Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lrf Avi Set Tavsiyesi

ErzincanLee

Aktif Üye
Adı
HALİL EKİNCİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar Merhaba Forumda Yeniyim Sesiz sakin. ortamları seven biri olarak balık tutmanın Bana uygun bir hobby olacağını düşünüyorum. uzun zamandır inceliyorum Lrf ve Spin avcılığı merak ediyorum öyle kilo kilo balık tıtma meraklısı değilim uzun lafın kısası bana takım önerirmisiniz bütçe olarak değilde piyasada bilindik ve en çok kullanılan ve memnun olunan kamış ve makina tavsiye edermisiniz şimdiden teşekkurler

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Hoşgeldiniz,
LRF ülkemizde yeni yeni hareketlenmeye başladı, ürün çeşitleri yeni yeni artıyor. herkesin beklentisi farklı, kimisi sert aksiyonlu kamışları beğeniyor kimisi daha yumuşak aksiyonlu. biz istanbulda genelde silikon ağırlıklı avlandığımız için ben genelde solid uçlu kamışların tercih edilmesi taraftarıyım.
marka belirtmeden özellikleri şöyle söyleyeyim, genelde 0,5 - 5 , 1 -7 , 1-9 gibi aksiyonlara sahip, 210 - 230 arası boylarda kamışları tercih ediyoruz. makine olarak 500 - 2000 lik makinalar olabiliyor ideali 1000.
ip konusuna gelince kimisi örgü ip kimisi mono misina kullanımından yana. mono misina tercih edecek olursanız 0,14 - 0,18 arası, ip kullanacak olursanız 0,06 - 0,10 arası tercih edebilirsiniz. örgü ip kullanacaksanız önüne mutlaka 30 cm 50 cm civarı 0,14 - 0,16 shock leader yapmanızı tavsiye ederim.
yem konusuna gelince, LRF avında en başarılı yemler tartışmasız koku esanslı silikonlardır. isome marukyu, berkley gulp mutlaka çantada olması gereken silikonlar. jighead olarak 1 gr- 3 gr arası 8 no ile 4 no arası jighead yeterli olacaktır.

ErzincanLee

Aktif Üye
Adı
HALİL EKİNCİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hoşgeldiniz,
LRF ülkemizde yeni yeni hareketlenmeye başladı, ürün çeşitleri yeni yeni artıyor. herkesin beklentisi farklı, kimisi sert aksiyonlu kamışları beğeniyor kimisi daha yumuşak aksiyonlu. biz istanbulda genelde silikon ağırlıklı avlandığımız için ben genelde solid uçlu kamışların tercih edilmesi taraftarıyım.
marka belirtmeden özellikleri şöyle söyleyeyim, genelde 0,5 - 5 , 1 -7 , 1-9 gibi aksiyonlara sahip, 210 - 230 arası boylarda kamışları tercih ediyoruz. makine olarak 500 - 2000 lik makinalar olabiliyor ideali 1000.
ip konusuna gelince kimisi örgü ip kimisi mono misina kullanımından yana. mono misina tercih edecek olursanız 0,14 - 0,18 arası, ip kullanacak olursanız 0,06 - 0,10 arası tercih edebilirsiniz. örgü ip kullanacaksanız önüne mutlaka 30 cm 50 cm civarı 0,14 - 0,16 shock leader yapmanızı tavsiye ederim.
yem konusuna gelince, LRF avında en başarılı yemler tartışmasız koku esanslı silikonlardır. isome marukyu, berkley gulp mutlaka çantada olması gereken silikonlar. jighead olarak 1 gr- 3 gr arası 8 no ile 4 no arası jighead yeterli olacaktır.
kamış ve makina tavsiyesi veremezmisiniz sonuç itibariyle iyi kötü bir istatistik yapınca belli başlı ürünler daha revaçta ve memnun olan sayısı fazla olur

Rx7

Daimi Üye
Adı
Yasin Bol
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tavsiye vericek arkadaslar vardir. Elimde giris seviyesi 2-10gr atarli 180cm kamis ve okuma ceymar 25 makina var. Uygun rakamdan verebilirim size :)

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
kamış ve makina tavsiyesi veremezmisiniz sonuç itibariyle iyi kötü bir istatistik yapınca belli başlı ürünler daha revaçta ve memnun olan sayısı fazla olur
ben daiwa exceler kullanıyorum memnunum, tavsiye edebilirim.
Daiwa Exceler Spin 225cm 1-9gr OltaKamışı

bunun dışında bir de daiwa cross fire tavsiye edebilirim.
Daiwa Crossfire New Spin 218cm 2-8gr Lrf Kamış

bulabilirseniz favorite White bird 219 1-7 kamışı da incelemenizi tavsiye ederim.
makine olarak daiwa cross fire 1000, daiwa legalis lt 1000, daiwa exceler lt 1000, daiwa Ninja 1000,1500,2000, okuma ceymar 1000 bu makinaları inceleyebilirsiniz.

karga

Daimi Üye
Adı
Bahadır bozer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Engin e kesinlikle katiliyorum biraz daha ust seviye olsun derseniz savage gear ve major crafti inceleyin derim kamis icin

Badisönmez

Aktif Üye
İzmirde çağlar av var hatta facebook'ta hem kendi sayfası hemde outlet sayfası bulunuyor.
Arada set yapıp uygun fiyata da satışa çıkartıyorlar. bir takip edin derim.
(Not: hiç bir bağım yoktur bende takip ettiğim için yardımcı olması amaçlı yazdım)

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bütçenize göre;
Majorcraft solpara yada crostage 0.6-10 gr.
Daiwa legalis lt 1000, daiwa exceler lt 1000 yada inspira 20 olabilir.
Hem sizi tatmin edecek hem de uzun süre kullanabileceğiniz bir set olacaktır.
Alternatif kamışlar Savagear 0-5 gr yada 0.5-7 gr olabilir.

ErzincanLee

Aktif Üye
Adı
HALİL EKİNCİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkur ederim

drekremcakal

Yeni Üye
Adı
EKREM ÇAKAL
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hoşgeldiniz,
Hocam isome marukyu ve berkley gulp kokuya hangi balıkar geliyor elimde yok almayı düşünüyorum nasipse. Akdenizde uygun mudur