LRF Baslangic Seti Onerileri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CanZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
okumanın binlik makinaları gelsin diye beklerken, bu yazılanlardan sonra, acaba ceymar 25 lik mi olsa dedim ve fiat aldım bugün yine 🙂 Daiwa crossfire 220 cm 2-8 gr kamış ve Okuma ceymar 25, toplam 200 tl nakit. ne dersiniz?

okumanın binlik makinaları gelsin diye beklerken, bu yazılanlardan sonra, acaba ceymar 25 lik mi olsa dedim ve fiat aldım bugün yine 🙂 Daiwa crossfire 220 cm 2-8 gr kamış ve Okuma ceymar 25, toplam 200 tl nakit. ne dersiniz?

Acikcasi iyi fiyat vermis. Okumanin 1000lileri ben de bekliyicem ancak onlar gelene kadar idare edicek bir arkadas lazim 🙂

Ben ufak makinadan yanayım hafiflik açısından ama şartlara göre düşünmek lazım ben İstanbul'da avlanıyorum kilo üstü balık gelme şansı az o yüzden bana 1000 lik makina yetiyor ama büyük balık gelir derseniz 2500 luk olabilir tabi birde makinadan makinaya fark var ben 2500 luk makinayı spinde kullaniyorum lüfer de falan banamisin demiyor tabii fiyatla doğru orantılı bunlar bende biraz hafiflik takıntısı var o da ayrı bir durum

Acikcasi iyi fiyat vermis. Okumanin 1000lileri ben de bekliyicem ancak onlar gelene kadar idare edicek bir arkadas lazim 🙂
Okumanın umarım 10 luk makinaları gelir umarim idare etmekten öte bende Shimano exage i bir düşün derim gayet kullanışlı bir makina bir dead ringer 10 kadar hafif degil belki ama

ne kadar hafif bir set o kadar keyifli lrf avı diye söyleniyor. eywallah, doğrudur. ve fakat benim gibi saatlerce at çek yapmayacak biri için 60 gramın çok fark edeceğini sanmıyorum açıkçası. önemli olan meradaki balıklar olsa gerek. İstanbul ve İzmir de ve hatta Ankara nın göllerindeki balıklar farklı cüsselerde. bu sebeble 25 lik makine almak, drag, vs. bakımından daha mantıklı geliyor. kaldı ki, hafif spin kamışla da kullanılabilir ilerde diye düşünmüyor değilim 🙂

Mebaruyu ben kullandım bana göre bildigin don lastiği 🙂 cok esnek karşıtlıklar erim konusunda iyi degil bütçen dahilinde Engin'in dediği gibi fovorite kamisi önerebilirim atar araligi konusunda Engin'in dediklerine kesinlikle katılıyorum
Makina ya gelecek olursak ceymar 25 olabilir Shimano exage 1000 olabilir yedek kafasıda olan guzel makina birde okumanın yeni çıkardığı inpira galiba yeni bir seri var 20 lik makina ağırlığı iyi fakat daha kullanan pek yok galiba
Bahadır hocam bahsettiğiniz makineyi ben kullanıyorum. Tam ismi OKUMA INSPIRA FD ISX-20B. Forumdan 2.el olarak almıştım. Bundan önce shimano hyperloop 1000fb vardı. Yeni aldığım okuma 20'lik fakat shimanonun 1000'lik makinesinden daha hafif. Kafa büyüklüğü de hemen hemen aynı. Ben çok beğendim. Savagear kamışla kullanıyorum. Çok dengeli bir takım oldu. Her ikisinden de çok memnunum.
CanZ size tavsiyem 2.el ilanları takip edin. Forumda zaten satılan ürünler temiz oluyor. Kamış ve makine 2.el aldığım için toplam 330tl gibi rakama geldi. Normalde sadece kamış fiyatı 300TL civarında. Yani temiz 2.el bulrsanız bence alın. Daha düşük maliyetle daha kaliteli takım oluşturabilirsiniz.

Sağolasin cevap icin bende ikinci ele katılıyorum kesinlikle haklısın daha üst seviye malzeme alınabilir mesela denk gelse arkadaş icin bir Savage gaer falan süper olur derim

Süheyl Bey haklı aslında, çok fazla kafa karışıyor her bir yorumda 🙂 Lakin, LRF disipilini ülkemizde oldukça yeni, mazisi birkaç yıla dayanıyor. böyle olunca, kafalarda çok fazla soru, öğrenmek adına fazla merak oluşuyor. Arkadaşlar da, sağ olsunlar, ellerinden geldiğince yardımcı olmaya gayret ediyorlar. ellerinize sağlık diyor, emeğiniz için çok teşekkür ediyorum hepinize 🙂 hoşça kalınız...

1-2 saat bakmadim foruma ne kadar guzel bilgiler gelmis. 🙂 @. el kismi aklima gelmemisti ancak bunda sonra bakicam yazdim bir kenara. Nedense icim rahat olmadigindan ve mekaniksel olarak 1000`lik ve cevirme basina sarma orani en dusuk olan Shimano Hyperloop`u tercih edicem. Kamis zaten white bird 1-7 gr atarli. Maksat yeni basladigimdan hem ucuz olsun hemde kafamda soru isareti birakmasin. Baktim eglenceli bu is o zaman daha profesyonel makina ve kamislara gecerim. Herkese cok tesekkur ederim degerli bilgilerinden dolayi.

Back