Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lineaeffe FF Leader Surf 420cm 300-500g Surf Kamışı + Okuma CXT 65 Makine Kombini

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kıymetli kardeşler, abiler; Başlıktanda anlaşılacağı üzere durup dururken
Lineaeffe FF Leader Surf 420cm 300-500g Surf Kamışı + Okuma CXT 65 Makine Kombini yaptım ip olarakta 0.40 8 örgü kullanıcam
lider ve shok için duruma göre ekleme yaparım.
Sorum şudur bu kombin boğazda iş yaparmı (daha doğrusu kamış) malum 300 500 gram atarlı sanırım kalas gibi bir kamış olacak
ama 250 gr kurşunları mancınık gibi fırlatabilir (en azından kamış kırılacakmı vs korkusu olmadan)
Yorumunuz nelerdir?
300 - 500 yerine düşüğüde iş yapar dermisiniz?
Teleskopik karşıtları o paraya 3 parçalı aynı atarlı falanca kamış var dermisiniz?

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kıymetli kardeşler, abiler; Başlıktanda anlaşılacağı üzere durup dururken
Lineaeffe FF Leader Surf 420cm 300-500g Surf Kamışı + Okuma CXT 65 Makine Kombini yaptım ip olarakta 0.40 8 örgü kullanıcam
lider ve shok için duruma göre ekleme yaparım.
Sorum şudur bu kombin boğazda iş yaparmı (daha doğrusu kamış) malum 300 500 gram atarlı sanırım kalas gibi bir kamış olacak
ama 250 gr kurşunları mancınık gibi fırlatabilir (en azından kamış kırılacakmı vs korkusu olmadan)
Yorumunuz nelerdir?
300 - 500 yerine düşüğüde iş yapar dermisiniz?
Teleskopik karşıtları o paraya 3 parçalı aynı atarlı falanca kamış var dermisiniz?
Bu kamışa neden yöneldiniz? Amacınınz uzadğa atmak ise bunun ağırlıkla bir alakası yok. Sağlamlık ise bununla da alakalı değil. Bu kamışı kış aylarında denizin çok çalkantılı olduğunda sık sıl ava gidiyorsanız almalısınız bence. Makina bence en az 8000lik ve sığ kafa olmalı. Sadece benim fikrim bunlar tabi.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu kamışa neden yöneldiniz? Amacınınz uzadğa atmak ise bunun ağırlıkla bir alakası yok. Sağlamlık ise bununla da alakalı değil. Bu kamışı kış aylarında denizin çok çalkantılı olduğunda sık sıl ava gidiyorsanız almalısınız bence. Makina bence en az 8000lik ve sığ kafa olmalı. Sadece benim fikrim bunlar tabi.
makina tamamen havadan geldi.
hesapta yoktu lmış bulundum.. kamışı seçmem ise denk gelmiş olması (daha almadım). tabi 100-250 gr aralığında 3 parçalı kamışlarda olabilir.

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
makina tamamen havadan geldi.
hesapta yoktu lmış bulundum.. kamışı seçmem ise denk gelmiş olması (daha almadım). tabi 100-250 gr aralığında 3 parçalı kamışlarda olabilir.
Arayışınız 150-160 metreleri bulmaksa tubular uçlu kamış öneririm. Daiwa emblem(atarı da yüksek istediğiniz gibi) ve biraz daha ucuzu 4.20 3 parça shimano alivio'yu tavsiye ederim. Bana 90-120 metreler yetiyor (egede av yapıyorum) ve ben tubular kullanmıyorum.