Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek Baskını. Herkes Kovasını Doldurdu 12 Nisan 2015

avlakyeri

Aktif Üye
Adı
recai dönmez
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Levrek avı at çek değilde yemli yapılır mı ? ..birde yemli oluyorsa yemli takım hakkında bilgisi olan ?Birde Surf takımla levrek avlanır mı :)
Mera paylasmayanlara anlam veremeyenler kızanlar oluyor bazen, şimdi anlamıştır belki...
bu mera paylaşmakla ilgili değil. zihniyetle ilgili. Adam burada avlanmasa başka yerde avlanacak. Memlekette meramı yok. İzmir karaburunda o kadar çok çiftlik patladı ki neredeyse her koyda ispendek çıkıyor. İnsanlara birşey öğretememek memleket olarak bizim ayıbımız. Yoksa ne demişler hırsıza ev göstermene gerek yok o çalacak bir ev mutlaka bulur...

avlakyeri

Aktif Üye
Adı
recai dönmez
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Levrek avı at çek değilde yemli yapılır mı ? ..birde yemli oluyorsa yemli takım hakkında bilgisi olan ?Birde Surf takımla levrek avlanır mı :)
yapılır tabiki. akyem kullanarak Bırakma yapabilirsin. Surf takımla levrek avı At-çek yaparsan seni yorar. Oltayı balığın gezdiği yere düşürüp yemi ara ara oynatırsan levrek alabilirsin. Takım bilgisi olarakda forumda ayrıntılı bilgi mevcut. rastgele

The Rodfather

Aktif Üye
Adı
Murat Kul
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
yazıklar olsun avcıyız diye geçiniyorlar, levrek yok orda çoğu ispendek.bunların eline olta yerine başka bişey vermeli...şimdi siz onları yersiniz ama çocuklarınız torunlarınız ne yiyecek...akşama bunlar gidecek millete hava atacak balık tuttum diye büyük balıkçısınız büyükkkkkkkk çiftlik kenarı balıkçıları

Önder Kanığ

Moderatör
Yönetici
Adı
Önder
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Büyük ihtimalle; çevre balık çiftliklerinden biri veya bir kaçının doğal afetler yüzünden patlamasından kaynaklanan bir durum. Başıboş kalan balıklarda buraya yığılmış kalmış.

Burada hazmedemediğim olay insanoğlunun eline geçen her fırsatta çirkin yüzünü göstermiş olması. Ne limit ne limit altı diye bir kavram kafalarına hiç girmemiş veya bu kadar balığı bir arada görünce insanlıklarını kaybederek hunharca saldırmışlar,İspendekleri telef etmişler balığın kökünü kurutmuşlar.

Hani her zaman Balıkçı tekneleri ile avlananları şiddetle eleştiriyoruz ya, kıyılara ağ atıyorlar, limit altı balıkları yakalıyorlar, yasak bölgelerde avlanıyorlar diye.

Soruyorum sizlere;
Bu videodaki görüntülerde kıyıdan av yapan, insan diye tabir edemeyeceğimiz kişilerin; balıkçı tekneleri ile avlananlardan bir farkları varmı?
Ben size söyleyeyim, bu videodaki görüntülerde bulunan birçok amatör balıkçı, bizler gibi birçok zaman, forum sitelerinde Balıkçı tekneleri ile yasal olmayan şekilde avlananları en az bizim kadar eleştiren insanlar.

Şimdi;
Bu şekilde videodaki gibi hunharca balıkları katledenler ve buna benzer kişiler, gerçekten balığın neslinin devam etmesi, gelecek nesillerimize bir şeyler aktarabilmek için mi yoksa, büyük bir bencillikle balıkçı tekneleri balığı kırıyor, bize bir şey kalmıyor, onlar balığı kırmasın biz kıralım diye’ mi tepki gösteriyorlar.

Sevgili dostlar;
Balıkçı teknelerin üstü, yada kıyı avcılığı, yada hayatın içerisinde her hangi bir konuda insanlığımızı kaybetmediğimiz bir geleceği ,dostluğu, arkadaşlığı paylaşmak dileğiyle.

İyi forumlar.

Son düzenleme:

Ersin1903

Daimi Üye
Boyle yanlis ornek olusturabilecek videolarin sanal ortamda cok uzun sure durmasinin yanlis oldugunu dusunuyorum.. Paylasim yapildi katliam gosterildi, video paylasilmasaydi ordaki bohcaci vicdansizlarin haricinde kimse boyle kotu bir durumu bilmeyecekti... Dogru !!! ancak videoyu ceken arkadasinda bence ordakilerden cok bi farki yok zira kova icindeki bir karis ispenkleri gormesine ragmen avi yapan ac gozlu mahluka "guzel baliklar rastgelsin" falan diyor.. Nesi guzel kucucuk baliklarin, nasil guzel av oluyor bu ?? Aksine Yanlis av, kotu ve bilincsiz av, dusuncesizce yapilan katliam...

Hadi 3-5 tavalik alip, diger tutulan yavrulari alikoymadan geri salsalar sportif amacli keyfi surmek adina yine eyvallah derim afiyet olsun... Ama kovalari agzina kadar basmislar yavru ispendekle... Hangi acidan bakarsan bak zararli bir durum benim sahsi fikrime gore...

• Beğen
Tepkiler: Tgy

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
bu mera paylaşmakla ilgili değil. zihniyetle ilgili. Adam burada avlanmasa başka yerde avlanacak. Memlekette meramı yok. İzmir karaburunda o kadar çok çiftlik patladı ki neredeyse her koyda ispendek çıkıyor. İnsanlara birşey öğretememek memleket olarak bizim ayıbımız. Yoksa ne demişler hırsıza ev göstermene gerek yok o çalacak bir ev mutlaka bulur...
Video çektiğiniz yerin durumu zaten farklı, orayı keşfeden keşfetmiş zaten, yanlış anlaşılma oldu sanırım, ben sizin çektiğiniz video ile alakalı söylemedim bunu.
Forumu ne sıklıkta takip ediyorsunuz bilmiyorum ama burada mera sorulduğunda soylenmeyince insanlar kiziyor sanki bütün balığı bitiricez diye. İlk başlarda buna bende kızardım ama işin aslı öyle değil. Topluluk sayfalarında paylaşılan bilgiler üye bile olmadan çok rahat okunabiliyor ve bu forumlara ticari olarak bu işi yapanlar dahi giriyorlar raporlar için. Bir gün önce cok güzel balık almıştım, ertesi gün talan etmişler diye çok mesaj okudum ben bu forumda. Kendiniz de videoyu çekerken görmüşsünüz işte, nasıl avlandıklarını, ticari balıkçı bile değiller üstelik. Mera bilgisi tanıdığınız insanlara ve özel mesaj yolu ile verilecek bir bilgi olmalı bence.

koksal1905

Üye
Adı
koksal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
çiftil patlaması sonucu kaçan balıklar, karareis tarafında sık olur bu manzaralar, daha 2 ay öncede çipura çiftliği ile levrek çifliği patmamıştı, bu balıkların çoğu doğal ortama adapte olamıyor kıyıya vuruyor aslına bakarsanız levrek tekniği yani at çek yapılmıyor sen kancayı gezdiriyorsun ( kısaca çarptırma ) sersemlemiş balık takılıyor, yoksa yeme saldıran balık yok yani,
bizim arkadaşlar anlattı bot ile açılan 3 kişilik grup belki 1.000 tane levrek çekmiş 6-7 tane kancayı misinaya bağlayıp, bu hafta sonu oraya gideceklere duyrulur balık kalmamıştır ::)))

Adonis

Üye
Köksal bey İzmirde ,çiftliklerin patladığını duymuştuk , birde yunanistanınkılerde eklenince tam curnata olmuş ...Peşlerindende yunus, köpekbalığı . akdeniz foku geldi diyorlar .

koksal1905

Üye
Adı
koksal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
valla yunanistanı duymadım, onların geliş yönü daha çok foça civarı oluyor, zaten çiflik dediğimiz 1 km mesafe yok kıyıya uzaklığı, sersemlemiş 300 - 500 gr kadar olan levrekler, sürü psikoloji ile en yakın kıya gidiyor, karaburun, karareis te kıyılayabileceği çok sahil olunca ister istemez bu görüntüler çıkıyor,
yapacak fazla birşey yok bu balıkları kıyıdan almasalar troller gelip alıyorlar,
geçen patlamada troller kenara kadar yaklaşıp populasyonda ne varsa süpürdüler, ben uzun süre balık olmaz av yapılmaz diyordum ama bu süpriz oldu,
böyle giderse olay çıkmaması için jandarma karakol bile kurabilir buraya,
kaçan balıklar karakolu ::::))))))))