Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lider Düğümü Nasıl olmalı ip misina ile Florokarbon misina arasına güvenli takılmayan bir düğüm

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
selam hobidaşlar,

dün ayvalık tarafında bir çipura denemem oldu, minik avuş içi kadar bir tane geldi ilk atışta hemen suya iade edildi

sormak istediğim ip misina ile florakarbon misinayı birbirine nasıl bağlıyorsunuz. 13luk kendo misina yı 0.37lik ghost fluora carbona FG düğümü ile bağlamıştım öncesinde.
birçok atışımda başarılı bir şekilde istediğim uzaklığa eriştirebildim 100gr kurşun ile. ancak 2kez atış sırasında takılma oldu bu düğümde,
3.ve son takılmada düğümden kopup takım uçtu gitti balık olmadığından avı sonlandırdım bende balık istekli değildi.
güvenli bir düğüm tavsiye edebileceğiniz takılmayan sağlam bir düğüm varmı??

Kamış SHIMANO Aerlex Surf Hybrid 4,50m telekopik, makine shimano ultegra 14000 xse

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
0,13 kendo ip misinanın sanırım çeker değeri 5-6 kg. Attığınız kurşun 100gr. Öne bağladığınız şok misinası 037.
Yaptığınız şok misina bence kalın.
Hani kayalara sürtünmesin, ipim zedelenmesin vs amaçlı şok okey. Ama 100 gr kurşun için görünmezlik amaçlı olarak daha ince bir mono misinayı tercih edin derim. Bildiğiniz gibi mono misinalarda bir esneme olayıda var. Atış sertliğinide giderir.
Çupranın kafa darbeleri serttir. Kösteğinizi, (iğne ve yemi taktığınız saçak) 035-037 olabilir.
Ama şokunuz bence kalın. Zaten kalama ve kamış ile kafa darbelerini yumuşatacaksınız.

Çupra avlarında genelde makinada 8x-012 014 ip kullanıyorum çok çok 8x-016.
Kurşun duruma göre 130 -135 - 140 gr
Öne 8x-020 ipten şok.
Çok kayalık ise 030 mono misina.
Köstek 1 kulaç - 035-037-040 misina…

Düğüm olayı el alışkanlığınız ilede alakalıdır.Ve kullandığınız ipe ip yada ipe naylon misinın düğüm tutma direnci ile.
Ben kendimce özellikle merada isem (acil - hızlı - el alışkanlığıma kolay gelen) albright knot kullanırım.
IMG_1814.jpeg

Evde rahat bir anda geniş zamanda ise
IMG_1816.jpeg

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
Özcan bey, ilginize ve yorumunuza teşekkür ederim,
0.37 gerçekten kalın bir misina atış sırasında ek yerinden sıkıntı çıkartıyor,
o halde elimde 0.21 yine kendo misina var onu lider yapayım, böylece 140-175gr kurşunlar atabilirim böylece
bir düzeltme yapayım 0.13 değilmiş 0.15 miş makinaya taktığım misina daha önce 140 gramlık kurşunda patlatmıştım dayanmamıştı o yüzden 0.37 ghost misina takmıştım,
0.21 takıp ilk avda denicem kısmetse 14.2kg çekeri görünüyor kutusunda, 140gr-175gr kurşunu atar diye düşünüyorum artık.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Özcan bey, ilginize ve yorumunuza teşekkür ederim,
0.37 gerçekten kalın bir misina atış sırasında ek yerinden sıkıntı çıkartıyor,
o halde elimde 0.21 yine kendo misina var onu lider yapayım, böylece 140-175gr kurşunlar atabilirim böylece
bir düzeltme yapayım 0.13 değilmiş 0.15 miş makinaya taktığım misina daha önce 140 gramlık kurşunda patlatmıştım dayanmamıştı o yüzden 0.37 ghost misina takmıştım,
0.21 takıp ilk avda denicem kısmetse 14.2kg çekeri görünüyor kutusunda, 140gr-175gr kurşunu atar diye düşünüyorum artık.
8x-021 yada 4x-021 olsun.
İkisi ilede rahatlıkla atmanız lazım.
0,37 ghost misinayı köstek (saçak) yapmada kullanın.
RASTGELSİN.

BALIKDENiZDE

Daimi Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Burada 0.18 mm iple 0.32 mm ipin eklenmiş halini yakın çekim paylaşmaya çalıştım. Yıllardır All Bright düğüm kullanırım, hiç başımı ağrıtmadı. Sadece düğüm işlemi bittikten sonra kesilecek iki ucu bir kez ana beden üzerinde kilit düğümü atıp kapatıyorum ben. Böylelikle su altında yük binince düğüm daha güzel oturuyor ve kilitler salmasını önlüyor. Yakında bir short video çekip paylaşacağım bu düğüm için..20251111_195840.jpg

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
Özcan bey, sizin "Evde rahat bir anda geniş zamanda ise" dediğiniz düğümü 0.15 kendo ve 0.21 kendo ip misinalar arasında denedim 2kez muhtemelen ben bir şeyi eksik yaptım elimle kuvetlice asılınca düğümler çözüldü. ikisininde ip olmasından kaynaklandı belkide.
sonra internetten başka bir düğüm denedim biraz daha kolay geldi baya bi asıldım çözülmedi.

BALIKDENiZDE

Daimi Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Burada 0.18 mm iple 0.32 mm ipin eklenmiş halini yakın çekim paylaşmaya çalıştım. Yıllardır All Bright düğüm kullanırım, hiç başımı ağrıtmadı. Sadece düğüm işlemi bittikten sonra kesilecek iki ucu bir kez ana beden üzerinde kilit düğümü atıp kapatıyorum ben. Böylelikle su altında yük binince düğüm daha güzel oturuyor ve kilitler salmasını önlüyor. Yakında bir short video çekip paylaşacağım bu düğüm için..Ekli dosyayı görüntüle 127022
Bu arada bu düğüm iple misina eklerken de kullanılabiliyor. İpi misina üzerine sararak işliyorsun. The-Albright-Knot-Tutorial.jpgThe-Albright-Knot-Tutorial.jpg

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
Hamdi bey gayet güzel ve temiz bir düğüm olmuş, ancak bizde gözler eskisi gibi değil yaş itibariyle :) akşama denemeye çalışayım.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Özcan bey, sizin "Evde rahat bir anda geniş zamanda ise" dediğiniz düğümü 0.15 kendo ve 0.21 kendo ip misinalar arasında denedim 2kez muhtemelen ben bir şeyi eksik yaptım elimle kuvetlice asılınca düğümler çözüldü. ikisininde ip olmasından kaynaklandı belkide.
sonra internetten başka bir düğüm denedim biraz daha kolay geldi baya bi asıldım çözülmedi.

😀😀😀😀🇹
Videosunu attığınız düğüm, benim ikinci olarak “geniş zamanda yapıyorum” dediğim düğümdür. Videonuzda farklı yol ile çalışmış.
Hangisi kolayınıza gelirse onu kullanın. 👍
Yeterki merada sorunsuz çalışsın.
RADTGELSİN.