Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Levrek Süpürgesi (Barchino)

Ediz Dülger

Aktif Üye
Adı
Ediz Dülger
Şeref abi mutlaka bekliyoruz,bak bi kere geldin aramadın,bu sefer şansın yok,levreğin hazır bile merak etme :) Rapor mu ? Azzzz sonraaaa :)

SworDFish48

Aktif Üye
Bahadır abi kolay gelsin.
Yerli malı yurdun malı bence daha iyi olacagına inanıyorum, sonuçta bir ustanın elinden yapılacak.

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sevgili Batu(Batu Uluengin) levrek süpürgesi ile ilk levreğini aldı ve bizlerle paylaştı. Bu süpürgenin ilk yayınlanan fotoğraf ve yakalama videosu.

Batu deneyimlerini şu şekilde aktardı:

"Bugün ilk defa kıyıdan levrek süpürgesi denememde paşayı kaptım. 55 cc, 1800 gr. Evin önünden öylesine denemek istedim, aslında burası pek uygun değil çünkü iskeleler ve kayık kaldıraçları var, iki iskele arası en fazla 200-250 metre. Bu arada deneme yaparken 15 dakika içinde kıyıya en uzak, süpürgeye en yakın olan beyaz silikona yapışıverdi. İri bir levrek olmasına rağmen vuruşları zor hissettim ama daha önce de yazmış olduğum gibi balığın yüzeye sırt vermesinden yakalandığını anladım ve kıyıya çektim, kıyıya çekişte hiç sorun yaşamadım, 0.26 mm oskar misina ise işini iyi yaptı şimdilik."

"Levrek süpürgesi için eğer sahil biraz kayalık ve yosunlu ise 2 kişi olmak şart, levreği evin önünde aldıktan sonra bir heves daha uzun bir sahil olan biraz kayalıklı bir bölgeye gittim. Süpürgeyi kumluk yerden denize indirdim buraya kadar , sorun yok, kayalıklı bölgeye geldiğimde bir su kuşu süpürgenin misinasına takıldı, mecburen kurtarmak için çekmek zorunda kaldım.

Ben çekerken kuş kendi kendine kurtuldu bu sırada süpürgede bir terslik oldu ve kıyıya doru gelmeye başladı , işte o an benim önümdeki 2 saatlik uğrası belirledi, yosun temizle, karışan misinaları aç, kayaların arasından süpürgeyi salmaya uğraş, hava kararana kadar uğraştım en sonunda onunda yöntemini buldum.

Süpürgeyi denize salmaya başladıktan sonra teker teker silikonları sırası geldikçe 3'lü fırdöndülere klipsliyorum ve salarken kollarımı kaldırıp misinaların mümkün olduğu kadar yukarıdan denize ulaşmasını sağlıyorum böylece silikonlar kıyıdaki kayaları ve türlü yosun ve pislikleri atladıktan sonra suya temas ediyorlar.

Tabii bire taraftan yürürken ve süpürgeyi salarken bir taraftan kollar yukarıda silikonları fırdöndülere takmak pek kolay olmadı. Ayrıca insan olan bir yer olsaydı bana baya bir gülerlerdi herhalde."

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
kaiser' Alıntı:
Bahadır abi sana bir sorum var konuda göremedim de.
levrek süpürgesindeki aradaki iki adet çıtanın boyu ka cm abi?
Ara mesafe 35cm'dir.

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Orjinal İtalyan ve orjinal Türk.
Fosforlu bayraklarla gece avına da hazırlar.
Son tahlilde denize inecekler...

Süpürgeyi yapan bir dostumuz en son Gümüldür sahilde 5 adet levrek aldı.:);)

gecebalıkçısı

Yeni Üye
geçen yıl bende,nette ölçüleri verilen süpürgeden marangoz arkadaşımdan yardım alarak levrek süpürgesi yaptım. çokta ucuza mal oldu.kanada kavağı kullandım . 30 tlye dört adet levrek süürgesi çıkardım. çokta güzel oldu. yüzüş denemesi başarılı oldu.bunda tek yöne gitmen gerekmiyor ne tarafa çekersen o yöne gidiyor.yalnız ben 0.90lık misina ile çekmiştim00.90lık misina ağır keldi 0.60lık misinayı bu sene deneyeçeğim. yeterki çektiğin yerde deniz yüzeyinde fazla yosun olmasın.yosun fazla olunca sahtelere takılıp yemi kapatıyor.inşallah bu yıl şas olursa levrek alacağımı düşünüyorum

gecebalıkçısı

Yeni Üye
levrek süpürgesini atçek yapamadığımız hava koşullarında kullanmak lazım.norveçliler hava kötü olup DENİZE AÇILAMADIKLARI ZAMAN KULLANIYORLARMIŞ.eski dem karınlarını doyurmak için

Moderatör tarafında düzenlendi: