Büyük ihtimalle; çevre balık çiftliklerinden biri veya bir kaçının doğal afetler yüzünden patlamasından kaynaklanan bir durum. Başıboş kalan balıklarda buraya yığılmış kalmış.
Burada hazmedemediğim olay insanoğlunun eline geçen her fırsatta çirkin yüzünü göstermiş olması. Ne limit ne limit altı diye bir kavram kafalarına hiç girmemiş veya bu kadar balığı bir arada görünce insanlıklarını kaybederek hunharca saldırmışlar,İspendekleri telef etmişler balığın kökünü kurutmuşlar.
Hani her zaman Balıkçı tekneleri ile avlananları şiddetle eleştiriyoruz ya, kıyılara ağ atıyorlar, limit altı balıkları yakalıyorlar, yasak bölgelerde avlanıyorlar diye.
Soruyorum sizlere;
Bu videodaki görüntülerde kıyıdan av yapan, insan diye tabir edemeyeceğimiz kişilerin; balıkçı tekneleri ile avlananlardan bir farkları varmı?
Ben size söyleyeyim, bu videodaki görüntülerde bulunan birçok amatör balıkçı, bizler gibi birçok zaman, forum sitelerinde Balıkçı tekneleri ile yasal olmayan şekilde avlananları en az bizim kadar eleştiren insanlar.
Şimdi;
Bu şekilde videodaki gibi hunharca balıkları katledenler ve buna benzer kişiler, gerçekten balığın neslinin devam etmesi, gelecek nesillerimize bir şeyler aktarabilmek için mi yoksa, büyük bir bencillikle balıkçı tekneleri balığı kırıyor, bize bir şey kalmıyor, onlar balığı kırmasın biz kıralım diye’ mi tepki gösteriyorlar.
Sevgili dostlar;
Balıkçı teknelerin üstü, yada kıyı avcılığı, yada hayatın içerisinde her hangi bir konuda insanlığımızı kaybetmediğimiz bir geleceği ,dostluğu, arkadaşlığı paylaşmak dileğiyle.
İyi forumlar.