Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

KÖSTEK BAĞLAMA YÖNTEMLERİ

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
Hedef baliklara gelince tatlı suda neyle karsilacagimi hiç belli olmuyor sen sudak avına gidiyorsun ben yemlik balık kullanıyorum oradan çıkıyor 7 8 kg bir sazan asılıyor da asılıyor.

Şabut caner diye gidiyorum Fırat aynı şey ya sazan çıkıyor ya yayın atlıyor uğraş dur :) ister istemez tatlı su avcısı olarak çekerler benim için çok ince eleyip uğraştığım unsur oluyor.

Doğru ama inan FC nin bir çok avantajını gördüm özellikle köstekler de FC olması karışmaya karşı çok avantaj sağlıyor. Kullandığım FC ler de zaten Berkley Vanish Berkley Trilene ve yine Berkley Trielene Big game 51 mm 30 LB 71 mm 50 LB misinalar ayrıca Awà Shima İON power kaliteyi hissediyorsun. Takım suya girdiğinde aklında acaba karıştı mi dolaştı mi gibi en ufak bir hissiyatı olmuyor. Ayrıca bedenlerde de yine awa shima Floro x falan kullanıyorum çekeri dugum mukavemeti zaten çok iyi. Tavsiye ederim.

Ama köstek bağı ne yaparsam yapayım mutlu etmiyor beni :) 3 lü firdondülerle ya dà küçük fırdöndü kullanıp gezer takım yapmayı çok severim. Zaten Sudak Turna avlarımda kıstırma kursun kullanıyorum dolayısıyla karışma derdim pek yok bu sebeple mono tercih ediyorum.
s.a. öncelikle şunu söyliyim sazan ve yayın için çok ince kösteğe hiç gerek yok burak bundan emin olabilirsin biz 0, 40 ve 0,50 lerle ne sazanlar aldık sudan, tabiki şabut, cer, sring ve turnada iş faklı, bu arada köstek bağlarını pekiştirmek ve suda duruşlarını stabil etmek adına sıcak silikon tabancasıyla bağzı çalışmalarım var misina üzerinde bayağı iyi durdu bakalım..

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
s.a. öncelikle şunu söyliyim sazan ve yayın için çok ince kösteğe hiç gerek yok burak bundan emin olabilirsin biz 0, 40 ve 0,50 lerle ne sazanlar aldık sudan, tabiki şabut, cer, sring ve turnada iş faklı, bu arada köstek bağlarını pekiştirmek ve suda duruşlarını stabil etmek adına sıcak silikon tabancasıyla bağzı çalışmalarım var misina üzerinde bayağı iyi durdu bakalım..
Sıcak slikon çalışmasını merak ettim :) doğrusu

cihan drums

Daimi Üye
Adı
cihan
sıcak silikonu düğüm boğumlarının üzerine eriyik halde mum misali saracak şekilde döküyorsun bunu önceleri patlaması muhtemel düğümler için düşünmüştüm çünkü sıcak silikon henüz sıcakken düğümün tüm aralıklarından içeri sızıyor ve soğuduktan sonrada düğümün kendi içinde sürtünme katsayısını artırıyor dolayısıyla muhteşem bir bütünlük oluşturuyor, sıcak silikon özellikle bizim müzik aletlerinde elektronik parçaların kit devresine lehimlendikten sonra sarsıntıya ve darbelere karşı daha stabil ve sağlam olsun diye kullanılıyor, özet olarak sıcak silikon ve bizim monolar çok iyi dostmuşlar da meğer bizim haberimiz yokmuş..

B

BS Okuru

Misafir
amatör biri için fazla ustaca bir düğüm ama bunu da deniyorum şimdi bakalım nasıl olacak... teşekkürler...

t@B

Aktif Üye
Adı
Tacettin