Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kullandığımız çapariler ve markaları

Zkrybyz

Yeni Üye
Adı
Zekeriya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar balık avında mevsim , mera , olta vs ekipmanların yanında en önemli şeylerden birininde çapari olduğunu düşünüyorum. Piyasada çok sayıda ve markada çapari var ben özellikle el yapımı merdiven altı dediğimiz markaların daha çok iş yaptığını düşünüyorum , kullandığınız ve avcılığına güvendiğiniz çaperiler nedir ? Gerekirse hepsini tek tek alıp test etmek ve sonuçları burdan yayınlamak isterim. Herkese rastgelsin

Sent from my iPad using Tapatalk

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
8x8 gümüş çaparisinden 45x30 palamut çaparisine kadar kendim yapıyorum.
Çok abuk subuk renkler ve malzemeler kullanılmadığı sürece avcılığının iyi olacağı kanaatindeyim.

İstavrite koyu yeşil floş mor sim, normal yeşil floş yeşil damla sim, veya beyaz floş mor sim..
Sardalya ve tirsi türü balıklara floresan yeşil (benim alıştığım tabirle fosforlu yeşil)..
Gümüşe çok az miktarda beyaz veya gri floş, mümkün olan en küçük iğne, 0.08 misina..
Çinekopa ve palamuta turuncu-sarı floş sarı sim, veya beyaz tüye sedef sim..
Yağmur-kar suyu gibi açık yeşil sularda görünebilirliği arttırmak için her balığa turuncu floş..

Benim kısıtlı tecrübemle kafamda oluşan renk dağılımı bu şekilde.
Tabi ki bu sitede çok daha tecrübeli abilerim ve arkadaşlarım var.. Yanlışlarımı düzeltebilirler..

Bu da benim üç beş malzemeli minik merdiven altım.
Size de çaparinizi kendiniz yapmanızı tavsiye ederim.. :)
Ha eğer "uğraşamam" derseniz cengiz'in köstekleri güzeldir, alıp en azından bedene kendiniz dizebilirsiniz.

capari.jpg

Zkrybyz

Yeni Üye
Adı
Zekeriya
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mükemmel bilgiler ve Harika çalışma tebrik ederim dostum, biraz uğraşırım bu hafta. Hepsinden tecrübe etmek istiyorum. Diğer arkadaşlardan da bu konuda destek ve yardım bekliyorum. Hatta bu konuda küçük bi yarışma vs de düzenleyebilirim usta balıkçılarla, tabii ki sadece eğlence ve dostluk amaçlı .

Sent from my iPad using Tapatalk

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Ben hala tüycüyüm,martı,kaz,ördek ve horoz tüyü kullanıyorum.
tiftik keçisi tüyünde çinekop çaparisi bağlamışlığımda vardır.
Bir senedir sim, floş çaparide bağlıyorum.
Çamlı bahçeden Ahmet ve vurgunun çaparileri kalitelli ve bunlları beğenirim.

Uskumruda 3 no iğne kaz tüyleri tekneden iyi çalıştı.

Coskun Yasin

Aktif Üye
Adı
yasin Coskun
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bir arkadas zargana ipeginden istavrit caparisi hazirlamis onun yalancisiyim , Maltepe de tekneden herkez bos cekerken o indir bindir yapmis :) belki biraz da balikci abartisi olabilir ama debeyecegim en kisa zaman da

selcukezer

Daimi Üye
Adı
selçuk ezer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
SARIYERDE BİR RKADAŞTAN ARNAVUT ÇAPARİSİ ALIYORUM SAHİBİNDEN DE İLANLARI MEVCUTT

Bledax

Daimi Üye
Adı
Hakan F
Kan Grubu
A Rh Pozitif
8x8 gümüş çaparisinden 45x30 palamut çaparisine kadar kendim yapıyorum.
Çok abuk subuk renkler ve malzemeler kullanılmadığı sürece avcılığının iyi olacağı kanaatindeyim.

İstavrite koyu yeşil floş mor sim, normal yeşil floş yeşil damla sim, veya beyaz floş mor sim..
Sardalya ve tirsi türü balıklara floresan yeşil (benim alıştığım tabirle fosforlu yeşil)..
Gümüşe çok az miktarda beyaz veya gri floş, mümkün olan en küçük iğne, 0.08 misina..
Çinekopa ve palamuta turuncu-sarı floş sarı sim, veya beyaz tüye sedef sim..
Yağmur-kar suyu gibi açık yeşil sularda görünebilirliği arttırmak için her balığa turuncu floş..

Benim kısıtlı tecrübemle kafamda oluşan renk dağılımı bu şekilde.
Tabi ki bu sitede çok daha tecrübeli abilerim ve arkadaşlarım var.. Yanlışlarımı düzeltebilirler..

Bu da benim üç beş malzemeli minik merdiven altım.
Size de çaparinizi kendiniz yapmanızı tavsiye ederim.. :)
Ha eğer "uğraşamam" derseniz cengiz'in köstekleri güzeldir, alıp en azından bedene kendiniz dizebilirsiniz.
merdiven altından kurumsala dogru bir hava sezdim ...;):harika:

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif