Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek için makine seçimi

tolgakurul

Üye
Değerli ustalarim spin avına yeni başlayan biri olarak levrek için bir makine almak istiyorum. Fakat satıcılar kafamı çok karistirdilar. Benim sorum levrek için yüksek devirli bir makine mi? Yoksa düşük devirli bir makine mi? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

HastaRuH

Daimi Üye
Adı
ERKAN
5:0:0 ve 60 cm bir tur ile
5:8:1 ve bir turda 92 cm ikisi ilede tuttum
sonuc merada levrek varsa sende de kismet varsa fark etmez. simdi yuksek devirli ile su ustu daha iyi yapilir denilecek ama dusk devirlede yapilir. sen zevkine gore al.

hkn17

Daimi Üye
Adı
Hakan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
levreğin kendisiyle bizzat tanışamasamda turdan çok drag önemli gibi geliyor bana oltanın ucuna ne takılacağı belli olmaz ;)

YEKTA

Daimi Üye
Adı
YEKTA
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Satılıklar konusunda muharremin sattığı ultegra var 5 devir değerlendir istersen.
5 devirli makinam olmasa ben alırdım şahsen levrek için

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Yüksek devir levrekte iyidir lakin ne zaman iyidir? Karşıdan esen rüzgarda üzerine üzerine gelen dalgalara patlaklara karşı atış yaparken iyidir. Misinayı çabuk toplar aksiyonu daha rahat verirsin (Gündüz avından bahsediyorum bu arada). Ama bu tip bir havada seneden kaç kez av yaparsın? sürekli meraların olduğu yerde bile 3 - 5 kez o da belki. Levrek avı asıl gece yavaş sarımla yapılır. Bu yüzden tavsiyem düşük devirli bir makineden yana olur. Ayrıca düşük devirli makinelerde dişlilerin çapı daha büyük olduğundan aşınmaya karşı çok daha uzun ömürlüdür. Bu arada düşük devirli makinelerle de rüzgara karşı dalgalarda çatlaklarda levrek arar ve bulabilirsin. Biraz daha meşakkatli olur ama olur. Yani en azından 4.8 devirli makinemle ben yapıyorum. Trio yerine başka bir ürün seç bence.

akifd89

Aktif Üye
Adı
Akif DURGUN
Değerli ustalarim spin avına yeni başlayan biri olarak levrek için bir makine almak istiyorum. Fakat satıcılar kafamı çok karistirdilar. Benim sorum levrek için yüksek devirli bir makine mi? Yoksa düşük devirli bir makine mi? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ben shimano exage 4000 fd kullanıyorum 5.2.1 devre sahip yani ne yüksek nede düşük devir sayılır tavsiye edebilirim.

baysal

Aktif Üye
Adı
gökhan
Valla bende bu mantıkla stella c3000 aldım bakalım nasıl olacak