Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

LRF av disiplini boşarısızlığım (Tavsiyelere ihtiyacım var.)

YağızYalçınn

Yeni Üye
Adı
Yalçın Yağız
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşım bende bu hafta 3 gün sahilevlerine gittim. Balık vurmadı hiç. Bu sabah Urla gelinkaya taraflarını deneyeceğim bakalım. Sen Urlada kum plajına gidiyorsun sanırım.
Urla kum plajında hiç avlanmadım güzelbahçe taraflarında avlanıyordum birde sahilevleri urlada dediğin yere gece gitmiştim erken ayrılmak zorunda kaldım köpeklerden dolayı
Bu konuda ki tavsiyeleri dinleyince körfezde ilk vuruşumu isome ile aldım asist iğnem olmadığı için balığı alamadım maalesef

Hasanusta

Yeni Üye
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Urla kum plajında hiç avlanmadım güzelbahçe taraflarında avlanıyordum birde sahilevleri urlada dediğin yere gece gitmiştim erken ayrılmak zorunda kaldım köpeklerden dolayı
Bu konuda ki tavsiyeleri dinleyince körfezde ilk vuruşumu isome ile aldım asist iğnem olmadığı için balığı alamadım maalesef
Bende bugün silikonlarla balıkları besledim. Hırsız iğne şart sanırım.

Poseidon Mehmet

Aktif Üye
Adı
Mehmet Can
Kan Grubu
O Rh Pozitif
fujin yummy yi deneyin kumluk yerlerde bence iş yapar mırmır vardır illa , kayalık yerlerde de silikon deneyin sargoz filan gelir diye düşünüyorum . aksiyonu dibe indirip sektirmek. Yummy jigheade uzun gelebilir. Biraz kesilebilir ya da ip misinayla basit bir hırsız takılabilir. Sandeel levrek ve istavrit için kullanılıyor. İzmirde azman istavrit durumunu bilmiyorum. Zaten şu aralar balık muğlada da yapmıyor. Ben aylardır levrek yakalayamadım . Balık olmadığından. Ama izmirde ben olsam spin denerdim. spinlik güzel balıklar var orada haberlerini alıyoruz. Liman gibi bir yerde denediniz mi ?

Okey

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
İzmir de benim meramda en iyi slikon berkley gulp camo(bu arada ben kötü bir balıkçı olup genelde yem sayesinde balık yakalıyorum. Genelde Mordoğan da atıyorum)

caner6ntaş

Yeni Üye
Adı
Caner Altıntaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Lrf nin atış mesafesi kısıtlı olduğundan özellikle gündüzleri ve gece aydınlık sığ meralarda görüntünüz suya düşecektir ve bu durum balıkları ürkütür, gündüz avlarında mümkün olduğunca saklanabileceginiz gölgelik alanlar, direk arkası vs.. veya bulanık, derin yerleri seçmek yararlı olur. Jigheadi mümkün olduğunca hafif kullanmak (2-2,5 Gr), kumluk bölgelerde silikonun süzülme hareketi kayalık bölgelerde jigheadi kayaya hafif hafif çarptirarak çıkan tıkırtı sesi balığı cezbeden önemli unsurlardır.

YağızYalçınn

Yeni Üye
Adı
Yalçın Yağız
Kan Grubu
A Rh Pozitif
fujin yummy yi deneyin kumluk yerlerde bence iş yapar mırmır vardır illa , kayalık yerlerde de silikon deneyin sargoz filan gelir diye düşünüyorum . aksiyonu dibe indirip sektirmek. Yummy jigheade uzun gelebilir. Biraz kesilebilir ya da ip misinayla basit bir hırsız takılabilir. Sandeel levrek ve istavrit için kullanılıyor. İzmirde azman istavrit durumunu bilmiyorum. Zaten şu aralar balık muğlada da yapmıyor. Ben aylardır levrek yakalayamadım . Balık olmadığından. Ama izmirde ben olsam spin denerdim. spinlik güzel balıklar var orada haberlerini alıyoruz. Liman gibi bir yerde denediniz mi ?
Bugün Liman gibi bir yere gitmeyi düşünüyorum ben de T şeklinde bir liman var inciraltında derinlik durumunu bilmediğimden nasıl olucak tam kestiremiyorum şu anda gece olunca şansımı deneyeceğim

YağızYalçınn

Yeni Üye
Adı
Yalçın Yağız
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İzmirde olup LRF ile av yapan varsa beraber yapabiliriz çok bir bilgim yok ama fikir alışverişinde eksiklerimizi tamamlarız

Poseidon Mehmet

Aktif Üye
Adı
Mehmet Can
Kan Grubu
O Rh Pozitif
gün Liman gibi bir yere gitmeyi düşünüyorum ben de T şeklinde bir liman var inciraltında derinlik durumunu bilmediğimden nasıl olucak tam kestiremiyorum şu anda gece olunca şansımı deney
Merhaba, etrafta illa lrf yapan birileri vardır yanına gidip sorabilirsiniz . Gece lrf ile mırmır , sargoz yakalayabilirsiniz. silikon , zebra glow jig , ışık durumunu bilmiyorum minik sahteler var kendonun onlardan deneyebilirsiniz. Yine 7 gr lık su üstü sahteler var. Gece beyazları iş yapar.