Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Aji Kamış+Makine önerisi

Ömer Yılmaz

Yeni Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Herkese merhaba ben Ömer.
Geçen yaz LRF disiplinine merak sardım ve bu disiplin ile ilgili araştırmalar yaptım. Disiplini öğrenmek ve yakınımda bulunan meralar ile ilgili pek bilgi sahibi olmadığım için kendime forumdaki abilerin-kardeşlerin tavsiyeleri ile başlangıç ve daha genel bir kamış,makine seti yaptım.
Kamış: Kudos Rock Fish 230 cm 1-14 gr
Makine: Okuma Alaris ALS-20

Bu kombinasyonla avlanmaya başladım. Başlarda verimsiz olsam da araştırmalarıma devam ettim. İpin kalınlığını düşürdüm, FC lider misina kullanmaya başladım, farklı sahte silikonlar denedim ve başarıya ulaştım. Jighead silikon kombinasyonuyla Bursa Gemlik bölgesinde Mırmır-Levrek-Eşkina gibi balıklar tutmaya başladım. Bu kadar hassas olta takımıyla böyle balıkları yakalamak gerçekten çok zevkli oluyor. Bir diğer tecrübem ise Bursa bölgesinde maket veya sahte balıkla balık tutamamak. Tutanı da görmedim :) ve çok maket balık ve Jig taktırıp koparttım. Bursa meralarının dipleri çok yosun ve kirli. Ve ben bu disiplini biraz daha ileri taşımak istiyorum. Sadece Jighead-Silikon (genellikle istavrit) avlarında kullanabileceğim düşük gram atarına sahip bir Kamış + Makine önerisi istiyorum sizlerden.
Aklımda 2 soru işareti var.

1-Lrf kamış boyu. Kamış boyu düşük gramajda erimi nasıl etkiler ve ya kamışın kısa veya uzun olması neyi etkiler?. (2.00 üzerimi verimli olur? yoksa 2.00 altı mı?) Genel baktığımda Gerçek Aji kamışları 1.80 boyu altında oluyor.
2-Tubular-Solid uç. Tubular uç daha çok maket- sahte avlarında daha etkili olduğu söyleniyor. Benim avlanma sitilime (Jighead+Silikon) hangisi daha iyi olur?

Aklımdaki kamışlar:
Major Craft Crostage CRX-S732UL 221cm 0.4-5gr Lrf Kamışı

Thirty34Four GUİDEPOST LHR-52 0.3-4g 157.5cm

Bu iki kamış boyu arasındaki farkı sorumu cevaplasam aslında daha net bir şekilde kamış arayacağım.
(Sizin kamış önerilerinizi de bekliyorum)

Makine:
Daiwa Ninja 23 LT 1000
Daiwa Fuego 20 LT 1000 (Biraz pahalı ama )

(Sizin makine önerilerinizi de bekliyorum)

Siz değerli forum üyelerinin tavsiyelerini bekliyorum. Herkese rastgele bereketli avlar.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Aji kamış istiyorsan kesinlikle Major Craftın ürünlerini tavsiye ederim. Kamış boyu olarak 2.00-2.25 arası tavsiye ederim. Makine olarak Daiwa Exceler 1000 gayet iyi kombinasyon olur.

Ekin23

Yeni Üye
Adı
Furkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhaba ben Ömer.
Geçen yaz LRF disiplinine merak sardım ve bu disiplin ile ilgili araştırmalar yaptım. Disiplini öğrenmek ve yakınımda bulunan meralar ile ilgili pek bilgi sahibi olmadığım için kendime forumdaki abilerin-kardeşlerin tavsiyeleri ile başlangıç ve daha genel bir kamış,makine seti yaptım.
Kamış: Kudos Rock Fish 230 cm 1-14 gr
Makine: Okuma Alaris ALS-20

Bu kombinasyonla avlanmaya başladım. Başlarda verimsiz olsam da araştırmalarıma devam ettim. İpin kalınlığını düşürdüm, FC lider misina kullanmaya başladım, farklı sahte silikonlar denedim ve başarıya ulaştım. Jighead silikon kombinasyonuyla Bursa Gemlik bölgesinde Mırmır-Levrek-Eşkina gibi balıklar tutmaya başladım. Bu kadar hassas olta takımıyla böyle balıkları yakalamak gerçekten çok zevkli oluyor. Bir diğer tecrübem ise Bursa bölgesinde maket veya sahte balıkla balık tutamamak. Tutanı da görmedim :) ve çok maket balık ve Jig taktırıp koparttım. Bursa meralarının dipleri çok yosun ve kirli. Ve ben bu disiplini biraz daha ileri taşımak istiyorum. Sadece Jighead-Silikon (genellikle istavrit) avlarında kullanabileceğim düşük gram atarına sahip bir Kamış + Makine önerisi istiyorum sizlerden.
Aklımda 2 soru işareti var.

1-Lrf kamış boyu. Kamış boyu düşük gramajda erimi nasıl etkiler ve ya kamışın kısa veya uzun olması neyi etkiler?. (2.00 üzerimi verimli olur? yoksa 2.00 altı mı?) Genel baktığımda Gerçek Aji kamışları 1.80 boyu altında oluyor.
2-Tubular-Solid uç. Tubular uç daha çok maket- sahte avlarında daha etkili olduğu söyleniyor. Benim avlanma sitilime (Jighead+Silikon) hangisi daha iyi olur?

Aklımdaki kamışlar:
Major Craft Crostage CRX-S732UL 221cm 0.4-5gr Lrf Kamışı

Thirty34Four GUİDEPOST LHR-52 0.3-4g 157.5cm

Bu iki kamış boyu arasındaki farkı sorumu cevaplasam aslında daha net bir şekilde kamış arayacağım.
(Sizin kamış önerilerinizi de bekliyorum)

Makine:
Daiwa Ninja 23 LT 1000
Daiwa Fuego 20 LT 1000 (Biraz pahalı ama )

(Sizin makine önerilerinizi de bekliyorum)

Siz değerli forum üyelerinin tavsiyelerini bekliyorum. Herkese rastgele bereketli avlar.
Merhaba,
Aji kamışta genel olarak 2.00 altı tavsiye ederim.
Makine Önerim; Shimano Soare 2000 SSPG
Kamış Önerim; Gamakatsu, Tenryu ve Majorcraft 5G kamışlar olur.

balıksevdalisi12

Yeni Üye
Adı
Yıldıray
Kan Grubu
O Rh Pozitif
1-8 lrf kamışı ile 2000 lik makine sıkıntı çıkarır mı

EmreBasaranturk

Yeni Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
O Rh Negatif
1736140757109.png
Dostlar Selamlar,

Lrf denemelerine başlamayı düşünüyorum. İstanbul Sarayburnu, Zeytinburnu taraflarında ilk başta istavrit avlamayı düşünüyorum. Temudanfotoğraftaki gibi silikonlar sipariş ettim. İstavrit avı için uygun olur mu ?

Birde kullanmam gereken uygun ip misina kalınlığı ne olmalıdır ?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Ekli dosyayı görüntüle 125731
Dostlar Selamlar,

Lrf denemelerine başlamayı düşünüyorum. İstanbul Sarayburnu, Zeytinburnu taraflarında ilk başta istavrit avlamayı düşünüyorum. Temudanfotoğraftaki gibi silikonlar sipariş ettim. İstavrit avı için uygun olur mu ?

Birde kullanmam gereken uygun ip misina kalınlığı ne olmalıdır ?
Yukarıda resimde gözüken ürünlerin hiçbiri istavrit avı için uygun değil.
0.2 pe , 0,3 pe max 0.4 pe ye kadar olan kalınlıkta ipleri kullanabilirsiniz tabi ne kadar ince o kadar iyi 0.6 pe de kullanırsınız fakat kalınlıktan dolayı erim düşecektir.

EmreBasaranturk

Yeni Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
O Rh Negatif
Yukarıda resimde gözüken ürünlerin hiçbiri istavrit avı için uygun değil.
0.2 pe , 0,3 pe max 0.4 pe ye kadar olan kalınlıkta ipleri kullanabilirsiniz tabi ne kadar ince o kadar iyi 0.6 pe de kullanırsınız fakat kalınlıktan dolayı erim düşecektir.
Teşekkür ederim. İstavrit için örnek silikon önerebilir misin ?

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Teşekkür ederim. İstavrit için örnek silikon önerebilir misin ?
Çok fazla çeşit renk ve seçenek var kokulu , kokusuz ayrıca bütçe ile de alakalı fiyat aralıkları da çok geniş ben size 2 örnek vereyim siz onlardan çıkarak araştırabilirsiniz tek tek yazmak çok fazla zaman alacaktır.
kokusuz için örnek : Fujin Baby worm 5.2 cm
kokulu için örnek : Berkley gulp baby sardin
bu ikisi yapı olarak birbirlerine benzer silikonlar ama avcılık olarak çok ciddi farkları olabiliyor biri çok hızlı deforme oluyorken diğeri deforme olmuyor

Piyasada birbirinin muadili çok fazla silikon var genelde pahalı gözükenlerin ucuz muadilleri de oluyor.

EmreBasaranturk

Yeni Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
O Rh Negatif
Çok fazla çeşit renk ve seçenek var kokulu , kokusuz ayrıca bütçe ile de alakalı fiyat aralıkları da çok geniş ben size 2 örnek vereyim siz onlardan çıkarak araştırabilirsiniz tek tek yazmak çok fazla zaman alacaktır.
kokusuz için örnek : Fujin Baby worm 5.2 cm
kokulu için örnek : Berkley gulp baby sardin
bu ikisi yapı olarak birbirlerine benzer silikonlar ama avcılık olarak çok ciddi farkları olabiliyor biri çok hızlı deforme oluyorken diğeri deforme olmuyor

Piyasada birbirinin muadili çok fazla silikon var genelde pahalı gözükenlerin ucuz muadilleri de oluyor.
Anladım çok teşekkür ederim.