Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek Şemsiyesi ile ilk levrek avı

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
Amatör avcılar mutlaka ilgilenecektir.
Fakat sunumu,anlatımı ve tüm detaylarıyla amatörlükten öte;amatörlüğü aşmış bir konu.:harika:

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bahadır abi levrek süpürgesiylede raporunu bekliyorum..yenisini yapar denize bırakırsın umarım..
bu teknikte süper.
raporlarını dört gözle bekliyorum
Sevgili Haydar,
Aslında bu sene hedefim levrek süpürgesi ile avlar yapmaktı. Bunun için sevgili Dostum Ediz Dülger'in yardımıyla orjinal İtalyan bir süpürge sahibi oldum. Geçen seneki gibi çalınabilir veya denizde bırakabilirim korkusuyla yedeğini de imal ettim, bitmek üzere. Vakit bulunca umarım onlarla da av sunumlarım olur. Ama şunu söyleyeyim; süpürge ile çalışan tüm dostlarla irtibattayım, çok güzel avlar yapılıyor(her nekadar bazıları amaaç dışı kullanım olsa da). Maalesef onlar yazıp, çizmekle pek uğraşmıyorlar...
Yeni sunumlarda görüşmek üzere.
Aşağıda yeni süpürgelerden bir kaç kare.;)
Sevgi ve selamlarımla...

BALIKCI 1

Üye
Adı
uğur soran
Bahadır abi her saniyesini ve her satırını pür dikkat inceledim anlatımın ve araştırmacı yanın inan beni etkiledi ve tabi tutduğun ispendeği 35 cm limit içi deyip alıkoymayışın ayrı bir tevazu abi avların herdaim bereketli ve bol geçsin rastgele.

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mükemmel bir sunum..Ben de işe yarayacağını amerikalılar yaptıysa vardır bir bildikleri diye yorum yapmıştım..Şemsiyenin altında balıkları görmek hoş..Daha irileride olacaktır eminim..Tam olarak size kac liraya geldi bu malzeme mumkunse ögrenebilir miyim.?Saygılar
Sevgili Tahir,
Beğenmenize sevindim. Bu sistem ABD'de de oldukça yeni sayılır. Andy Poss'un geliştirdiği ve turnuva kazandığı bir yapı.
Dediğim gibi görmüş olduğunuz imalat Mann's firmasına ait. Adresi;
Mann's Bait Company - Made in America. Fished around the world!
Görüleceği üzere 24,99$ yaklaşık 45Tl civarında(shipping-posta hariç)
Ben alışverişlerimde limit olan 75€ yu dolduruyorum, çünkü posta ücreti az değil. ;)
Sevgi ve selamlarımla...

Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bahadır abi o kadar özenli sunumlar hazırlıyorsun o kadar araştırıyorsun ki tebrik etmemek mümkün değil :) amatör balıkçılığa katkılarından dolayı teşekkür ederim abi

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sevgili Bahadır.Araştırmacı,sportif balıkçılık açısından bizlere örnek olabilecek bu güzel paylaşım için tebrik ederim.:harika:

Ellerine ve emeğine sağlık.Nice güzel avlar dilerim.

Selamlar.
Sevgili İbrahim,
Güzel sözlerin için teşekkür ederim. Konu hakkında siz dostlarda bir fikir oluşturabildiysem ne mutlu. Sizlere de rastgele. Görüşmek üzere.
Sevgi ve selamlarımla...

Not: Bu sene hiç ses vermediniz. Av mı yapmıyorsunuz, yoksa paylaşım mı?;)

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler Bahadır,
Hazırladığın konu en az diğerleri kadar açıklayıcı/aydınlatıcı ve yol gösterici.
Bu kadar emek verip hazırladığın av materyallerinin başarıya ulaşması ise çok güzel.
Denizin en saldırgan sürü balıkları olarak lüfer bu yöntemle çok daha verimli bir şekilde avlanabilir diye düşünüyorum. Tek sorun lüferin keskin dişleri silikonları kolayca bozabileceğinden silikon yerine sert maket balıklar kullanılarak çözüm sağlanabilir.
Bunun yanında asıl hedef olan levrekte de başarısını ayrıca göstermiş.
Her zaman rastgelsin
Çok teşekkür ederim sevgili Şeref. :)
Hepimizin ortak aşkı "levrek" olduğundan ben hep ona yoğunlaştım. Ama dediğine sonuna kadar katılıyorum. Bunu özellikle kofanalara gösterebilirsem(ki zamanı geldiğinde onlara da deneyeceğim.) ortalık tam Beyrut:p olur. Kofanalar bunlara delicesine saldırır. Tecrübem kofanaların renge tipe bakmadan direk "saldırdığı" yönünde. Sert maket kullanımını ilk zamandan beri ben de düşünüyorum. Araştırdığım yazı ve görsellerde hiç görmedim. Tek sorun ağırlık. Yani ağırlığı arttırmadan sert maket neler olabilir düşünmek lazım. Özellikle Mayısta kofanalar gelince. ;)
Sizlere de rastgelsin.
Sevgi ve selamlarımla...

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler Bahadır, bu cümlen çok hoşuma gitti.."Bu Sistem Levrek Yakalar Arkadaş" :)
Sevgili Hamdi,
Teşekkür ederim. Özellikle bunların kalıcı olmasında göstermiş olduğun ilgi için ayrıca teşekkürler.
Kesinlikle sevgili Dostum; "Bu sistem levrek yakalıyor" ;) :p :D
Sevgi ve selamlarımla...