Lrf Hakkında Bilgilendirilmeye Ihtiyacım Var!!

ben rüzgarlı havalarda 4 gram jighead veya 3,5 gram takıp rüzgar yönüne doğru atıyorum tabi sağımda yada solumda rüzgar nereye esiyor ise o tarafta kimsenin olmayacağı yer seçiyorum varsa biriside önce onun atmasını bekliyorum avımı da yapıyorum lrf nin keyfi bambaşkadır , hiç bir koşul ava engel olamaz avlanmak istedikten sonra 😀

Ben LRF ile , çoğunlukla Baby jigler kullanıyorum.
Jighead + kokulu silikon pek fazla kullandığım olmadı. Elbette rüzgarlı havalarda 2,5.gr - 3.gr ağırlıkları istenilen mesafeye gönderilmesi sıkıntılı olacaktır. Avlak meranızın durumuna göre bu değişiklik gösterebilir.

Kışın ben özellikle kasım ayında avlanırım, belli yerler gece rüzgar almıyor oraları deniyorum genelde balık alıyorum. LRF gece daha verimli, bulunduğunuz bölge çok rüzgarlı ise beklemeden yer değiştirin. koy tarzı yerler genelde daha durgun oluyor. gece loş ışık vuran yerler LRF bakımından daha verimlidir. LRF spine göre daha uzun bir zaman diliminde yapılabilir. spin istanbulda ekim - ocak arası ve nisan mayıs aylarında yapılıyor ve her yerde olmuyor. LRF ise kış ayı hariç hemen hemen her ay yapılabilir.

Yeni başlamak için lrf ideal. Ben spinle başlayanlardanım pişmanım. Ancak rüzgar her iki av disiplinini de etkliyor. Lrf çok düşük gramaj olduğu için atım mesafesi de kısa olduğu için daha çok etkileniyor. Rüzgarı arkana alıp atış yapabileceğin bir yer bulursan tadından yenmez. Kışın da devam edersin. Spine gelince, spin biraz sabır işi. 10 kere gidersin bir kere tutarsın ya da tutamazsın. Ayrıca onda da rüzgar rapalaları geri getiriyor ya da yana savuruyor. Yine bu disiplinde de rüzgarı arkana almalısın. Kısacası lrf ile başla balık tut zevkini al sonra spine geç derim ben...

Peki spin bu konuda daha orta yol olmazmi sizce? Yoksa lrfyi gerçekten tavsiye edermisiniz.

Lrf den zevk alamaz isen
Hiç bir balık av türünden zevk alamazsın 😉

Endişelendiğiniz konu rüzgar ise biz surf - yemli avlarımızda 150 - 200 grm kullanıyoruz. Buna rağmen rüzgarın şiddetli olması veya ters esmesi bu ağırlıkları bile etkiliyor :acpsnr::acpsnr:.
Ama balıkçılık öyle kolay bir hobi değil maalesef. ister lrf ister spin ister surf olsun tüm stillerde bazı ortak zorluklar var. Ne olursa olsun kar yağmur çamur dağ tepe indi bindiler sabahın ayazında merada bir kaya üstünde olta savurmalar hepsi oltanın ucuna binen balık ile gelir geçer. İlk başlarda mutlaka zorluklarınız olacak. Tecrübeleriniz arttıkça havayı suyu okumaya başlıyacaksınız.
Lrf de hedef balığın daha fazla olması sizi üzmez.

lrf ist başlamak için pişmanlıktır lrf harcanan paraya acıyorum ben lrf kullanıcağınıza alın bi sinek olta avlanın daha iyi inanin lrf 10000 kat daha iyidir 1 tane istavrit yakalamak için saatlerce bekler insan ayrıca diğer hedef balıklarda tamamiyle süpriz gelir yok ben kovayı doldurdum lrf avında diyende külliyen yalan konuşur çünki yakalayamaz sadece istavrit yakalar oda yazın sonrası fiyasko olur he ben ege akdeniz bölgesinde yaşıyorum diyorsanız eğer orası ayrı orası verimli ve müsait bölgeler ama ist lrf tamamiyle zaman kaybı ve para tuzağı bir avcılıktır.

Yeni başlamak için lrf ideal. Ben spinle başlayanlardanım pişmanım. Ancak rüzgar her iki av disiplinini de etkliyor. Lrf çok düşük gramaj olduğu için atım mesafesi de kısa olduğu için daha çok etkileniyor. Rüzgarı arkana alıp atış yapabileceğin bir yer bulursan tadından yenmez. Kışın da devam edersin. Spine gelince, spin biraz sabır işi. 10 kere gidersin bir kere tutarsın ya da tutamazsın. Ayrıca onda da rüzgar rapalaları geri getiriyor ya da yana savuruyor. Yine bu disiplinde de rüzgarı arkana almalısın. Kısacası lrf ile başla balık tut zevkini al sonra spine geç derim ben...

Dün gelmeliydin
1d5f340b91e6df495757afb6d2879b96.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

lrf ist başlamak için pişmanlıktır lrf harcanan paraya acıyorum ben lrf kullanıcağınıza alın bi sinek olta avlanın daha iyi inanin lrf 10000 kat daha iyidir 1 tane istavrit yakalamak için saatlerce bekler insan ayrıca diğer hedef balıklarda tamamiyle süpriz gelir yok ben kovayı doldurdum lrf avında diyende külliyen yalan konuşur çünki yakalayamaz sadece istavrit yakalar oda yazın sonrası fiyasko olur he ben ege akdeniz bölgesinde yaşıyorum diyorsanız eğer orası ayrı orası verimli ve müsait bölgeler ama ist lrf tamamiyle zaman kaybı ve para tuzağı bir avcılıktır.

Abi sen şimdi çok farklı bir yorum yaptın kafam karıştı şahsen. Diğer arkadaşların söylediklerini anladım hava şartlarına göre teknik geliştirerek çalışılabilir. Fakat konum olarak evet ben egede değil istanbul anadolu yakasında oturan birisiyim.
Maltepe pendik vs. yerlere gidebilirim. Aracımda var. Hatta beraber av yapabilecek vakit geçirebilecek arkadaşlar varsa davetim geçerlidir.

Back