Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek Baskını. Herkes Kovasını Doldurdu 12 Nisan 2015

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
konuyu çok farklı mecralara çekmişsiniz, çiflikte üretilen balıklar yeni bir tür değil, yada melez bir tür değil bildiğimiz levrek, tek farkı kafeste yaşaması doğal avlanma içgüdüsünü geliştirememesi, siz bu balıkları çiflikten bırakırsanız pek çoğu ölür nedeni dışarıda nasıl yaşayacaklarını bilememeleri, adapte olanlarda diğer özgür levrekler gibi davranmaya başlar, bunlar iç güdüsel tepkidir
Ben de tam tersini düşünüyorum, çiftlikten kaçan balıkların bir kısmı ölecektir, çoğunluğu ise bence doğal yaşama ayak uydurur (tabi yem bulabildikleri sürece, yem bulamazlarsa öleceklerdir ve de çiftlik patladığında çok fazla sayıda balık kaçacağı için yeterli yem bulamamaları olasılık dahilinde)

Neden böyle düşündüğümü de açıklayayım, sizin tavuk örneği üzerinden devam edebiliriz. Tavuklar ilk doğduklarında doğuştan gelen içgüdüsel eşelenme yetisine sahiptir ve hemen eşelenmeye başlar. Çiftlikte yaşayan tavuk dışarı bırakılırsa ilk başlarda aç kalabilir belki ama daha sonra ya diğer tavukları görerek ya da açlığın verdiği içgüdüsel dürtü ile böcek vs. yemeye başlar. Adapte olamayanlar tabi ki ölecektir.

Mesela kediler doğuştan avcıdır. Yerde bir kuş veya fare gördüklerinde hemen yere sinerler ve yavaş yavaş yaklaşıp yakalamaya çalışırlar.
Tamamen evde büyütülmüş bir kediyi dışarı bıraktığınızda belki ilk olarak kuşlara saldırmaz ama herhangi bir sokak kedisinin bunu yaptığını görsün yetecektir.
Hatta tuttu diyelim, yemeyi de beceremez ilk olarak ama aç kaldığında, yalan yanlış onu da yiyecektir.

Bu çiftlik levreklerinin çoğunun da bence içgüdüsel ve görerek öğrenme yöntemiyle hayatta kalacağını düşünüyorum.:harika:

koksal1905

Üye
Adı
koksal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
söylediklerinizle, söylediklerim arasında ters bir durum yok benim tezimi destekler nitelikte acıklama yapmışsınız

_Rastgele_

Daimi Üye
Adı
SERDAR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bana kalırsa yetiştirme levrekler o bölgedeki ekolejik dengeyi de bozar kanatindeyim .
Yaban hayatta sonradan dahil edilen her ne olursa olsun hayatta kalama oranları çok düşüktür.
Daha bunun gibi bir çok etkenden dolayı bu balıkların avlanması diğer balıkların ürme ve yaşama oranlarını normal standartlarda tutacaktır.

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
konuyu çok farklı mecralara çekmişsiniz, çiflikte üretilen balıklar yeni bir tür değil, yada melez bir tür değil bildiğimiz levrek, tek farkı kafeste yaşaması doğal avlanma içgüdüsünü geliştirememesi, siz bu balıkları çiflikten bırakırsanız pek çoğu ölür nedeni dışarıda nasıl yaşayacaklarını bilememeleri,
söylediklerinizle, söylediklerim arasında ters bir durum yok benim tezimi destekler nitelikte acıklama yapmışsınız
Yok yok aynen öyle de, sadece sizin tezde daha azının uyum sağlayacağı yazıyordu, ben de tam tersi daha çoğu uyum sağlar diyorum.
Ondan dolayı böyle dedim...;)

balkes19

Yeni Üye
Adı
Kamil Şimşek
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bir şekilde yaşayacaklarını düşünüyorum, bu kaçaklardan bir tanesinin kefal kovaladığını gözlerimle gördüm. Ayrıca bir balık malzemecisinin önünde iki kişi konuşuyorlarken kulak misafiri oldum, Bir su ürünleri mühendisinin söylediğine göre; bir babaç levrek bunları yönlendirerek hayatta kalmalarını sağlayacakmış.

avlakyeri

Aktif Üye
Adı
recai dönmez
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Herkese selamlar,
bence güzel bir video paylaşımı olmuş teşekkürler... Burada küçük balık yakalayanların suçunu videoyu çeken arkadaşı eleştirmekden öte insanlarımızı bilinçlendirmek lazım.. bence bu paylaşımı yaparak birçoğumuzu bilinçlendirmeye katkısı olduğu içinde teşekkür ederim.
arkadaşlar kırıcı eleştirilermessek birbirimizi daha güzel paylaşımları göreceğimize eminim.
saygılarımla
teşekkür ederim kardeşim güzel sözlerin için... saygı bizden.

kılıçaslan

Aktif Üye
Adı
Fatih Kılıçaslan
yanlarınızda örnek olacak çocuklar ve limit dahilinde balık yok sanırım.Çok kötü bir durum bu

Deniz Tutkunu

Aktif Üye
Adı
Ayhan Gürbüz
Kan Grubu
O Rh Negatif
Söyleyecek bir şey bulamıyorum................