Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek Baskını. Herkes Kovasını Doldurdu 12 Nisan 2015

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Kaya balığı hic gulecegim yoktu. Ben biyologum sana sorduğunda sorunun cevabını verirdim ama müdahale var. Konuyu kapatiyoruz. Tgy dini boyutu ile gerçekleri de internetten bak derim. O zaman anlarsın. Moderator abimiz müdahale etmeseydi balıklarla alakalı evrim teorileride var içler acisi neyse artik.
Maalesef geçmişte çok kötü tecrübeler var.
Bu tartışma insanın dışında, balıkların, diğer hayvan ve yaratıkların hakkında bile olsa illa bir yerinde çatlak verir ve konu önü alınmaz hale gelir.
Üstelik konu ana konunun da çok dışına çıkmakta.
Levrek katliamına ve buna karşı ne yapabileceğimiz konusunda devam edilebilir konuya..

Tgy

Aktif Üye
Adı
Tugay
Kaya balığı hic gulecegim yoktu. Ben biyologum sana sorduğunda sorunun cevabını verirdim ama müdahale var. Konuyu kapatiyoruz. Tgy dini boyutu ile gerçekleri de internetten bak derim. O zaman anlarsın. Moderator abimiz müdahale etmeseydi balıklarla alakalı evrim teorileride var içler acisi neyse artik.
Dini boyutunu ( internetten olmasa da :) ) okuduğum için şaşırıyorum zaten ensar .. Neyse moderatörümüzü üzmeyelim ..

ensaraydin

Daimi Üye
Adı
ensar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dünya, uzerindeki canlılarla o kadar guzel,uyumlu ve ahenk içinde yaradilip insanların hizmetine sunulmuşturki. Biz bu düzeni bozmaya calismadikca her zaman nimetlerini bize sunacaktır.

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Futbol, Din, Siyaset bu bermuda şeytan üçgeninden kaçınmanızı tavsiye eden insan, 10 senedir forumlarda yazan belli bir tecrübesi olan bir abimiz :) Bu muhabbetten kalp kırılmasından başka birşey çıkmaz dostlar :) Konumuz balık olsun, hatta sadece balık olsun, stres atmaya girdiğimiz bu nadide alanda daha beter stres olmadan vakit geçirebilelim. Sevgiler :)

dusty35

Aktif Üye
Ya tam bir soru soracaktım bu konuda mod konuyu kapattı :( Neyse vardır bir bildiği deyip kurallara uyacağız.
Ama bu levrekler (ispendekler) evrimleşmiş. Benim bildiğim levrek avcıdır ve canlı yem takliti yapan sahteye ya da gerçek canlıya atlar.

Bunlar evrimleşmiş palet yem yemeye. Armut piş ağızıma düş. Ne güzel ...

Son düzenleme:

ergunnugre

Üye
Herkese selamlar,
bence güzel bir video paylaşımı olmuş teşekkürler... Burada küçük balık yakalayanların suçunu videoyu çeken arkadaşı eleştirmekden öte insanlarımızı bilinçlendirmek lazım.. bence bu paylaşımı yaparak birçoğumuzu bilinçlendirmeye katkısı olduğu içinde teşekkür ederim.
arkadaşlar kırıcı eleştirilermessek birbirimizi daha güzel paylaşımları göreceğimize eminim.
saygılarımla

koksal1905

Üye
Adı
koksal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
konuyu çok farklı mecralara çekmişsiniz, çiflikte üretilen balıklar yeni bir tür değil, yada melez bir tür değil bildiğimiz levrek, tek farkı kafeste yaşaması doğal avlanma içgüdüsünü geliştirememesi, siz bu balıkları çiflikten bırakırsanız pek çoğu ölür nedeni dışarıda nasıl yaşayacaklarını bilememeleri, adapte olanlarda diğer özgür levrekler gibi davranmaya başlar, bunlar iç güdüsel tepkidir, siz konuyu evrim teorisine getirmişsiniz, evrimleşmek farklı bir olgu zaten, ve evrim denilince sadece akla darwin ve manyum kuramı gelmesin aklınıza,

sonuç itibari ile tavuk örneği vereyim, çiflikte yetişen tavukların etinin lezzeti ile köyde doğal ortamda böcek yiyen tavuğun etinin lezzeti bir değil, çiftlikteki tavuğu köye götürdüğünüzde bir süre sonra içgüdüsel adaptasyon başlıyor ve adapte oluyor olamayan ölüyor, bunada doğal seleksyon deniyor,

levrek tavuk eşleşmesi iyi bir örnek oldugu için aklıma geldi yazdım

dusty35

Aktif Üye
konuyu çok farklı mecralara çekmişsiniz, çiflikte üretilen balıklar yeni bir tür değil, yada melez bir tür değil bildiğimiz levrek, tek farkı kafeste yaşaması doğal avlanma içgüdüsünü geliştirememesi, siz bu balıkları çiflikten bırakırsanız pek çoğu ölür nedeni dışarıda nasıl yaşayacaklarını bilememeleri, adapte olanlarda diğer özgür levrekler gibi davranmaya başlar, bunlar iç güdüsel tepkidir, siz konuyu evrim teorisine getirmişsiniz, evrimleşmek farklı bir olgu zaten, ve evrim denilince sadece akla darwin ve manyum kuramı gelmesin aklınıza,

sonuç itibari ile tavuk örneği vereyim, çiflikte yetişen tavukların etinin lezzeti ile köyde doğal ortamda böcek yiyen tavuğun etinin lezzeti bir değil, çiftlikteki tavuğu köye götürdüğünüzde bir süre sonra içgüdüsel adaptasyon başlıyor ve adapte oluyor olamayan ölüyor, bunada doğal seleksyon deniyor,

levrek tavuk eşleşmesi iyi bir örnek oldugu için aklıma geldi yazdım
Doğal ne ... ? Seleks .. . seksi .. olmuş ? Ya kusura bakma dilim dönmediği için elim de dönmüyor.
Şimdi bu tavuklar rapalaya gelir mi gelmez mi ?

koksal1905

Üye
Adı
koksal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
mu ha ha ha ::))))))) ya hiç güleceğim yoktu

ensaraydin

Daimi Üye
Adı
ensar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Koksal bunları geçtik. Tekrar evrim muhabbetini acmayin. Sen tekrar destekleyici yazı yazarsan cevap gelir sıkıntı olur..gerek yok.