Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek Süpürgesi (Barchino)

i_gulistan

Daimi Üye
Adı
ibrahim gülistan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
eğerki memlekete izinde gidersem tanıdıgım bir marangoz var kesin deniyecağim bi yöntem çeşit çeşit renkte sahtelerle usta bir barchino yapacagım ustalıkla uğraşacagım dikkatle tahminimce levrek ve akya çıkabilir bizim orada sahte yerinede aynı şekilde sübye dilimleyerek te deneyebilirim.kafamda değişik fikirlerler var tutarsa neden olmasın burdan da paylaşırım elbet ama daha yazı beklemeniz lazım bunlar için izne kaçmam gerek

Bulent

Üye
Adı
bulent ERDİK
Sağ olsun BAHADIR Abiden gerekli bilgileri aldıktan sonra imalata başladım. Su kontraplak' ı kullandım. bağlantı elemanlarının tamamını inox olarak kullandım. Çok güzel bir şey çıktı ortaya. 4 kat marin yat vernik i attıktan sonra üzerine birde kalın vernik attım. Hafta sonu da deneme fırsatım oldu. Üzerinde biraz çalışarak farklı bir avlanma türünde kullanabilecekmiyim bakalım :D

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merak ettim misina kopmazmı koparsa hem yem hemde bu kadar emek boşa gitmezmi çok güzül bir icat sonuç verirse tabi :))
Çizime dikkat ederseniz;
1- Çekeri oldukça yüksek(150-LB = yaklaşık 75kg-kuvvet) ip kullanıyorum. Bunu koparmak oldukça güç.
2- Ayrıca eğer bu ip bir şekilde süpürgeden ayrılırsa diye ikinci bir atkı daha var.

Sonuç; Herşey kontrol altında;)
Sevgi ve selamlarımla...

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
sevgili bahadır abi levrek tutmak için farklı yöntemler ararken seni buldumve senin sayende de bu bloga üye oldum.şimdi senden gelecek olan msj ları sabırsızlıkla beklıyrm ayrıca yöntemın ve anlatım tarz muhtesem.tekrar görüşme k üzere..
Beğenmene sevindim sevgili hemşerim Fatih.
Senin deneyimlerini bende merakla bekliyorum.
Katkılarını bizden eksik etme.
Sevgi selamlarımla...

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
eğerki memlekete izinde gidersem tanıdıgım bir marangoz var kesin deniyecağim bi yöntem çeşit çeşit renkte sahtelerle usta bir barchino yapacagım ustalıkla uğraşacagım dikkatle tahminimce levrek ve akya çıkabilir bizim orada sahte yerinede aynı şekilde sübye dilimleyerek te deneyebilirim.kafamda değişik fikirlerler var tutarsa neden olmasın burdan da paylaşırım elbet ama daha yazı beklemeniz lazım bunlar için izne kaçmam gerek
Sevgili i_gulistan,
Biz buradayız. Bekleriz;)
Selamlar...

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sağ olsun BAHADIR Abiden gerekli bilgileri aldıktan sonra imalata başladım. Su kontraplak' ı kullandım. bağlantı elemanlarının tamamını inox olarak kullandım. Çok güzel bir şey çıktı ortaya. 4 kat marin yat vernik i attıktan sonra üzerine birde kalın vernik attım. Hafta sonu da deneme fırsatım oldu. Üzerinde biraz çalışarak farklı bir avlanma türünde kullanabilecekmiyim bakalım :D
Sevgili Bülent,
İşte budur, ellerine sağlık.
Sonunda bir süpürgeli daha aramıza katıldı.
İmalat gayet güzel olmuş bence. Kalınlık gözünü korkutmasın. Dalgalı havalarda bu bizim için bir avantaj olacak. İlk suya indirmeni mümkünse videoya çek. Bakalım sizin deneyimleriniz neler olacak. Onları da buradan paylaşalım.
Ayrıca sökülebilir olması taşıma açısından çok rahat olacaktır.
Bu arada ben de geçen hafta kalın yat verniği aldım. Diğerleri tuzlu suda çok çabuk bozuldu.(deforme oldu)
Şimdiden rastgele...

turna

Aktif Üye
Adı
F.Mehmet KORAY
Ellerine emeğine sağlık, çok güzel olmuş, avın bol olsun.

İki ayak boyuda aynı gibi geldi bana, Bahadır beyin yaptığında ayak boyları farklı idi., yok sa benmi yanılıyorum.

Bulent

Üye
Adı
bulent ERDİK
Sevgili Bülent,
İşte budur, ellerine sağlık.
Sonunda bir süpürgeli daha aramıza katıldı.
İmalat gayet güzel olmuş bence. Kalınlık gözünü korkutmasın. Dalgalı havalarda bu bizim için bir avantaj olacak. İlk suya indirmeni mümkünse videoya çek. Bakalım sizin deneyimleriniz neler olacak. Onları da buradan paylaşalım.
Ayrıca sökülebilir olması taşıma açısından çok rahat olacaktır.
Bu arada ben de geçen hafta kalın yat verniği aldım. Diğerleri tuzlu suda çok çabuk bozuldu.(deforme oldu)
Şimdiden rastgele...
Bahadır abi hafta sonu denedim açılması süper ancak video alamadım. kısmetse önümüzdeki hafta takımını yapacagım şimdi henüz takımını yapmadım.

Ellerine emeğine sağlık, çok güzel olmuş, avın bol olsun.

İki ayak boyuda aynı gibi geldi bana, Bahadır beyin yaptığında ayak boyları farklı idi., yok sa benmi yanılıyorum.
hayır 2 parça birbirinden yaklaşık 10 cm daha kısa. kısa parça misina bağlanan parçadır. Seri imalata gececegim kısmetse :D

turna

Aktif Üye
Adı
F.Mehmet KORAY
Bahadır abi hafta sonu denedim açılması süper ancak video alamadım. kısmetse önümüzdeki hafta takımını yapacagım şimdi henüz takımını yapmadım. hayır 2 parça birbirinden yaklaşık 10 cm daha kısa. kısa parça misina bağlanan parçadır. Seri imalata gececegim kısmetse :D
Elini çabuk tut, hayırlı olsun.

mctymn

Daimi Üye
Adı
Mecit Yaman
Çok güzel bir alet, kesinlikle yapıp zevkle kulanacağım..Paylaşım için teşekkürler .