Kuşadasında at-çek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan valibey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bugün akşam üstü 7 gibi kuşadasında yeni keşfettiğim, yolu biraz zahmetli olsa da dün itibariyle değdiğine inandığım yere gittim.1 hafta önce su üstü sahteyle yaklaşık yarım kiloya yakın zargana almanın gazıyla meraya vardım.aşırı yüksek dalga olduğu için 60 grlık kırmızı renkli jig ile ikinci atışımda 3-4 kg bir levrek yakaladım.kıyıya çekerken su üstünde zıplaması ile zevkin doruklarına ulaşmak üzereyken bir anda olta boşaldı ve jig de balığın ağzında kaldı.karaya çıkaramamış olsam bile o an aldığım zevk bile bana yetti desem yeridir. daha sonra 40-60 cm dalarlı gagalı başı kırmızı gövdesi beyaz sahteyi salladım.4 veya 5nci atışım olsa gerek bu sefer iri bir lambuka yakaladım ve tam çıkarmak üzere iken ip kayaya sürttü ve hüzünlü son.hem balıktan oldum hem de sahtemden.hatta balığı bir ara sersem şekilde suyun üstünde görünce acaba atlayıp yakalasam mı diye aklımdan geçirdim ama dalgaların şiddeti ve yüksekliği tırsmama sebep oldu.daha sonra 1 saat kadar değişik sahteler denedim ama sonuç alamadım.yer jig için çok uygun onu anlamış oldum fakat tek jigim olduğu ve onu da kaptırdığım için yeniden deneme şansım olmadı.orası güzel balık yapar.sonra doğru sökeye dönüş. kuşadası ya da sökeden bana at çek arkadaşı olacak kişi varsa iletişime geçsin lütfen.hem merayı gösteririm hem de o heyecanı bu zevkin özleminde olan hobidaşlarımla paylaşmak ayrı bir zevk olacağı kanaatindeyim. burda telefon yazılıyormu bilmiyorum ama benle iletişime geçmek isteyen olursa memnun olurum.tek başına sıkıcı oluyor.herkese rastgele

Lambuka için erken diye düşünüyordum, yanılmışım. O civarlara zaman zaman geliyorum. Aydın’da oturuyorum. Ayvalıktan karina bölgesine kadar tüm meraları taradım. Bir süre didim tarafını deneyeceğim. Yolum düşerse haberleşelim.

geçen hafta didim anadolu otelin ilerisindeki kayalıklarda ve akbükte denedim ama tek vuruş dahi alamadım.

karinada ben de çok denedim.hatta jandarmadan izin alıp karakoldan ileri taraflara da geçtim.mamun ile bir kaç parça karagöz lidaki falan aldım ama çok zevk verdi diyemem.at çek ilk denemelerimi de orda yapmıştım ama belki acemilik dönemi olduğu için yine elim boş dönmüştüm.

Doğrudur. Nasip işidir bu. Kuşadası inanılmaz kalabalık şu sıralar. İnşallah sezon durgunlaşınca daha güzel olacaktır.

Back