ama bu düğümle asla dip hazırlamıyorum artık..

Son düzenleme:

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
2. Video çok mantıklı geldi bana. o açıdan sordum düğümler benzese de ben de evde test ediyorum 6 kg çekeri yakaladığım da takım tamamdır :) genelde 9 10 kg çekerli misinalarla yapıyorum takımları 5 kg de çok patlattım 6 kg da patlamadiysa bitmiştir benim için :)

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
2. Video çok mantıklı geldi bana. o açıdan sordum düğümler benzese de ben de evde test ediyorum 6 kg çekeri yakaladığım da takım tamamdır :) genelde 9 10 kg çekerli misinalarla yapıyorum takımları 5 kg de çok patlattım 6 kg da patlamadiysa bitmiştir benim için :)
s.a valla burak benim alt sınır 7 kg. Tabi tatlı suda.

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
s.a valla burak benim alt sınır 7 kg. Tabi tatlı suda.
FC misinalarla 7 kg mi göremiyorum ben ya 40 mm de belki olur.

Eğer kösteksiz kıstırma kurşunlu takım yaparsam 8.5 kg buluyorum
40 mm berkley vanish ile.

Üçlü fırdöndü kullandığımda ya da tekli fırdöndü kulkanıp gezer takım yaptığımda da aynısı oluyor. Ama köstekli takım yapınca bu direk 6 kg ye kadar düşüyor. Ana beden üzerine yapılan köstek bağı takımı her türlü zayiflatiyor bence :)

35 mm Awà Shima mono ile 12-13 kg yi görüyorum. Köstekli planlarında 10 kg yi görüyorum. :) Ama bulamadım FC misina o kadar dayanan :)

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
FC misinalarla 7 kg mi göremiyorum ben ya 40 mm de belki olur.

Eğer kösteksiz kıstırma kurşunlu takım yaparsam 8.5 kg buluyorum
40 mm berkley vanish ile.

Üçlü fırdöndü kullandığımda ya da tekli fırdöndü kulkanıp gezer takım yaptığımda da aynısı oluyor. Ama köstekli takım yapınca bu direk 6 kg ye kadar düşüyor. Ana beden üzerine yapılan köstek bağı takımı her türlü zayiflatiyor bence :)

35 mm Awà Shima mono ile 12-13 kg yi görüyorum. Köstekli planlarında 10 kg yi görüyorum. Ama bulamadım FC misina o kadar dayanan :)
valla burak kanaatimi söyliyim eğer zaten hedef balığın 6 kg üstüyse takımı FC misina dan yapmak çok anlamlı olmayacaktır zaten, yok 6 kg civarıysa o inceliği öyle çok aratmayacak iş görecek bir sürü mono var, ben FC takıma mesafeli duranlardanım:)...

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
valla burak kanaatimi söyliyim eğer zaten hedef balığın 6 kg üstüyse takımı FC misina dan yapmak çok anlamlı olmayacaktır zaten, yok 6 kg civarıysa o inceliği öyle çok aratmayacak iş görecek bir sürü mono var, ben FC takıma mesafeli duranlardanım:)...
Hedef baliklara gelince tatlı suda neyle karsilacagimi hiç belli olmuyor sen sudak avına gidiyorsun ben yemlik balık kullanıyorum oradan çıkıyor 7 8 kg bir sazan asılıyor da asılıyor.

Şabut caner diye gidiyorum Fırat aynı şey ya sazan çıkıyor ya yayın atlıyor uğraş dur :) ister istemez tatlı su avcısı olarak çekerler benim için çok ince eleyip uğraştığım unsur oluyor.

Doğru ama inan FC nin bir çok avantajını gördüm özellikle köstekler de FC olması karışmaya karşı çok avantaj sağlıyor. Kullandığım FC ler de zaten Berkley Vanish Berkley Trilene ve yine Berkley Trielene Big game 51 mm 30 LB 71 mm 50 LB misinalar ayrıca Awà Shima İON power kaliteyi hissediyorsun. Takım suya girdiğinde aklında acaba karıştı mi dolaştı mi gibi en ufak bir hissiyatı olmuyor. Ayrıca bedenlerde de yine awa shima Floro x falan kullanıyorum çekeri dugum mukavemeti zaten çok iyi. Tavsiye ederim.

Ama köstek bağı ne yaparsam yapayım mutlu etmiyor beni :) 3 lü firdondülerle ya dà küçük fırdöndü kullanıp gezer takım yapmayı çok severim. Zaten Sudak Turna avlarımda kıstırma kursun kullanıyorum dolayısıyla karışma derdim pek yok bu sebeple mono tercih ediyorum.