Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kuzey Ege Kılıç Katliamı!..

FUCUCUOGLU

Üye
Adı
SAFFET FUÇUCUOĞLU
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ama ve maalesef sevgili Roy bu sene bu avlar çok deşifre olunca,profesyoneller derhal harekete geçmiş,takriben 5 senedir yasak olan yüzen ağlarla, kılıç ve orkinos avı tekrar serbest hale getiirilmiş ve yüzlerce tekne tekrar bu balıkların peşine serbestce düşmüş(D sınıfı tekneler,trol yada gırgır değil 12 ay 24 metreye kadar olan profesyonel tekneler)hergün limanlara yüzlerce kılıç ve orkinos getirlir olmuştur..
Seneye bu bolluk asla olmayacaktır.

Sevgiler

Sevgili forumdaş arkadaşlar
Sevgili büyüğüm Vedat ağbinin yorumunu alıntı yaparak ayrı bir konu açmak istedim.
Vedat ağbi gibi özellikle kuzey ege kıyılarında amatör olta avcılığı ile uğraşıyorum.
Yaşadığım örnekleri sizlerle paylaşmak ve ortak çözüm önerilerinizi almak istedim.
Bu bölgede açık su sardalya avı yapan gırgırlar balığı derin sudan kabartmak için ışık kullanıyorlar ışık ile kabarıp yüzeye yaklaşan balığı ağla çeviriyorlar ancak bu durumda teknelerinin altıda 10 - 15 kg lık kılıç ve yazılı orkinos ile doluyor ve bu balıklarıda alıyorlar daha sonra bu balıkları kıyıya çıkardıklarını gördüğüm her an kahroluyorum ve üzülüyorum ama ne yazıkki birey olarak yapabileceğim şeyler sınırlı gelin bu konuyu hep birlikte tartışalım ve bir yerlere taşıyalım istedim

Sayfılarımla

muhsin5791

Daimi Üye
Adı
MUHSİN YILDIRIM
Kan Grubu
A Rh Negatif
bir yerlere atılacak mesaj bir imza vs varsa desteğe hazırım.

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
Hocam valla 1 senedir imza atmadığım yer kalmadı şikayet etmediğim yer kalmadı :( Ne yapılır bilmiyorum ama benim gördüğüm devlet kanadıyla hiç bir halt yapılmaz. Son 10 gündür boğazda sahil güvenliğin gözü önünde 9 10 metrelere ağ atıyorlar. Enteresan bir şekilde 10 gündür istanbulda hiç bir şeyde kanun işlemiyor. Onun dışında zaten koyulan kanun balık katliamını engellemek için hiçbir koruma içermiyor. Ne yapılır sorusunun cevabı ... kural koyuculardan devletten bir şey beklememek. Aklıma gelen tek çözüm silahlanıp adamları kurşuna dizmek ya da bütün gırgır trol veya 15 metre üstü balıkçı teknelerini dinamitle havaya uçurmak bunun dışında benim gördüğüm herhangi bir kurtuluş yok...

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gırgırlar Sardalya sürülerini her çevirdiklerinde mutlaka kılıç yakalıyorlar gözlerimle şahidim, en az 5-6 kılıç mutlaka oluyor..

İrfan

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
İrfan Çimçik
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bırakın şunları büyüsünler çoğalsınlar.oynasınlar zıplasınlar..

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tebliğde yasak olduğu için el altından restoranlara sattıklarını düşünüyorum, benim şahid olduğum yer Mordoğan gibi sıkı koruma altında olan bir bölge.. Bu bölgede bu yapılıyorsa kim bilir Saros da neler oluyordur..

night fisher

Daimi Üye
Adı
fatih h
Hocam valla 1 senedir imza atmadığım yer kalmadı şikayet etmediğim yer kalmadı :( Ne yapılır bilmiyorum ama benim gördüğüm devlet kanadıyla hiç bir halt yapılmaz. Son 10 gündür boğazda sahil güvenliğin gözü önünde 9 10 metrelere ağ atıyorlar. Enteresan bir şekilde 10 gündür istanbulda hiç bir şeyde kanun işlemiyor. Onun dışında zaten koyulan kanun balık katliamını engellemek için hiçbir koruma içermiyor. Ne yapılır sorusunun cevabı ... kural koyuculardan devletten bir şey beklememek. Aklıma gelen tek çözüm silahlanıp adamları kurşuna dizmek ya da bütün gırgır trol veya 15 metre üstü balıkçı teknelerini dinamitle havaya uçurmak bunun dışında benim gördüğüm herhangi bir kurtuluş yok...
Senihcan,senden korkulur:eek: İki çinekop avlamana engel oldu diye alayını(gırgır vs.) yok edecen neredeyse:)
Gırgırın teknemizi çevirip içinde bıraktığı anlar yaşadık,bu şekilde olmadık yahu:D