Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kumluk Mera Ve Tavsiye

Hkapan

Aktif Üye
Adı
Hüseyin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar

Tamamı kumluk mera için avlanma tavsiyeniz ne olur? Jighead ile silikon ( hangi silikon ) mu? Rapala mi?

Son düzenleme:

OguzhanHacibaloglu

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan HACIBALOĞLU
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar

Tamamı kumluk mera için avlanma tavsiyeniz ne olur? Jighead ile silikon ( hangi silikon ) mu? Rapala mi?
Kumluk mera ise mirmir olma olasılığı vardir diye tahmin ediyorum. Mirmi icin ise jighead silikon kombinasyonu iyi olur diye dusunuyorum. Silikon olarak berkley in sandworm silikonlari ile alindigini gördüm.

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
O mera nerededir, ne kadar bir kumluktur? Fazla kumluk mera da iyi olmuyor maalesef. Benim Çanakkale'de yazlığım var denize girdiğimiz sahil şeridi yaklaşık 3 km ve kıyıdan itibaren 200-300 m arası değişen mesafelerde zemin tamamen kumluk. Arada çok ufak kayalıklar var ve deniz çayırları var. Snorkelle daldığımda kumluk merada kefal ve ispendek dışında nadiren balık görüyorum. Kefaller de 50 cm civarı, maşallahları var sarı kulak kefallerin :) 2 yıldır 1 kere çupra gördüm 15 tane kadar bir aradaydı, aynı anda bir de sarpa sürüsü vardı 100-150 tane kadar kiloluk sarpalar, gece yemlide genelde yılan balığı geliyor yada mırmır yavruları kıyılıyor gece. Lrf hiç tat vermiyor keşke kırma taşlık olsaydı diyorum sahil :)

Hkapan

Aktif Üye
Adı
Hüseyin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Mera bodrum da. Çoğunlukla kumluk. Ara ara kayalık bölgeler var. Kefal dolu zaten lrf ile ekmek kombine etmek.istemiyorum açıkçası. :)

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İmkan varsa en güzeli bir snorkel turu yapmak :) O taraflarda benim meraya göre mırmır, çupra, karagöz daha bol diye biliyorum...

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Benim mera burası mesela. Kıyıya yakın az miktardaki koyuluklar kayalık ve deniz çayırı. İlerdeki koyuluğa kadar 260 m civarı bir genişlik var ve tamamen kum. Snorkelle yaptığım keşif gezilerinde gündüz nadiren balık görüyorum bu bölgede. Gece mercan, fangri, mırmır, çupra vs balıklar kıyılıyor elbette ama lrf ile gece hiç denemedim çünkü bölge zifiri karanlık oluyor. Gece limandan spin takımla yemli atıyorum ben de :)

ensaraydin

Daimi Üye
Adı
ensar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Benim mera burası mesela. Kıyıya yakın az miktardaki koyuluklar kayalık ve deniz çayırı. İlerdeki koyuluğa kadar 260 m civarı bir genişlik var ve tamamen kum. Snorkelle yaptığım keşif gezilerinde gündüz nadiren balık görüyorum bu bölgede. Gece mercan, fangri, mırmır, çupra vs balıklar kıyılıyor elbette ama lrf ile gece hiç denemedim çünkü bölge zifiri karanlık oluyor. Gece limandan spin takımla yemli atıyorum ben de :)

Gökçeada mı burası

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ezine Geyikli tarafları hocam. Yeniköy.