Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Limana bağlama hakkında

mars35

Yeni Üye
Adı
can br
Herkese selam;

Maksimum 3 arkadaş (çoğunlukla sadece ben ),Ege sahillerinde hem balık tutabileceğimiz hemde ufak ufak gezebileceğimiz fiber bir kayık almaya karar verdik.

Forumda okudugum kadarı ile 4 metrelik yerliyurt marka bir tekne ve 9.9 hp 2 zamanlı,parsun motor işimi görücektir diye tahmin ediyorum ( Jigging yapmayı düşündüğüm için 2 zamanlı uygun olur diye düşündüm )

9.9 ve 15 hp motorlar arasında yaklaşık 100 dolar oldugundan 15hp almayıda düşünebilirim ama vergisi ne kadar olur ? birde tek başıma çıkıcagım için çoğunlukla ebat ve agırlık konusu,motoru söküp,takma beni ne kadar zorlar bilemiyorum bu konuda ki yorumlarınızı esirgemeyin lütfen.

Bunlardan hariç konu başlıgına dönersek,4 metrelik bir tekneyi bir limana bağlamak mantıklı mı ? belli bir alt limit var mı ? mesela limanlara 7mt ve üstü tekneler bağlanır gibi ?

Siz ne yapıyorsunuz bu konuda ? açıkçası benim tekneyi saklıyabileceğim herhangi bir yerim yok,olsa bile her seferinde getir götür,suya indir,çıkar çok zahmetli olur diye düşünüyorum.

En son olarak limana bağlama ücretleri konusunda hiçbir fikrim yok,bilgisi olan birileri varsa,paylaşırsa çok sevinirim

Sorular biraz komik gibi sanırım ama kusura bakmayın,öğrenmemin başka bir yolu yok :)

Şimdiden teşekkürler

mars35

Yeni Üye
Adı
can br
Limandan ziyade marina demek istedim bu arada :)

Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
9,9 dan sonraki, kuvvetlerde başınız ağırabilir :D konuyla alakalı pek bi bilgim yok ama
9,9 kuvvetten sonra evrak gerektiğinia hatırlıyorum

mars35

Yeni Üye
Adı
can br
Cevap için teşekkür ederim

Surffishing

Daimi Üye
Adı
Erdal
Selamlar Can,
Marina fiyatları farklı farklıdır,belli bir standardı yoktur..Bodrum marina ie Ayvalık marina arasında fiyat farkı vardır.
Bağlama işine gelince;Bazı marinalar küvet bile bağlasanız belli bir alan ücreti alır,bazılarında boya göre ücret alınır..
9.9hp den büyük motorlar vergiye tabidir ve ayrıca ADB alınması gerekir.Ancak boyu ve motor gücü önemli olmaksızın liman kaydı yapılması zorunludur.

mars35

Yeni Üye
Adı
can br
Teşekkür ederim cevap için,peki Marina yerine alternatifler nedir sizce,yani herkesin teknesini botunu saklıyacak bir yeri mi var acaba ? :)

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Bu tarz küçük tekneler genelde balıkçı barınaklarında bulunduruluyor.
Orası da bedava değildir ama marinalar kadar da pahalı olmaz. Asıl sorun şu ki küçük ve kolay taşınabilir motorlar kolayca çalınabiliyor. :(
Kendinize en yakın böyle bir barınak bulup oradakilerle konuşarak işinizi halledebilirsiniz.
Her ihtimalde teknenin kaydını yaptırmanız ve bulundurulması gereken malzemeleri de temin etmeniz gerekmektedir.
9,9 motor ve 6 metreye kadar olan teknelerin vergisi yok. motoru 15 hp yaparsanız minimal bir miktar ödersiniz

mars35

Yeni Üye
Adı
can br
Teşekkür ederim cevabınız için,İzmir'de Narlıdere'de sanırım balıkçı barınagı olması lazımdı,orayla konuşmakta bir fayda var.Balıkçı barınagını çok tercih etmeme sebebim dediğiniz gibi çalınma olaylarını benimde duymuş olmam

İzmir'de olupta bana yer önerebilecek olan biri varsa çok müteşekkir olurum.

Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar Can,
Marina fiyatları farklı farklıdır,belli bir standardı yoktur..Bodrum marina ie Ayvalık marina arasında fiyat farkı vardır.
Bağlama işine gelince;Bazı marinalar küvet bile bağlasanız belli bir alan ücreti alır,bazılarında boya göre ücret alınır..
9.9hp den büyük motorlar vergiye tabidir ve ayrıca ADB alınması gerekir.Ancak boyu ve motor gücü önemli olmaksızın liman kaydı yapılması zorunludur.
abi konuya merakımdan soruyorum benim teknem yalova da idi şimdi bunu rize ye alsam ben remörk ile gezer istediğim yerden suya salamaz mıyım illa bir limana tabii olmam mı gerekir ?