malkoc
Aktif Üye
evet morocco da kazabilankada yaşıyorum ve uzun zamandan beride burdayımSiz bunu morocco da mı tuttunuz?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
evet morocco da kazabilankada yaşıyorum ve uzun zamandan beride burdayımSiz bunu morocco da mı tuttunuz?
Siz bunu morocco da mı tuttunuz?
Ben şunu iyi anladım her şey doğal olduğunda levrek yakalayamamak imkansız.Bulunduğum yer itibariyle iri balık cok bu sebebten dolayı ipim birazkalın 0,35 yakaladığım balığı kaybetmek istemem.Umarım sizde en kısa zamanda levreklere kavuşursunuzBence de levreğe çok benziyor. Afiyet olsun.
Dün ben de silikon yerine canlı sarpa yavrularıyla benzer 2 balık yakaladım. Kanuni sınırları aştığımdan ağırlıklarını yazmayayım. Bunlar yetmezmiş gibi arsızlık edip devam ettik, üçüncüsü de geldi, birkaç metre çektikten sonra olta boşaldı. 3/0 iğnedeki U dönüşü viraj, otoyol virajı gibi düzelmiş. Çıkarıp daha kuvvetli bir iğne taktım, tekneden kamışla attığım için saldığım uzunluğu sabitleme amacıyla makinada 60 metre ip vardı. Makarada bir sıra sarım kalana dek ipi salıyorum. Az sonra bir balık daha geldi, bir iki tur sardım o sıra aşırı çekiyordu ve motordaki arkadaşa dur demeyi unuttum kaloma cırladı, ip sonuna kadar açıldı ve hiç kalmadı. Makaraya bağlarken iyi düğümleyememiş miyim, ip mi sonundan koptu bilmiyorum.
Spinde de ip kopmasıyla geçen hafta iki yem kaybedip birini bulmuştum.
Dün akşam arsız iki komşu evi levrekle besleyip, bu gün aşırı fırtına olduğundan tekne yerine akşam üstü sahile spine gittim.
Sonuç: Levreğe benzer balık 0, kayıp 4 sahte.Zaten sahteydiler ve dün bunları amorti ettik diye avunuyorum şimdi.
Önce Power Proyu suçladım, kayıplar balık geldiğinden değil, ilk üçününü ilk atışta atarken kopardım. Ne hata yaptım diye biraz araştırıp birşey göremeyince misinalı makarayı taktım. Sahilde kumların üzerine attım, sorun yoktu, sonra 2. atışı denize yaptığımda misina da koptu, 4. sahte de elden çıktı.
Gözlüğü takıp kamışın ringlerine baktım, en uçtaki kırılmış jilet gibi keskin duruma gelmiş.
Öğrenmeye devam. Sık sık kontrol etmem gereken bir şey daha olduğunu öğrenmiş oldum. Eve geldiğimde tekne kamışının ringlerini kontrol ettim kırık yok ama aşırı aşınmışlar her halkanın kenarları keskinleşmişler.
Bunu da kullanmayacağım, 3 haftadır yok olan levrekler nereye gittilerse aşırı büyümüşler. Büyüdükleri veya yok oldukları yok tabi galiba marifet canlı yemde. Hem de 12 numara iğneye midye takarak bedava.
Harika bir balık.Bereketli avlarınızın devamını dilerim.Afiyet olsun
teşekkürler musa abiTebrikler ellerinize sağlık.
Tamam abi selamın iletildiTebrikler Fas'a selamlar İrfan Bey. Allah trofe levrekler nasip etsin.![]()
Tebrikler adaşım güzel balık.şansın her daim açık olsun..[/QU
Abi ben irfan sende irfan levrekler irfanları karıştırırda sanada nasip olur işallah