LRF Baslangic Seti Onerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CanZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hocam hyperloob 1000fb kullanmış birisi olarak söylüyorum. Kısa vadede idare eder sizi; ama uzun vadede kesin arıza çıkaracağına emin olabilirsiniz. İlk zamanlar yağ gibi akan makine 15-20 av sonra takılmaya başlamıştı. Kolu çevrilmeyecek kadar sert oluyordu. Ben de lrf ye yeni başladığımda sizin gibi ucuz olsun, bir deneyim bakalım nasıl olacak sonra iyisini alırım diye düşünerek almıştım. Ama lrf ye bağımlı olmak ilk balığı almakla başlar, sonra zaten bırakmak çok zor. Dolayısıyla birkaç denemeden sonra ilk balığı tutacağınızı varsayarsak zehri alınca da bırakamayacağınıza göre siz uzun vadeli düşünün. Ona göre daha kaliteli bir makine alın derim. Şu an kullandığım okuma inspara 20b den oldukça memnunum. 9 bilyeli 180gr ağırlığında bir makine. Sarım hızı da sizin istediğiniz civarda 56 cm.

Yorum icin cok tesekkurler @omerfaruk . Aynen senin dusundugun gibi ilk avlarda beni idare etsin zehiri salsin gerisi zaten gelecek. Asil hedefim Dead Ringer 10 ile baslamakti. Ama piiyasada olmayinca yapicak birsey yok diyerek hyperloop`a kaydim. 16 Kasim gibi tekrar piyasaya girecegi soyleniyor. Eger gelir ise Dead Ringer`i mutlaka deniyicem cunku yabanci forum ve bloglarda cok tavsiye ediliyor LRF icin. Olmadi Ceymar Inspira veya Exage arasinda secim yapmak zorunda kalicam.

7 sayfayı da okuduktan sonra konuyu azıcık hortlatayım dedim. Eğer herhangi bir malzeme almadıysanız kamış olarak Nomura da önerebilirim size. Normalde fiyatı 300 lira civarında fakat Facebook'da "SPİN & LRF Açık Arttırma" grubunda şu anda izmit'ten bir arkadaş 220 liraya Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr satıyor. Favorite yakın fiyatı ile ondan bir gömlek üstün bir kamış alabilirsiniz. Oradaki ilan altında da yorumum mevcut. Ben de aynı kamışı yakın zaman önce aldım ve 1 kere deneme şansım oldu çok da memnun kaldım. Bir önceki kamışım Major Craft Solpara idi ve neredeyse onu aratmadı diyebilirim. Yapı olarak hafif sert (Favorite gibi) olduğundan jig kullanımına da uygun. Kaldı ki 6 gramın üzerini de çok rahat atıyor. Ben de çanakkale de avlanıyorum bazen ve genel olarak jig kullanıyorum orada. Makine olarak lrf'de düşük devir daha iyidir ama çok da takılmamak lazım. Arkadaşların dediği gibi kolu daha yavaş çevirerek sorunu çözebilirsiniz, kaldı ki lrf'de spinde olduğu gibi makineyi sürekli olarak sarmak doğru olmaz. Bahsettiğiniz dip balıkları için ara ara bekleyip ara ara da yavaş sarımlar yapmanız gerek. Ekipman tercih ederken de geçici ekipmanlara hiç girmeyin derim, almışken ilk seferde iyisini alın.

Hyperloop epey yerden yere vurulmuş yani ben 5 aydır kullanıyorum kamışta 1-11 shimano 210 catana erim ve sarımda bi problem yaşamadım ucuz tercihler ama beni üzmedi

Lenovo X2-EU cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7 sayfayı da okuduktan sonra konuyu azıcık hortlatayım dedim. Eğer herhangi bir malzeme almadıysanız kamış olarak Nomura da önerebilirim size. Normalde fiyatı 300 lira civarında fakat Facebook'da "SPİN & LRF Açık Arttırma" grubunda şu anda izmit'ten bir arkadaş 220 liraya Nomura Hiro Street 223 cm 0-6 gr satıyor. Favorite yakın fiyatı ile ondan bir gömlek üstün bir kamış alabilirsiniz. Oradaki ilan altında da yorumum mevcut. Ben de aynı kamışı yakın zaman önce aldım ve 1 kere deneme şansım oldu çok da memnun kaldım. Bir önceki kamışım Major Craft Solpara idi ve neredeyse onu aratmadı diyebilirim. Yapı olarak hafif sert (Favorite gibi) olduğundan jig kullanımına da uygun. Kaldı ki 6 gramın üzerini de çok rahat atıyor. Ben de çanakkale de avlanıyorum bazen ve genel olarak jig kullanıyorum orada. Makine olarak lrf'de düşük devir daha iyidir ama çok da takılmamak lazım. Arkadaşların dediği gibi kolu daha yavaş çevirerek sorunu çözebilirsiniz, kaldı ki lrf'de spinde olduğu gibi makineyi sürekli olarak sarmak doğru olmaz. Bahsettiğiniz dip balıkları için ara ara bekleyip ara ara da yavaş sarımlar yapmanız gerek. Ekipman tercih ederken de geçici ekipmanlara hiç girmeyin derim, almışken ilk seferde iyisini alın.
Nomura hiro 0-10'unu aldım. Kalite ve estetik açısından güzel bir kamış. fakat ne bir türkçe yazısı var ne başka birşeyi. 232cm'lik boyun kaç gram olduğu her sitede ayrı yazıyor. 114 gram imiş. bir de ben şunu öğrendim: Bir kamış üzerindeki ibarenin dışında atış yapıyorsam o kamış deforme oluyor. belki onu atarken patlamıyor ama başka yerde ufak birşeyde patlıyor. sonra jighead atarken kamış kırıldı deyip kötülüyoruz malesef. Bu da dipnot olarak kalmalı burada.

Güle güle kullan savagaer i Cengiz'e sor derim ben severim o kamisi iyidir yazık olmasın
Abi öylr bi kırdım ki iflah olmaz. İkisinin birleştiği yerden bi kırdım. O an sinirle üstünden de elimle çekip bi daha kırdım. Yüzükleri lazım olanlar varmış onlara verdim parçaları da. Lrf kamışı kırılınca verim çok düşüyor. Alt parça kırılmadaydı bi parçayı alırdık kurtarırdık

Nomura Hiro Street ile 3 gramlık bir silikon+jig head kombinasyonu iyi bir makine ve ip ile kaç metre atılabilir?

Nomura Hiro Street ile 3 gramlık bir silikon+jig head kombinasyonu iyi bir makine ve ip ile kaç metre atılabilir?
nomuranın da bir kaç boyu var. kamış boyu atış eriminde de etkilidir hocam. 232 sini aldım ben 198 cm olanı da var. yani kamışı ortalama 220 gibi düşünün. atar aralığında max atılacak erim olarak ben max 25 metre atabilirim diye düşünüyorum.

Back