Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ligth Spin Set

mrdkrgl

Yeni Üye
Adı
murat
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Merhaba Aranıza yeni katılıyorum Mersinden Selamlar.
Bilgilerinize ihtiyacım var.

Savage Gear 5-21 Kamış Aldım, Nasıl bi makine ile kombinlemeliyim. Bütçe 400 tl en fazla.

M. Taha D.

Daimi Üye
Daiwa Ninja LT 2500 işinizi fazlasi ile görür.. 450 lira gibi bir fiyatı var.. Rastgelsin..

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
2500 kafa ağırlık olarak maksimum 200 gr drag değeri 4-6 kg Ort 80 cm sarım hangi makina en ucuzsa onu al.

En hafifini tercih et ama tuzlu suya uygun olsun

mrdkrgl

Yeni Üye
Adı
murat
Kan Grubu
AB Rh Negatif
2500 kafa ağırlık olarak maksimum 200 gr drag değeri 4-6 kg Ort 80 cm sarım hangi makina en ucuzsa onu al.

En hafifini tercih et ama tuzlu suya uygun olsun
Anladım sanırım, önemli olan hafiflik ve drag gücü. Teşekkürler:harika:

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Anladım sanırım, önemli olan hafiflik ve drag gücü. Teşekkürler:harika:
drag gücü çok önemli değil , bu seviyede zate ortalama 3-6 kg arası değişir drag.çoğu balığa yeter ama 3-4 kglık güzel bir balık denk gelirse artık o sizin soğuk kanlı mücadelenize kalıyor.

burda önemli olan makinenin özellikleri aslında.mesela shimano'da rapid release drag vardır , drag gücünü öyle bir ayarlar ki sert ani çekişlerde ip sıkışmaz makinadan ip saalınımına izin verir ki ip kopmasın.bu light spin gibi sürprizlere açık disiplinlerde çok önemlidir.çünkü kalamayı çok sıkarsanız ani bir kafa atış ile ipi koparabilir balık.daiwa'da da bir drag mekanizması var buna benzer adını hatırlayamadım ATD olabilir.

uzun vade kullanacaksanız tuzlu su makinesi olması önemli ama makineyi yıkar ve bakımını yaparsanız tatlı su da iş görür.

bunun dışında rulman sayısı falan işin artık detayı ve konforu oluyor.

sarım hızı basıl avlanacağınızı belirler , su üstü yapacaksanız 80cm civarı idealdir.eğer dişli ve barakuda avlayacaksanız 80cm altına düşmemeniz gerekir hızlı sarım için.

bu anlamda daiwa'nın LT makinaları mantıklı görünüyor , zira shimano'nun donanımlı makineleri stradic serisinden başlar o da 1000tl ve üzeridir.

daiwa legalis lt ve üzerini öneririm ben.

hafiflik oldukça önemli , kamış ile dengeli olmalı makine ağırlığı , size adeta elinizde yokmuş hissi vermeli ki işin adı light spin olsun.

mrdkrgl

Yeni Üye
Adı
murat
Kan Grubu
AB Rh Negatif
@Melih Peker Teşekkür ederim Melih bey. Uygun fiyatlı olanları tercih edin demiştiniz buna uygun bi kaç makine belirledim sizce hangisi daha uygun olur.
Bu arada sarım hızı için 80cm yakın olanlara baktım. Su üstü ve jig kullanmak istiyorum acaba uygunmudur 80cm.
Daiwa Legalis lt 2500
Shimano Solstace 2500 FI
Okuma Trio 30S

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Melih Peker Teşekkür ederim Melih bey. Uygun fiyatlı olanları tercih edin demiştiniz buna uygun bi kaç makine belirledim sizce hangisi daha uygun olur.
Bu arada sarım hızı için 80cm yakın olanlara baktım. Su üstü ve jig kullanmak istiyorum acaba uygunmudur 80cm.
Daiwa Legalis lt 2500
Shimano Solstace 2500 FI
Okuma Trio 30S
Solstace pek iyi bir makine değil

Okuma trio 295 gr spin için bile ağır

Bu üç makineden en uygunu daiwa legalis 2500 lt 200 gr sarımı 87cm levrek için bir tık hızlı ama lüfer için iyi tam bir all range makina .su üstü jig hepsi yapılır rahatlıkla