Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek ama ne levrek :)

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kasım ayı boyunca neredeyse her fırsatta sabah ve akşam suyuna gidip 3 ispendek alıp 2sini salıp yoluma devam ettim, alıkoyduğum ispendek ise 830 gr kadardı. Ağlardan koca koca levrekler çıkıyor da bizim sahtelere bakmıyorlar diye iç geçiriyorduk. Neyse ki sonunda talihim güldü ve bir PAŞA’yı kandırmayı başardım. Şimdiye kadar tuttuğum en büyük levrek.

En zor meramıza gittik, deniz ortalama 60cm dalgayla ara sıra bizi ıslatacak seviyede hareketli, denizden yaklaşık 3 metre uzaktayım ve aramızda kaygan taşlar var. Sabah 6 olmadan oltamızı suyla buluşturmuştuk, 7 ya da 8inci atıştı, arkadaş sahtesini taktı ona az biraz vah vahlanıp devam ettik. 06.10 gibi önce ufak, hemen ardından da büyük bir vuruş aldım ve balık oltamdaydı. Yaklaşık 25 metrelerde köpüklerin içinde vuran levrek kalama almaya başladı. Kamışı dikmeye çalışıyorum ama yok, kamışı kontrol edemiyorum nerdeyse. Bir bakıyorum gene aşağıda, az kalamayı açayım diyorum, bu sefer balık zaten deli gibi kalama alıyor. Yorulsun diye o şekilde sakince bekliyorum ama ne kuvvet ne güç, balık karaya çıkmamak için elinden geleni yapıyor. Arkadaşım yanıma geldi, elinde kepçe suda balığı arıyor, balık nerdeyse sıfıra geliyor, orada inanılmaz şekilde basıp 10-15 metre açılıyor.

Aynı şekilde 4 kere yanıma getirdim ve balık mücadeleyi bırakmadığı için kıyıya alamadım. 5. sefer dalganın da yardımıyla hafif solumda kayaların arasına giriyor ve elimizin girmediği kayaların arasında sahteden kurtulup kurtulmadığını göremeden bekliyoruz. Kepçeyi çıkabileceği yere dayayıp bekliyoruz, dalgalar geliyor balığı milim milim hareket ettiriyor ve her seferinde yavaşça kuyruğundan kepçenin içine doğru sokuyor. 7-8 dk boyunca öyle bekledik, sahte balıktan her nasıl olduysa kurtulmamış ve mucize eseri hala oltamda.

Sonrasında balığın hemen hemen %80i kepçeye girince artık zamanı geldi diyoruz ve balığı kıyıya çıkarıyoruz. Yaklaşık 20-25 dk mücadele eden levrek kıyıdaydı ama o ne, bildiğin alamet. Balık kocaman. Hemen ölçüyorum, 78cm geliyor. Çok uzun değil ancak inanılmaz kalın. Sahtenin iğneler perişan olmuş, gözünün yanından kafatasına 2 iğne birden girmiş, en alt iğne boş.

Sonra başka hareket olmadı ve meradan çıktık. Balık 6.760 gr geliyor. Nasibimizi aldık bu sefer, inşallah pesinde olan herkese nasip olur.

Oltanız suda olsun. :)

Kamış: Argento Pprototype 2.90 7-40
Makine: Daiwa Exist 3000
İp: Shimano Pitbull 12x 1.2 pe

IMG_9745.png
IMG_9744.jpeg

IMG_9728.jpeg

IMG_9723.jpeg
IMG_9738.jpeg

IMG_9736.jpeg

Son düzenleme:

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler Kayhan , hep kendin tut zaten :) maşallah maşalah diyelim.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Oncelikle tebrikler böyle bir balığa ne denir bilemedim kayhan hocam inanılmaz bir balık daha irileri de rast gelir inşallah.

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Müthiş bir levrek. Hepimizin hayali. Çok tebrik ederim.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler Kayhan
Çok güzel levrekmiş.
Boy kilo oranına bakarsan oranın ağası olmalı.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Vay Maşşallaahh :) Tebrikler hocam bunu oltaya bindirmek dert bindikten sonra kıyıya almak ayrı dert müthiş bir tecrübe çok güzel bir anı :) daha irileri rast gelsin inşallah :)

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Şahane, rüyamda bile böylesi denk gelmiyor. Daha iyileri nasip olsun :)

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kayhan, sen git benim taşımdan ,benim levreğimi tut. Alacağın olsun. O taşa Kamp kurayımda gör sen.🤣🤣🤣

jaas

Aktif Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tebrikler Kayhan, çok güzel bir dev. Bir çok balıkçının hayallerini yakalamışsın. Müthiş keyifli olmuştur. Daim olsun.